VIORICA DĂNCILĂ: "Analizez posibilitatea unui referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor"

I.M.
Politică / 27 iulie 2019

Viorica Dăncilă (Sursă foto: Twitter)

Viorica Dăncilă (Sursă foto: Twitter)

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, astăzi, că analizează posibilitatea convocării unui referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru viol, pedofilie, crimă. Dăncilă a mai anunţat constituirea unui grup de lucru interinstituţional sub conducerea lui Raed Arafat, pentru un plan de măsuri pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situaţii de urgenţă. Premierul a anunţat şi demiterea prefectului judeţului Olt. Şefa Guvernului nu a răspuns întrebărilor presei, transmite News.ro.

"În aceste zile, un suflet tânăr care putea fi salvat a plecat dintre noi. Suntem cu toţii plini de durere şi revoltă, de tristeţe şi frustrare pentru că aşa ceva s-a putut întâmpla. Am luat câteva decizii necesare în calitate de prim-ministru, dar este nevoie de mai mult. Mi-am anulat toate vizitele şi evenimentele de astăzi. La sosirea în Bucureşti m-am întâlnit de urgenţă cu ministrul Afacerilor Interne, care m-a informat asupra tuturor măsurilor luate până în acest moment şi a planului de acţiune pentru zilele următoare. I-am cerut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal pentru a continua coordonarea acestei anchete. Tot astăzi am convocat de urgenţă o şedinţă la Palatul Victoria cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, cu directorul general STS, Sorinel Vasilca şi cu ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu. Am decis înfiinţarea unui grup de lucru interinstituţional care să aibă ca scop gândirea unui plan de măsuri urgente pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situaţii critice la nivelul întregului aparat de stat, grup care va fi condusă de domnul Raed Arafat. Voi propune acest aspect în cadrul şedinţei CSAT de marţi, în calitatea mea de vicepreşedinte", a declarat Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

Premierul a anunţat că analizează posibilitatea convocării unui referendum.

"De asemenea, analizez posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie. Luăm în calcul o ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea tuturor deficienţelor legislative care vor fi identificate de către grupul de lucru. Am discutat cu domnul Arafat, vrem ca în maxim 15 zile să avem o analiză şi un plan de acţiune. I-am demis deja pe şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, pe inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt şi pe subprefectul de Olt. De asemenea, l-am chemat din concediu pe prefectul de Olt pentru a-l demite. Vor fi demişi sau vor suporta rigorile legii toţi cei care au fost implicaţi pe parcursul acestui proces şi au gestionat defectuos situaţia, nu doar conducerea", a mai declarat Dăncilă, conform News.ro.

Ea a susţinut că ceea ce ţine de guvern şi de instituţiile aflate în subordinea Executivului se întâmplă deja fără discuţii şi fără amânări.

"Însă este de datoria tuturor celor responsabili să ia măsuri şi decizii pentru ca astfel de nenorociri să nu mai aibă loc. Cer să se prezinte în faţa CSAT un raport minut cu minut de la momentul primului apel, în noaptea de joi seara, la ora 11.05, raport care să conţină repet minut cu minut şi decizie cu decizie cum a acţionat fiecare pe baza competenţelor lor. Aştept acelaşi lucru din partea tuturor instituţiilor şi entităţilor implicate în acest proces: preşedintele României, Klaus Iohannis, STS,

procurorul general", a adăugat premierul.

Viorica Dăncilă a anunţat şi amânarea congresului PSD.

"Cer totodată o atitudine responsabilă şi din partea partidelor pe care le rog să nu încerce să politizeze acest subiect. Este inadmisibil să permitem urcarea oamenilor politici pe această tragedie, pentru exerciţii de imagine şi de campanie electorală. Am amânat deja congresul PSD din data de 3 august, avem nevoie de acţiuni ferme ca să luăm măsurile necesare şi să corectăm erorile de procedură care au condus la moartea unui copil nevinovat. Asigur familiile, pe toţi cetăţenii României, că toţi cei vinovaţi vor plăti indiferent de funcţia deţinută. Nu o să permit nimănui să se joace cu siguranţă şi cu vieţile oamenilor. Ca om, ca mama, sunt alături de rudele aflate în suferinţă şi voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a sprijini. Le transmit condoleanţe şi toată compasiunea mea. Pentru măsurile care se impun îi asigur că nimeni nu va scăpa nepedepsit", a încheiat Dăncilă, informează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Ce sa zică si ea. Măcar daca ar fi de competența dânsei. Dacă înăsprește pedepsele si pentru fapte de corupție, abuz in serviciu si constituire de grup infracțional organizat votez da cu doua mâini.

    1. Nu inteleg de ce le trebuie reerendum. Atunci cand au redus pedepsele sau au dezincriminat fapte penale sau au gratiat infractorii au cerut aprobarea natiunii prin referendum? Nu!

      Sa procedez la fel si acum si sa mareasca TOATE pedepsele ca prea e plina tara de infractori.

      In plus, sa-i mai si prinda (ca la SIF-uri, de exemplu, sunt toti in libertate desi ii acuza toata piata de mizeriile facute). 

    in primul rind sa fie marite pedepsele la cei care iau spaga pentru toti functionarii publici judecatori procurori avocati politisti chiar daca nu cunoaste legea spagari de la fisc politie economica sa fie date pedepse pina la pedeapsa capitala prin inpuscare in public sa nu mai puna mina pe parale nemuncite

    1. si cei de la protectia consumatorului care sperie pe cei care au srluri sau pf uri dupa care se aboneaza la spagi lunare acesti golani analfabeti sa vedeti ce vile au pe munca nemuncita sunt in legatura cu comunistii de la psd de fapt sint pusi acolo de ei si adica chipurile string bani pentru partid [...]

    la referendum organizat de psd dancila nu ma duc. ii doare in pix de prostitul popor. putere, advertising si manipulare. eliminati aceste gunoaie care ne fura banii si ne spun minciuni.

    Elimina coruptia si incompetenta. Va angajati in domeniul public rude si nepoti. Sunt pline Institutiile de tot felul de persoane incompetente.Pentru cine vreti sa mariti pedepsele ??? Pentru cei care ucid ?? sau pentru cei care trebuie sa ia masuri de preventie sa nu se ajunga aici... Profitati acum si va faceti campanie electorala...

    CUM??? : SIGUR ,, VULPEA " V-A FACE LEGI CA ,, vulpile" SĂ NU MĂNÂNCE ,, zburătoare ".... wow....

    ,, PASĂREA " MĂLAI VISEAZĂ.... tot pățitu-i PRICEPUT.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb