Ungaria ar trebui să se pregătească pentru un război prelungit în Ucraina vecină, a declarat astăzi prim-ministrul Viktor Orban, criticând aspru sancţiunile impuse Rusiei de Uniunea Europeană, despre care a spus că "s-au întors împotriva ei" prin creşterea preţurilor la energie, relatează Reuters, conform Agerpres.
Orban, aflat într-o veche dispută cu UE asupra unora dintre politicile sale văzute la Bruxelles ca antidemocratice, a cerut încetarea luptelor pentru a pune capăt războiului şi a spus că sancţiunile împotriva Rusiei au dat o lovitură economiei Europei.
Orban, care a fost reales pentru un al patrulea mandat consecutiv în aprilie, se confruntă acum cu creşterea inflaţiei, care erodează încrederea consumatorilor, şi cu perspectiva unei recesiuni anul viitor.
El a declarat în faţa Parlamentului că nu este de mirare că guvernele cad în Europa, referindu-se la alegerile de ieri din Italia în urma cărora Giorgia Meloni se pare că va conduce cel mai de dreapta guvern de după Al Doilea Război Mondial.
"Putem spune cu siguranţă că, în urma sancţiunilor, europenii au devenit mai săraci, în timp ce Rusia nu a căzut în genunchi", a declarat Orban. "Această armă s-a declanşat împotriva ei, cu sancţiunile cu care Europa s-a împuşcat în picior", a adăugat el.
"Aşteptăm un răspuns, întreaga Europă aşteaptă un răspuns de la Bruxelles despre cât de mult vom continua să facem acest lucru", a spus el, adăugând că a venit momentul să se discute sancţiunile cu Statele Unite.
Orban, al cărui guvern este în discuţii cu Comisia Europeană pentru a primi miliarde de euro din fondurile UE blocate din cauza îngrijorărilor privind respectarea statului de drept, a anunţat că guvernul său va lansa o "consultare naţională" pentru a-i întreba pe cetăţenii Ungariei despre sancţiuni. Orban s-a folosit anterior de acest instrument de campanie pentru a obţine sprijin pentru partidul său Fidesz asupra unor politici precum drepturile homosexualilor sau migraţia.
"Sancţiunile nu au fost decise în mod democratic, ci au fost hotărâte de birocraţii de la Bruxelles şi elitele europene", a declarat el, referindu-se la referendumul pe care l-a anunţat asupra sancţiunilor impuse Rusiei de UE din cauza războiului din Ucraina. "Deşi cetăţenii Europei plătesc preţul, ei nu au fost întrebaţi", a notat el, citat de DPA.
"Dacă birocraţii de la Bruxelles nu ne dau aceşti bani, pentru care Ungaria este eligibilă, atunci vom primi fondurile necesare din alte surse financiare", a declarat Orban, adăugând că Ungaria a început discuţii cu UE şi "alţi parteneri internaţionali". El nu a elaborat, notează Reuters.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.09.2022, 20:46)
ucraina ar trebuie sa stie ca ciclul economic al rusiei este mai in spate de cel al uniuni europene. ma refer la tarile apropiate de ucraina.
deci rusia mai are ceva praf in pusca de rezistat in timp ce multe economii din uniune isi cam termina ciclul de expansiune.
rusii au ales sa isi foloseasca expansiunea economica pe plan militar nu productiv social.
vedem dupa ce isi termina ciclul de expansiune ce vor manca de "iernat".
pana atunciau praf in pusca...vedem ce pun la "camara" pe viitoarea "iarna".
s c cret
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 27.09.2022, 06:40)
buna,
vezi ca in conformitate cu ciclurile temporale pe care le urmaresc eu undeva intre Dec 2022 si Ian 2023 (cu o "coada" de manifestare pana la aprilie sau pana la noiembrie 2023) Rusia va experimenta tensiuni sociale si economice interne majore.
prima oara cred ca am zis-o acum un an sau un an si jumatate in trecut.
ne apropiem.
o sa fie sangeros , dar interesant.
2. fără titlu
(mesaj trimis de credinciosul în data de 26.09.2022, 20:53)
bravo,la simulacrele de alegeri parlamentare europene,se aloca bani de campanie sa imbuibam niste sefi de partide ,dar aici ,la sanctiuni care afecteaza direct toata populatia Europei,de ce nu suntem consultati?
Sunteti de acord sa platiti facturi mai mari pentru a penaliza invazia Rusiei in Ucraina?
Sunteti de acord ca unele firme din chimie sau metalurgie sa-si reduca activitatea cu efectele secundare privind locurile de munca pt a penaliza invazia Rusiei in Ucraina?Daca raspunsul e DA,inghitim in sec si ne conformam,cu masuri de protectie,mai ales pt industrie,ca fara loc de munca,poate sa fie gazul un leu m3,nu ai cu ce-l plati!
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.09.2022, 05:13)
Sunteti de acord cu incalcarea normelor internationale?
Sunteti de acord sa fiti urmatoarea tinta a Rusiei?
Sunteti de acord sa faceti parte din urmatoarea serie de refugiati?
Daca raspunsul e DA,inghitim in sec si ne conformam,cu masuri de protectie ca facutul bocelei si emigratul in timp util, exceptie facand cei cu drag pentru orase in ruina, uniforme militare si pasiune pentru limba rusa.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.09.2022, 06:42)
nu dau 2 ruble false pe discursul tau pro-rusia, credinciosule
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de Cfedinciosul în data de 27.09.2022, 07:26)
Voi sunteti mari ganditori,mergeri pana la a 15
a mutare a lui Putin ,Carlsen e mic copil!
Daca nu intelegeti ca Ua si cel mult tarile baltice ii intereseaza,nu aveti viziune si repetati ca papagalii dupa un circar bagat la inaintare de un batranel ce are un fiu tare intreprinzator in zona!
2.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de Credinciosul în data de 27.09.2022, 07:33)
Pai de ce sa te refugiezi,la ce patriotism iti curge in vine,sunt sigur ca te inrolezi sa aperi Ro de o inchipuita invazie rusa!
In al doilea razboi,ai uitat,am fost agresori si am ajuns la Stalingrad,parca e un oras din Rusia ,am scapat cu destul teritoriu la modul cum puteau sa ne cioparteasca ,ca natiune perdanta si agresoare!
2.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.09.2022, 07:39)
Te contrazici cu alti mari ganditori, tiktok-erul sef Katarov care spune ca ii trebuie Polonia, sa nu mai vorbim de Lavrova care se plange de luni bune de nerespectarea drepturilor rusofonilor din Moldova si Romania, ce sa mai zicem de Putin care in 3 zile se visa la Berlin dar in 7 luni n-a reusit sa iasa bine din Donetsk?
2.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.09.2022, 07:43)
Lupta nu e o garantie ca vei castiga mai ales cu atat de multi rusofili recunoscatori ca dupa al doilea razboi mondial rusii au luat doar Basarabia (a doua oara).
2.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.5)
(mesaj trimis de credinciosul în data de 27.09.2022, 08:24)
omule,nu ma intereseaza ce spun alti,avem un cap si pe vremea mea se mai si invata la istorie!
Polonia a fost atacata de 2 puteri pe vremea aceea,de nemti si rusi si a picat intr o luna!
si vorbim de armate de peste 700.000 de oameni,nu 150.000!
s-a vazut ca 150000 de luptatori,asa cum sunt de buni(vai mama lor,sa lasi tancuri,lansatoare fara sa le distrugi) nu pot securiza 1500 km de linie a frontului!
daca vedeai 500.000 spre un milion de oameni,te puteai astepta sa ajunga si pe la noi!
nu te mai lua dupa circari si papusari,ai un cap,foloseste-l!
2.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.09.2022, 10:39)
Nu esti rusofob ! Ai fobie în genele tale .din moment ce faci asemenea scenarii !
2.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.09.2022, 11:01)
Ar trebui sa te intereseze ce spun altii mai ales cand sunt oameni care si-au pus intentiile din declaratiile de pana acum in aplicare.
Uite-i ca se straduiesc si in Ucraina, se chinuie sa adune milionul de oameni. Daca le iese cu Ucraina, ce zici pleaca acasa? Nu-i pacat de atatia oameni pusi pe drumuri sa mearga acasa si sa aiba la raboj doar Ucraina? Cu aia nici nu se pot lauda ca doar e pamant rusesc.
Nu te mai lua doar dupa ce iti trece printre urechi, ai un cap, foloseste-l!