VIP-urile confundă puşcăria cu o tabără

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 6 noiembrie 2013

VIP-urile confundă puşcăria cu o tabără

Puşcăria nu este o tabără şcolară. Acest lucru îl cunoaşte toată lumea, sau aproape toată lumea. Vip-urile care au ajuns în spatele gratiilor sau sunt pe cale să ajungă acolo par destul de surprinse atunci când efectiv se lovesc de rigorile sistemului penitenciar. Condamnat definitiv la patru ani şi jumătate de puşcărie cu executare, pentru tentativă de omor şi ultraj, Andrei Plăcintă, fiul fostului senator Sorina Plăcintă, a avut grijă înainte de a se preda să lase un mesaj prietenilor pe o reţea de socializare. Aceasta a fost prima sa reacţie, tonul şi detaşarea părând desprinsă dintr-o întreagă serie cu personaje care se bucură de notorietate şi care se consideră mai presus de restul condamnaţilor în rolul principal.

Există şi mici episoade care dau impresia unui tratament preferenţial, intensificând şi mai mult confuziile. Adrian Năstase a scris frecvent pe blog în perioada detenţiei, creându-se impresia că ar avea acces nelimitat la internet. La vremea respectivă, şeful Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marian Dobrică, a explicat că materialele probabil au fost transmise apărătorului sau familiei prin corespondenţă sau prin convorbirile telefonice la care avea dreptul. La un an distanţă, George Becali a cerut imediat după condamnarea definitivă, să fie eliberat pentru că are o familie de întreţinut, ca şi cum puşcăriile ar fi populate numai de celibatari convinşi, singuri pe lume. Ulterior, a solicitat să fie eliberat temporar pentru a-şi vizita familia, motivând că este inuman să fie privat de acest drept, în condiţiile în care chiar el anunţase că nu va permite soţiei, mamei şi fetelor sale să se deplaseze la penitenciar. După mai multe luni petrecute în spatele gratiilor, când a înţeles cum stau cu adevărat lucrurile, inclusiv în ceea ce priveşte comunicarea prin telefon, Becali a permis soţiei şi mai nou mamei să-l viziteze. Administraţia Naţională a Penitenciarelor ar putea lansa o campanie prin care oamenii care se bucură de notorietate sau au deţinut funcţii înalte să înţeleagă că în puşcărie regulile pe baza cărora se interacţionează cu exteriorul sau cele interne sunt aceleaşi pentru toată lumea.

Revenind la ultima condamnare puternic mediatizată, trebuie spus că Andrei Plăcintă s-a predat ieri dimineaţă la Poliţia Timiş. El a fost dus în arestul Poliţiei Judeţene Timiş, iar în zilele următoare va fi transferat la penitenciarul din Timişoara. Fiul fostului senator PDL, Andrei, în vârstă de 23 de ani, a fost condamnat definitiv la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor şi ultraj, după ce instanţa supremă i-a respins ca nefondat recursul împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti. Povestea din spatele condamnării sale este una halucinantă. Fiul senatorului Sorina Plăcintă a fost trimis în judecată la începutul lunii iunie 2011, de către procurorii Parchetului Capitalei, care l-au acuzat de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în legătură cu un incident petrecut în 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală. Potrivit Parchetului, în urma cercetărilor s-a stabilit că, "în seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neînţelegeri cu partea vătămată H.I.D., inculpatul a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului părţii vătămate, pe care l-a deteriorat, în sensul că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta. În momentul în care, în apărarea părţii vătămate au intervenit mai multe persoane, Andrei Răzvan Plăcintă, aflându-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a pătruns cu acesta pe trotuar cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste împrejurări, în timp ce S.N. încerca să îl oprească, ţinându-se cu mâinile de capota autoturismului, a fost împins de autoturism, s-a dezechilibrat şi a căzut. Acuzatul şi-a continuat deplasarea şi a surprins-o pe aceasta sub autoturism, după care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului în faţă şi în spate a trecut peste partea vătămată, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale". În urma acestui incident violent Andrei Plăcintă a stat în arest din 8 decembrie 2010 până în 6 ianuarie 2011.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Tratamentele preferentiale pentru VIP-uri trebuie sa inceteze,Romania este prea saraca pentru a-si permite sa tina pe mancare niste paraziti obraznici ,care se cred buricul pamantului.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb