VLADIMIR PUTIN: "Rusia este lider mondial în domeniul rachetelor hipersonice"

J.P.
Internaţional / 13 decembrie 2021

"Rusia este lider mondial în domeniul rachetelor hipersonice"

​Rusia este lider mondial în domeniul rachetelor hipersonice şi, până când alte ţări o vor ajunge din urmă, probabil că va dezvolta o tehnologie care să contracareze aceste noi arme, a declarat preşedintele Vladimir Putin, potrivit Reuters şi Hotnews.

Rusia şi Statele Unite sunt aproximativ la paritate în ceea ce priveşte numărul de focoase şi şi de arme purtătoare, a declarat Putin în cadrul unui film documentar intitulat "Rusia. O nouă istorie".

"Dar, în ceea ce priveşte (tehnologia) noastră avansată, suntem cu siguranţă lideri", a spus Putin, adăugând că Rusia este, de asemenea, numărul 1 în lume după amploarea modernizărilor armelor sale tradiţionale.

Preşedintele rus a spus că, în viitor, alte puteri mondiale vor deţine o tehnologie similară a armelor hipersonice: "Când vor avea această armă, este foarte probabil că vom avea mijloace de a lupta împotriva acestei arme".

Putin a declarat luna trecută că testele rachetei de croazieră hipersonice ruseşti Zircon se apropie de finalizare, iar livrările către marina militară vor începe în 2022.

Unii experţi occidentali au pus sub semnul întrebării cât de avansată este noua generaţie de arme a Rusiei, admiţând în acelaşi timp că această combinaţie de viteză, manevrabilitate şi altitudine a rachetelor hipersonice face ca acestea să fie dificil de urmărit şi interceptat.

Cheltuielile militare ale Moscovei sunt mult mai mici decât cele ale Washingtonului.

Rusia a alocat 62 de miliarde de dolari pentru cheltuieli militare în 2020, faţă de 778 de miliarde de dolari cheltuite de Statele Unite, potrivit datelor Băncii Mondiale.

Lasfârşitul lunii noiembrie, forţele armate ruse au informat că au realizat cu succes un nou test cu racheta de hipersonică Zircon.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Si daca la superarma asta se discuta deja despre mijloace de a lupta impotriva ei toata cheltuiala este doar pentru a fi primul pentru un timp?

    1. Zilele trecute se temea de armele Nato instalate in Romania si Polonia. Acum se declara lider in domeniu rachetelor cu mot. Logic, asta inseamna ca nu mai sunt necesare trupele rusesti la granita cu Ucraina pentru ca nu exista motiv de temeri din moment ce au cele mai hipersonice arme.

    Putinica taticule, tu teme-te de armata Plavanului si a lui Dancu, cu puscoace, avioane F16 de peste 40 de ani, care abia se mai ridica de la sol, cu transportoare Piranha in care mureau militarii romani la explozibilele rudimentare ale afganilor si cu rachete Patrioate care mai sperie doar hipioate!

    Cu praștia hiper scoatem TEZAURUL de la Puțin.. Că să știți !!!!!!!!!!!!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb