Viorel Cataramă vrea să fie preşedintele ţării

ALEXANDRU COSTEA
Ziarul BURSA #Politică / 16 iulie 2014

Afaceristul ţinteşte un salariu minim de 500 de euro, în patru ani

Omul de afaceri Viorel Cataramă vrea să candideze la preşedinţie.

Patronul Elvila, companie producătoare de mobilă, a organizat, ieri, o conferinţă de presă pentru a-şi anunţa candidatura, ca independent, la alegerile prezidenţiale, potrivit unui comunicat trimis redacţiei. Pentru a putea candida acesta are nevoie de 200.000 de semnături necesare depunerii şi validării candidaturii şi, de asemenea, de reprezentare în toate cele 18.000 de centre de votare.

Cataramă adoptă un discurs de reformare naţională şi le cere votul cetăţenilor pentru modificarea Constituţiei prin referendum, astfel încât legea fundamentală a ţării să statueze că "sunt interzise numirile în funcţii publice, la nivel central sau local, pe criterii politice, excepţie făcând cele de prefect, secretar şi subsecretar de stat".

Omul de afaceri mai propune ca şefii de la nivel central sau local, ai instanţelor judecătoreşti, ai parchetelor, DNA şi Poliţiei să fie desemnaţi prin votul direct al cetăţenilor, cu ocazia alegerilor locale.

Printre altele, Cataramă mai vrea ca achiziţiile publice să poată fi făcute doar prin licitaţii publice, organizate cu cel puţin 90 de zile înainte, cu un criteriu de adjudecare unic, respectiv preţul contractului.

Potrivit omului de afaceri, modificarea Constituţiei va obliga partidele politice şi Parlamentul "să se reformeze din temelii" şi va face posibil ca, în 4 ani, salariul minim să ajungă la 500 de euro.

Afaceristul cere Guvernului ca, ţinând cont de norma de reprezentare stabilită de lege, să organizeze cel puţin 3.000 de secţii de vot în străinătate, iar dacă acest lucru nu este posibil, să le permită românilor care la data alegerilor nu vor fi în ţară să utilizeze votul electronic.

Viorel Cataramă s-a născut la 31 ianuarie 1955, în Bacău şi a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti.

După 1990, s-a implicat în domeniul afacerilor, iar în 1991 a fost numit secretar de stat la Ministerul Comerţului şi Turismului.

Implicându-se şi în patronate ale industriei, Cataramă a debutat în politică în 1990, când a fost ales membru în Comitetul Director al PNL - Aripa Tânără (PNL-AT), în 1992 devenind preşedintele Noului Partid Liberal (NPL), înfiinţat la 23 iulie 1992.

În 1999 a fost ales preşedintele Partidului Naţional Român, iar în 2001, prim-vicepreşedinte al Partidului Alianţa pentru România. În 2002 devine pentru a doua oară vicepreşedinte al PNL, iar din 2003 - vicepreşedinte al Filialei Bucureşti a PNL. Consiliul Naţional Executiv al PNL a decis, la 15 martie 2010, excluderea lui Viorel Cataramă, decizia fiind luată cu 39 de voturi pentru, 6 împotrivă şi 4 abţineri.

Viorel Cataramă a fost preşedintele SAFI (Societatea de Asistenţă Financiară şi Investiţii), un fond de investiţii în urma căruia au fost păgubiţi mulţi investitori. Procesul SAFI s-a încheiat cu neînceperea urmăririi penale.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb