Vizită surpriză a şefului Pentagonului la Bagdad

Ioana Dogaru
Internaţional / 18 aprilie 2016

Ministrul american al apărării, Ashton Carter, a început luni dimineaţă o vizită surpriză la Bagdad, pentru a se întâlni cu comandanţi militari americani şi oficiali irakieni, în contextul în care SUA încearcă să consolideze victoriile coaliţiei internaţionale împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (ISIS), relatează Reuters.

Oficiali de la Washington au declarat că şeful Pentagonului se va întâlni cu premierul irakian Haider al-Abadi şi cu ministrul apărării Khaled al-Obaidi, împreună cu care va analiza mijloacele specifice de asistenţă militară suplimentară pe care Statele Unite o pot furniza guvernului irakian.

Armata irakiană a recucerit recent mai multe poziţii importante deţinute pe teritoriul irakian de gruparea jihadistă, precizează sursa citată.

Preşedintele Barack Obama a afirmat miercuri că Statul Islamic este ''în defensivă'' în Irak şi în Siria, precizând că mulţi dintre liderii grupării jihadiste au murit şi numărul combatanţilor săi a scăzut.

''În prezent, pe teren în Siria şi în Irak, Statul Islamic este în defensivă şi noi suntem în ofensivă'', a declarat Obama la încheierea unei reuniuni cu echipa sa de securitate naţională la sediul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA). Reafirmând că singura modalitate ''de a distruge Stat Islamic'' este de a pune capăt războiului civil din Siria, Obama a insistat asupra hotărârii SUA de a-şi continua eforturile diplomatice pentru încetarea ''acestui oribil conflict''.

Coaliţia internaţională formată din circa şaizeci de ţări şi condusă de SUA a efectuat în ultimele 18 luni circa 11.000 de lovituri aeriene împotriva jihadiştilor în Siria şi Irak, paralel cu operaţiuni ale armatei siriene şi ale aliatului său rus, precum şi ale forţelor irakiene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb