Vinurile Vincon România, premiate la Concursul Internaţional de Vinuri Vinitaly din Verona

Elena Deacu
Frăţia Vinului / 4 mai 2015

Desfăşurat la Verona în perioada 12 - 17 aprilie, cel mai mare concurs de vinuri din lume, Vinitaly, a adus în portofoliul Vincon România "Diploma di Gran Menzione" pentru cinci vinuri şi Premiul Special "Vinitaly Natione 2015".

Cele cinci vinuri recompensate cu "Diploma di Gran Menzione" sunt: Fetească Regală 2014 Huşi, Rose 2014 Huşi (Rose Far Niente), Busuioacă de Bohotin 2014 Huşi, Tămâioasă Românească 2008 Ambrosio, Tămâioasă Românească 1996 Pietroasa.

De asemenea, Premiul Special "Vinitaly Natione 2015", cu care a fost recompensată compania Vincon România, a mai fost acordat producătorilor Der Winzerkeller - Sommerach (Germania) şi Casale del Giglio Azienda Agricola - Le Ferriere (Italia).

"Vinitaly Natione 2015" se atribuie producătorului din fiecare ţară care reuşeşte să obţină cel mai mare punctaj calculat ca sumă a celor mai ridicate punctaje la trei vinuri recompensate cu "Diploma di Gran Menzione", cu condiţia înscrierii a minimum zece vinuri în concurs.

În cadrul competiţiei din acest an au fost înscrise aproximativ 3.000 de vinuri, din 32 de ţări, Suedia, Japonia şi Taiwan participând pentru prima dată.

Un număr de 105 experţi a degustat toate probele de vin înscrise, iar în final au fost medaliate doar 75 de vinuri.

"Rezultatele de anul acesta de la Vinitaly confirmă eforturile echipei de oenologi de la Vincon - dl. George Costache, alături de Ing. Perjaru Claudia, Ing. Irimia Ciprian, Ing. Căciulă Diana, Ing. Cogălniceanu Constantin, cât şi Nicu Mateescu, Director Vinificaţie. În plus, la mai puţin de o lună de la lansarea gamei premium de vinuri Rose Far Niente, suntem încântaţi să adăugăm o a doua medalie, «Diploma di Grand Menzione», alături de Medalia de Aur de la Vinvest, pentru soiul Rose 2014 Huşi", declară Simona Hâncu, Marketing Director Vincon România.

Concursul Internaţional de Vinuri Vinitaly este cea mai exigentă competiţie de acest gen din lume, care se organizează în fiecare an în Verona. În cadrul său se acordă cel mai mic număr de medalii dintre toate competiţiile internaţionale de profil.

Vincon România deţine circa 1.500 de hectare de viţă de vie în podgoriile Odobeşti, Coteşti, Panciu şi Huşi şi nouă crame.

Crama Beciul Domnesc este una dintre cele mai mari vinoteci profesionale din România, deţine peste 100.000 de sticle de vin, cele mai vechi datând din 1949. Crama, monument istoric şi inclusă în programele de conservare UNESCO, a fost fondată în timpul domniei lui Ştefan cel Mare şi a fost renovată între 1834 - 1839, în perioada domniei lui Mihail Sturdza.

Crama Paradis, cunoscută datorită rezervei de distilat de vin, este cea mai mare din Sud-Estul Europei, având peste 4.800 de butoaie din stejar.

În portofoliul de vinuri Vincon se află branduri recunoscute, lideri în segmentul lor, precum Beciul Domnesc sau Comoara Pivniţei, vinarsurile nou lansate - Mioriţa XO de 25 de ani vechime şi Mioriţa XO de 30 de ani vechime, alături de o serie de game de vinuri premium noi, multiplu medaliate, precum Ambrosio, Egregio, Mirabilis Machina, Rose Far Niente şi Două Vorbe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb