Videanu, împuternicit să negocieze cu Constanda un schimb de terenuri pentru a limita construcţia din parcul Bordei

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 4 octombrie 2007

Consilierii municipali l-au împuternicit, ieri, pe primarul general Adriean Videanu să negocieze cu omul de afaceri Costică Constanda un schimb de teren din parcul Bordei cu cel din spatele Palatului Victoria, unde funcţionează depoul RATB. Hotărârea privind încheierea unei convenţii între CGMB şi familia Constanda a iscat însă divergenţe în rândul celor 29 de consilieri prezenţi la şedinţă, cel mai virulent fiind consilierul PSD, Liviu Goncea. El nu a votat convenţia şi s-a pronunţat împotriva măsurii CGMB, considerând-o în detrimentul cetăţenilor. "În spatele Guvernului se pot ridica clădiri de 15 etaje, iar în Parcul Bordei cu 4-5 etaje. Facem un schimb de teren nefavorabil municipalităţii, acest Constanda a luat de fiecare dată mai mult decât avea", a afirmat Goncea, care a spus că îl va da în judecată pe Constanda, în calitate de persoană fizică.

La rândul său, viceprimarul general Ionuţ Popa a arătat că votul consilierilor era obligatoriu, conform deciziei de ins-tanţă din iunie. "Dacă nu se face schimbul de terenuri, atunci se construieşte în Parcul Bordei pe 3,3 hectare. Terenul de la depoul RATB se va da la schimb numai după o evaluare a suprafeţelor. Nu va fi vorba de tot depoul, ci doar de 28.000 mp.", a spus Popa.

Consilierul PC Octavian Petrovici este rezervat în ce priveşte aprobarea schimbului ulterior de terenuri, pentru că acesta se poate face numai cu votul a două treimi dintre consilieri, vot greu de obţinut, atâ-ta timp cât consilierii liberali şi social-democraţi nu au participat la şedinţa CGMB, fiind ştiut că nu doresc să participe la dezbaterile privind problematica Parcului Bordei. De asemenea, consilierii municipali au aprobat, ieri, şi Planul Urbanistic Zonal (PUZ), care îi conferă lui Constanda dreptul de a construi pe 32% din 3,3 hectare, respectiv pe 10.000 mp.

Planul urbanistic este o etapă premergătoare obţinerii autorizaţiei de construcţie, care, potrivit legii, trebuie să fie emisă de Primăria Sectorului 1 în termen de 30 de zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb