Visual Fan intenţionează să îşi recompenseze acţionarii prin acordarea de dividende plătite în numerar

G.B
Piaţa de Capital / 24 martie 2022

Lucian Peticilă, CEO şi fondator al Visual Fan SA

Lucian Peticilă, CEO şi fondator al Visual Fan SA

Visual Fan SA, deţinătoarea brandului Allview, anunţă întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 27 aprilie, care va avea pe ordinea de zi două subiecte majore: aprobarea situaţiilor financiare pe anul 2021 şi distribuirea unor dividende în valoare de cinci milioane de lei, din profitul anului 2021, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, propunerea companiei constă în repartizarea a aproximativ 60% din profitul net de 8,43 milioane lei obţinut în anul 2021, respectiv suma de 5 milioane lei, sub formă de dividende. Valoarea dividendului brut, cu data plăţii 22 iunie 2022, este de 0,75 lei/acţiune şi acesta conferă investitorilor un randament net de aproximativ 5%, prin raportarea la preţul de 15 lei/acţiune.

Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului ALW, la data de 15 iunie 2022 (implicit data ex-dividend este 14 iunie). Plata dividendelor către acţionari se va efectua începând cu data de 22 iunie 2022.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 27 aprilie, compania propune aprobarea situaţiilor financiare aferente anului 2021.

Pentru anul trecut, Visual Fan a raportat pe activitatea recurentă o creştere a profitului net cu peste 20% faţă de 2020 (de la 7 milioane de lei la aproximativ 8,5 milioane de lei) şi o majorare a cifrei de afaceri cu aproape 17% în 2021 faţă de anul anterior (de la 103 milioane lei la peste 121 milioane lei).

Compania Visual Fan a fost listată la BVB începând cu anul 2021. Acţiunile ALW se tranzacţionează pe piaţa AeRO începând cu data de 26 iulie 2021, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acestea fac parte din componenţa celui mai nou indice al BVB, BET-AeRO.

"Decizia de acordare a dividendelor se află la baza dorinţei noastre de a recompensa încrederea investitorilor în compania pe care am dezvoltat-o în cei 20 de ani de activitate, dar şi să servească drept recunoştinţă acţionarilor care ne-au susţinut prin participarea la plasamentul nostru privat realizat în urmă cu aproape un an, celor care au cumpărat acţiunile ALW în toată această perioadă şi celor care încă deţin acţiunile noastre. Pentru anul 2022 ne-am propus un plan de dezvoltare solid şi proiecte inovatoare, iar strategia noastră de creştere dorim să reiasă inclusiv din această propunere de dividende.", a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan SA (Allview).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb