Victor Surdu şi Jose de Alvare se încaieră pe bani

Laura Dumitrescu
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 31 mai 2004

Pînă la o bătaie în toată regula n-a lipsit prea mult marţi seara, cînd fostul ministru al agriculturii Victor Surdu s-a încăierat la "Prismatown" cu preşedintele complexului comercial Jose de Alvare, conform relatării Agenţiei A.M.Press şi a postului de televiziune Antena 1.

De două zile (reflex al unui conflict care durează de mai multe luni) la "Prismatown", complex comercial supranumit "Oraşul Cumpărătorilor", are loc un veritabil război între chiriaşul Victor Surdu şi proprietarul Jose de Alvare. Marţi seara, Victor Surdu, preşedinte al companiei "Lada Niva Motors", împreună cu 15 salariaţi şi cu 15 bodyguarzi de la firma BIP au forţat intrarea din spate a complexului comercial (poarta Petreşti), încercînd să-şi recupereze prin forţă două dube neînmatriculate şi două maşini Lada Niva 4x4 din fostul spaţiu închiriat. Ceea ce a stîrnit reacţia proprietarului "Prismatown", spaniolul Jose de Alvare, preşedintele companiei gazdă care s-a opus acestei descinderi. Între cei doi a avut loc un schimb dur de cuvinte şi puţin a lipsit să nu se lase cu bătaie.

Fostul ministru al agriculturii spune că este o victimă a acestei situaţii în care el "nu este nici proprietar şi nici chiriaş".

La rîndul său, Jose de Alvare îşi arată profunda nemulţumire faţă de stilul în care a acţionat chiriaşul său, de la declaraţii în presă prin care spunea că el (Victor Surdu) ar fi proprietar la "Prismatown", pînă la încercări de culise în a-i detrona din drepturi pe adevăraţii proprietari: "Victor Surdu este un politician mincinos. Conform contractului de închiriere el ne datorează 1,7 milioane de dolari.

Declaraţia domnului Jose de Alvare

Ieri, Jose de Alvare a confirmat ziarului "BURSA": "Victor Surdu, fostul Ministru al Agriculturii, însoţit de 30 de inşi (BIP Security şi angajaţi) a folosit forţa şi violenţa pe 11 mai 2004 pentru a intra în PRISMA 2, după ce un an ne-a dus cu vorba prin neplata chiriei datorate, în sumă de 1,7 milioane dolari. Această sumă este stabilită prin somaţie de plată."

Alvare îl suspectează pe Surdu că vrea să-i preia afacerea: "Prin comportamentul său, domnul Surdu încearcă să falimenteze societatea al cărei conducător sînt, ca reprezentant al proprietarului «Florida Shipping Lines» Ltd, şi să o cumpere el la un preţ scăzut."

Declaraţia domnului Victor Surdu:

"Am semnat o convenţie prin care «Prismatown» trebuia să pună 51% din acţiuni şi active garanţie, pentru ca noi să-i plătim datoria la BRD. Domnul Alvare nu a respectat convenţia şi nu a pus această garanţie. Contractul de chirie pe care îl invocă domnia sa nu este valabil, fără respectarea convenţiei. Nimeni nu plăteşte nimic fără garanţie. Între timp noi am făcut investiţii în Prisma 2 şi nu putem lucra acolo de şase luni".

Faptul că nu a plătit şi nici nu are de gînd să plătească, după cum se comportă, ne-a confirmat ceea ce ştiam mai demult: sub adăpostul unui contract de închiriere el complotează cu reprezentanţi ai băncii pentru a ne duce în faliment şi pentru a cumpăra pe nimic această investiţie care a însemnat pentru noi o muncă uriaşă şi mari cheltuieli".

Avocaţii companiei "Prismatown" au notificat conducerii SC "Lada Niva Motors" să evacueze spaţiul din complexul "Prisma II".

Tribunalul Bucureşti a admis, în septembrie 2003, cererea BRD privind deschiderea procedurii de reorganizare judiciară la societatea "Prismatown". Reprezentanţii BRD au solicitat societăţii să facă dovada că are disponibilităţi în cont ca să îşi onoreze debitul de peste 8 milioane de dolari. Preşedintele "Prismatown" Jose de Alvare, considera în acel moment că BRD pretinde în instanţă sume mai mari decît cele scadente conform graficului de eşalonare. Domnul Alvare a declarat în martie ziarului "BURSA": "«Prismatown» are încheiat un contract de închiriere cu o firmă cunoscută de către BRD, cu care ei au şi negociat, şi anume SC «Lada Niva Motors» SRL, firmă care datorează «Prismatown» mai mult de 1,8 milioane de dolari. Este părerea societăţii «Prismatown» că această firmă joacă un rol în favoarea băncii şi, prin urmare, în defavoarea «Prismatown». «Prismatown» nu se află în faliment, va continua să facă afaceri şi îşi va reprofila activitatea, aşa cum şi-a propus pentru viitorul apropiat".

În ianuarie, "Industrialexport", companie care deţinea deja 25% din "Prismatown", a achiziţionat un pachet de aproape 30% de la omul de afaceri Cristian Ţînţăreanu, care astfel a ieşit din afacerea pe care o întemeiase şi s-a retras şi din poziţia de administrator. Pachetul vîndut de Cristian Ţînţăreanu însumează 176,8 miliarde de lei, la valoarea nominală.

Imediat după aceea, "Industrialexport" şi-a vîndut participaţia la "Prismatown" către "Florida Shipping Lines" Ltd. controlată de Jose de Alvare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb