VIRGIL POPESCU: ''Am adoptat Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012''

G.U.
Politică / 30 decembrie 2021

''Am adoptat Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012''

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat, astăzi, că a fost adoptat un act normativ care prevede branşarea gratuită la reţelele de energie electrică şi gaze naturale pentru toţi clienţii casnici.

"Veşti bune! Am adoptat Ordonanţa de Urgenţă mult aşteptată: OUG pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012 precum şi modificarea Legii pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie nr. 220/2008", a precizat Virgil Popescu într-o postare publicată pe Facebook.

Potrivit ministrului Energiei, actul normativ adoptat joi de către Guvern prevede următoarele măsuri:

- Primăriile (UAT-urile) pot co-finanţa extinderea reţelelor de gaze naturale.

- Prosumatorii (200 KW) vor beneficia de compensare cantitativă, iar furnizorii de energie electrică sunt obligaţi să achiziţioneze energia electrică, la solicitarea prosumatorilor care produc energie electrică în unităţi de producere a energiei cu o putere instalată între 200 kW şi 400 kW.

- Branşare gratuită la reţelele de energie şi gaze naturale pentru toţi clienţii casnici.

Totodată, Virgil Popescu, a precizat că "modificările aduse de acest act normativ vor conduce la restructurarea pieţei de energie şi la deschiderea acesteia, prin eliminarea pieţei centralizate de energie şi acordarea posibilităţii de a încheia contracte bilaterale de energie pe pieţele organizate sau extrabursiere."

"De asemenea, producătorii vor avea dreptul să intre pe piaţă în funcţie de viabilitatea economică. Intrarea pe piaţă a unor noi participanţi, cum sunt agregatorii, clienţii activi sau comunităţile de energie, va creşte concurenţa şi dinamica pieţei, cu impact benefic asupra preţului pentru clientul final. Adoptarea OUG-ului a fost o prioritate, inclusiv în programul de guvernare!", conchide ministrul Energiei, Virgil Popescu, în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Daca anuntul asta nu este pentru un electorat analfabet, pe cine trebuie sa frecam ca sa vedem si noi textul meretei OUG? De ce nu se pine un link cu textul acestei ordonante care se spune ca s-a adoptat ?

    Gratuitatea pentru bransare de cine este suportata? De stat? De ceilalti consumatori?

    Ce ticalosi sunt cei de la PNL si PSD, niste cripto-comunisti. 

    1. Sper ca este gratuita doar actiunea efectiva de "bransare" odata ce cablul electric sau teava de gaze sunt "la poarta" si au la ce sa se racordeze.

      Ar fi bine ca toate celelalte materiale (contor, racorduri, materiale, sapaturi) sa nu fie gratuite, sa fie platite de cel care vrea sa se racordeze.

      Eu asa inteleg actiunea de bransare. Ai toata instalatia realizata si vine un "nene" de la companie si apasa pe un releu pentru a "bransa" clientul la utilitati. Actiunea de a a apasa pe buton/robinet/maneta ar putea fi gratuita. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb