Visual Fan a finalizat cu succes operaţiunea de majorare a capitalului social cu suma de 555.550 de lei

G.B
Piaţa de Capital / 10 februarie 2022

Lucian Peticilă, CEO Visual Fan

Lucian Peticilă, CEO Visual Fan

Visual Fan S.A. (Allview), companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ALW, şi unul dintre cei mai importanţi jucători locali pe piaţa IT&C, a finalizat cu succes operaţiunea de majorare a capitalului social cu suma de 555.550 de lei, prin emisiunea a 5.555.500 de acţiuni noi, prin capitalizarea rezervelor, care au fost emise conform Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor nr. 9 / 06.01.2022 şi a Certificatului de Înregistrare a Instrumentelor Financiare (CIIF) nr. AC - 5316-2/07.02.2022, emis de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), conform unui comunicat remis redacţiei.

"Anul 2022 este de o mare însemnătate pentru istoria companiei Visual Fan, întrucât urmează să împlinim 20 de ani de activitate pe piaţa românească, 20 de ani de tehnologie, inovaţie şi eforturi susţinute din partea întregii echipe. Ne bucură faptul că beneficiem de încrederea acţionarilor noştri şi avem în plan investiţii constante în dezvoltarea Grupului Visual Fan, pentru a livra în continuare creşteri de două cifre. Tranzacţiile recente, precum şi extinderea pe o nouă linie de business, cea a maşinilor electrice, ne permit să aducem un plus de valoare şi, în acelaşi timp, să ne continuăm evoluţia. Intenţionăm să motivăm acţionarii prin acordarea de acţiuni gratuite şi în anii următori, ca parte a strategiei de implementare a celor mai bune practici din piaţa de capital locală.", a declarat Lucian Peticilă - CEO Visual Fan S.A.

Potrivit sursei citate, majorarea capitalului social s-a realizat în contul tuturor acţionarilor înregistraţi în registrul acţionarilor societăţii la data de 09.02.2022, cărora li s-au alocat 5 (cinci) acţiuni gratuite la 1 (una) acţiune deţinută. La data transmiterii prezentului comunicat, Visual Fan SA (ALW) înregistrează o capitalizare de aproximativ 144 milioane de lei.

Dintre evenimentele semnificative recente din viaţa companiei Visual Fan SA, amintim:

●În luna decembrie 2021, Visual Fan a primit avizul favorabil din partea Consiliului Concurenţei, pentru preluarea pachetului majoritar de 51%, al unicului distribuitor din Europa de Est al renumitului brand japonez AKAI. Această tranzacţie creează premisele unei creşteri excepţionale a cifrei de afaceri şi a profitului companiei Visual Fan cu peste 25%.

●Tot în luna decembrie 2021, Grupului Visual Fan i s-a alăturat societatea Visual EV Distribution, al cărui obiect de activitate este reprezentat de distribuţia maşinilor electrice. Primul model lansat este Skywell ET5, un SUV full electric, cu o autonomie de 400 km mixt (WLTP) şi 456 km City Drive, echipat cu sistemul automat de asistenţă la conducere - L2.5 şi numeroase opţiuni premium. Strategia pe termen lung vizează dezvoltarea unui sistem integrat, de la distribuţia de maşini electrice, realizarea a cel puţin 6 showroom-uri în principalele oraşe ale României, dar şi oferirea de servicii post vânzare complete.

●Începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile ALW fac parte din componenţa celui mai nou indice al BVB, BET-AeRO, alături de încă alte 18 companii reprezentative de pe această piaţă, selectate pe baza unor criterii cantitative, precum: lichiditate, capitalizare şi free-float.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb