VIRGIL POPESCU: "Nu vrem să existe profitori de pe urma crizei energetice"

S.B.
Politică / 6 februarie 2022

"Nu vrem să existe profitori de pe urma crizei energetice"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că nu trebuie să existe profitori de pe urma crizei energetice, astfel că Guvernul a adoptat hotărârea prin care plafonează preţurile şi care a intrat în vigoare la 1 februarie, informează news.ro.

Popescu a explicat că, dacă la un consum de 400 kW venea o factură de 400 de lei, potrivit noilor preţuri, aceasta ar ajunge la acelaşi consum să fie de 272 de lei.

Virgil Popescu a declarat, duminică, la B1 TV că ar trebui să fim mai cumpătaţi şi să încercăm să fim mai moderaţi în ceea ce priveşte consumul de energie.

"Nu vrem să existe profitori de pe urma crizei energetice şi anumiţi intermediari să câştige. Am aprobat în Guvern un proiect de ordonanţă şi de la 1 februarie venim în sprijinul românilor cu mai mult, practic ridicăm plafonul de consum la energie electrică de la 300 la 500 kW şi la gaze naturale de la 200 la 300 mc. Cred că ar trebui să ne obişnuim şi noi să nu mai fim aşa pro-consum, să încercăm să fim mai moderaţi. Cei care consumă până în 50 0kW vor plăti 0,68lei/kW, cât plăteau şi înainte, iar pentru cei care consumă mai mult, plafonul scade de la 1 leu, la 0,80 lei/kw", a arătat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a explicat cum vor scădea facturile la energia electrică.

"Deci pentru un consumator care înainte consuma să zicem 400 kW, pe vechea lege pentru consumul din ianuarie nu se încadrează în consum, îi vine plafonul de 1 leu, factura o să îi vină 400 de lei în ianuarie, iar din februarie vine 400 de kW, înmulţit cu 0,68lei/kw pentru că se încadrează în consum şi se aplică discountul şi vine 272 lei factura. Observăm o diferenţă substanţială", a declarat Popescu.

Virgil Popescu a adăugat că mai există varianta, pentru consumatori, de a schimba furnizorul.

"Dacă consumăm mai mulţi kW atunci este plafonul de 0,80 lei, dar mai avem soluţia de schimbare de la orice furnizor la un mare producător român online, instant, în 3-4 minute, îţi vine contractul semnat pe e-mail şi te poţi muta la preţul acesta", a declarat Virgil Popescu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ne tot zice ca la energia electrica avem soluţia de schimbare de la orice furnizor la un mare producător român online, instant, în 3-4 minute (este fals, la hidroelectrica se asteapta intre 3-8 luni pane te muti)

    dar la gaz unde sa te muti nenea ministrelu'  

    ai vazut ce preturi iti propun furnizori daca vrei sa faci contract acum!  

    sau voi la minister nu accesati site-ul anre,  

    consumatori care au ajuns pe FUI ce varianta le oferi de contract,  

    poate fac contract direct cu anre-ul ca doar din cauza autoritatilor au ajuns pe tarif de FUI,  

    oare cine autorizat cele circa 22 firme furnizare gaz!!!

    ca de verificat sa ocupat Leana din capu statului ca sa vada daca firmele aveau cantitatea de gaz contractata pentru contractele propuse........... 

    daca vrei sa ai crezare in legatura cu profitorii, fa cumva ca statul sa nu mai ia 90% din pretul energiei sub forma de taxe si impozite, sa ia doar 40%! Te bagi?

    ,, Omul " e rupt de realitate . Omul e ,,STAT". Toate celelalte ,, STAT " sunt de vină pt. haos . Toate - inclusiv parlamentul - sunt ,,STAT " în ,, STAT " trag ca în ,,ciuruit" în toate direcțiile

    Demisia!Demisia!Demisia! Omul asta a facut praf sistemul energetic si a jecmanit firmele si populatia tarii. Omul asta nu are ce sa caute la conducerea ministerului. Il tin in brate PNL, PSD si UDMR. PNL va disparea si ei stiu asta, Iohannis se prefacea ca distruge PSD, dar in schimb a distrus PNL. PSD, PNL si UDMR tradatori, mafioti si hoti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb