VLADIMIR PUTIN: "Ucraina a început războiul, iar Rusia a intervenit militar pentru a-l opri"

S.B.
Internaţional / 21 februarie 2023

"Ucraina a început războiul, iar Rusia a intervenit militar pentru a-l opri"

Preşedintele rus, Vladimir Putin, afirmă, în discursul său de astăzi, că Ucraina şi NATO au început războiul iar Rusia a fost nevoită să intervină militar pentru a-l opri.

"NATO şi Ucraina au jucat un joc murdar. Au avut un comportament cu două feţe, pe care l-am văzut şi în Iugoslavia şi Siria, îşi mint propriii cetăţeni" afirmă Putin.

Acesta susţine că nicio ţară din lume nu are atâtea baze militare în lume ca SUA. "Au ieşit din tratate. Au făcut asta cu un motiv" declară Putin.

"Ei au început războiul. Noi ne protejăm teritoriul", a mai declarat acesta.

"Responsabilitatea pentru acest conflict şi pentru numărul crescut de victime este în totalitate a vestului şi a regimului de la Kiev pentru care cetăţenii ucraineni nu contează. Ucraina este o bază de antrenament pentru ei acum. Elitele din vest vor să transforme un conflict local într-unul global" a mai adăugat Putin.

"Este imposibil să învingi Rusia pe câmpul de luptă. Este o problemă existenţială. Ţintesc generaţia noastră tânără, îşi vor creşte atacurile informatice, distrug ideea de familie şi abuzează copiii" - afirmă Putin. Până şi textele sfinte le contestă, adaugă el, făcând referire la căsătoriile gay şi la faptul că Biserica Anglicană pune în dezbatere sexul lui Dumnezeu. "Sunt conduşi spre distrugere spirituală. Datoria noastră este să ne protejăm copiii de Vestul decadent", arată Putin.

"Poporul din Ucraina a devenit ostaticul Vestului. Noi luptăm pentru ei. I-au transformat în carne de tun" - arată Putin, care mai spune că elitele din Vest sunt responsabile pentru declanşarea războiului, pentru că vor să distrugă Rusia şi vor să transforme un conflict local într-un conflict global.

Opinia Cititorului ( 57 )

  1. Mama ce de BULL SHIT

    1. Ucraina a pornit razboiul inca din 2014. Este adevarat.

      ce s-a intamplat in 2014?

      a, au furat rusii crimea. deci cine a inceput totusi?

      razboiul din dombas a inceput dupa ce au furat rusii crimea si a avut 2 protagonisti: ucraina si rusii separatisti ajutati si inarmati de rusia. 

      Delir mamaaaa.... Ce treaba are Donbas cu Crimea? Sunt in alta parte a tarii.

      Dar masacrul de la Odesa? 

       

      Sa citim de pe situl ONU. 

      "7 years with no answers. What is lacking in the investigations of the events in odesa on 2 May 2014? 

      30 April 2021

      Seven years have passed since the clashes in Odesa on 2 May 2014 — one of a number of mass assemblies marked with violence in 2014 — which claimed 48 lives (40 men, seven women and a boy). Unlike the Maidan protests, whe reclashes mainly took place between protesters and the police or police-backed counter-protesters or so-called ‘tytushki’, the clashes in Odesa occurred between people with different political views about Ukraine’s future and constitutional set-up, following the change in the national Government as a result of the Maidan protests. In contrast to the Maidan protests, in Odesa, the police were passive, even negligent, failing to ensure the security of assemblies and their participants." 

      Mai trolule nazist. Tu stii ce era Crimeea in Ucraina inainte de 2014?

      Se numea "Autonomous Republic of Crimea ". Da, sa iti traduc. Era o Republica in cadrul Ucrainei si mai era AUTONOMA. Hai mai pune mana pe carte, desi nu te ajuta capul. 

      Da cara-te in rusia de-i p[upi asa de tare in ........

      Nu pot sa fiu trol nazist din moment ce tin cu romanii si cu nato si cu UE si cu Ucraina. Sunt ceea ce ar trebui sa fie orice roman: pro nato pro UE si pro Romania , pro Ucraina. cat despre crimea ti-ai dat raspusul singur, facea parte din ucraina chiar daca avea parlament si constitutie proprie.

      Nu ma in nici un caz nu ai treaba cu Romania, tu repeti doar ce ai primit scris. Maine daca iti spun sa le lingi pantofi la rusi aia faci si ne spui ca asa este bine si vei fi pro cine vrei tu, numai pro Romania, nu.

      Aparu si securistu de servici si ne trimite afara din tara. Asta a facut de 33 de ani si isi continua munca.

      NU EȘTI ÎN STARE DE O REPLICĂ INTELIGENTĂ ! ...

      Neonazistule...atunci rusii ce au cautat acolo ? Mergand pe aceeasi logica...

      Binenteles ca am treaba si tin cu Romania. Romania e membra NATO si UE. UE si NATO sprijina Ucraina in acest razboi. Simplu. Cine tine cu rusii in acest razboi, e tradator de tara. (probabil si votant HAUR).

      Dar cu adevarul n-ai vrea sa tii? In 1991 Rusia si Ucraina s-au despartit OK, Ucraina luand Crimeea (desi rusii puteau obiecta) dar acceptand ca Sevastopolul sa ramana sub controlul Rusiei. Fast forward, 2014 Ucraina a declarat ca Sevastopolul trebuie sa revina sub controlul ei. Atunci a fost inceputul.

      A declarat ucraina ca.. si la rusi le-a tremurat chilotii pe ei de frica ucrainei haida de, o mare putere nucleara a atacat ucraina de FRICA??!!

      Și Kosovo era regiune autonomă,acolo același lucru au făcut albanezi cu aprobarea nato.

      Eviti sa ne spui ce treaba are NATO si UE cu Ucraina. Ucraina nu este in NATO si nici in UE. Nu s-a facut niciun referendum in UE ca populatia sa decida daca sustine Ucraiana. De ce sa platim pentru Ucraina. In rest esti pe aratura rau de tot. Tehnici securiste arunci la altii in carca, asta ai invatat, asa faci. Deci daca iti spune NATO si UE sa ii pupi in fund pe ucrainieni asta vei face cu supunere si mandrie. Asta a decis NATO si UE. Hai treci la treaba.

      Treaba e cam asa daca eu sunt din arad, si arad joaca cu poli timisoara fotbal, nu ma ridic in picioare sa strig hai poli! cum faceti voi astia de la HAUR. Ucraina are in constitutie ca vrea sa adere la ue. de asemenea din 2008 la bucuresti au spus ca vor sa adere la nato. de-asta ii sustine ue si nato. si daca ar fi fost un referendum s-ar fi votat DA.

      nu fi sfios, continua povestea:

      ”On 2 May 2014, around 300 well-organised ‘pro-federalism’ supporters attacked a march of about 2,000 ‘pro-unity’ protesters, including local residents and a large number of football fans known for their strong ’pro-unity’ position, who had arrived fr om Kharkiv for the football game that was taking place later that day. Clashes between the two groups broke out in the city centre, lasting several hours. Both groups used firearms, resulting in six people being shot and killed (four on the ‘pro-federalism’ side, and two on ‘pro-unity’ side). We were present on the scene and witnessed how the ‘pro-federalism’ groups began throwing stones and Molotov cocktails at the participants of the unity march. The situation spiralled out of control as the police failed to respond effectively to violence fr om both sides, even though they had been warned in advance of the high possibility of violence.”

      Da, nicio victima din partea agresorilor nazisti ucrainieni. Atat de "prosti" erau cei 300. In fapt, nu exista nicio dovada ca 300 de oameni ataca 2000 de microbisti ucrainieni cu bate si ciomage. Restul este minciuna de propaganda NATO.

      da in 2014 Ucraina a ocupat Crimeea, si-a provocat singura tulburarile din Odessa si a ocupat Donetsk si Luganks..

      Sigur, ce citezi tu din acea sursa este adevar absolut, ce nu iti convine din informatiile din acea sursa este minciuna de propaganda NATO. Logica troleasca, nu?

      In 2014 ucrainienii au descalecat intaia oara in Crimeea, Donetsk si Luganks... Istoria alternativa dupa manualul trolilor rusesti

    Delir moscovit.

    1. Exact

      :))))))))) 

    Sunt conduşi spre distrugere spirituală. Datoria noastră este să ne protejăm copiii de Vestul decadent", arată Putin.

    Pai atunci ce ai cautat sa invadezi o tara din Vest? Nebunule....

    1. Care tara ma din Vest. Este Ucraiana in UE si NATO? Nu. Si atunci ai luat-o pe aratura, la fel ca SUA, UE si NATO. Repeti o propaganda ieftina Desteptule ...

      Deci urmand logica ta , daca un stat nu face parte din Nato, UE.... poate fi ocupat de rusi. Bai baieti, multa prostie in lume...

      Hmm cred ca NATO si UE nu a intrebat populatia din UE prin referendum daca este de acord sa sustina Ucraiana. Dupa tine NATO si UE poate sa intervina cand vor ei, oriunde si oricand, doar sa spuna noi avem dreptate si gata. S-a vazut si cand am trecut prin perioada COVID, mai aveau putin si nemarcau pe toti. Sunt ferm convis ca erai primul care urla sa li se interzica drepturile la altii si sa fie vaccinati cu forta. Multi destepti in lumea asta...

      E OK că Putin ia singur deciziile să ucidă 200 000 soldați ruși într-un an, iar NATO trebuie să consulte democratic populațiile statelor membre.

      Numai o canalie poate pretinde așa ceva. 

    AȘA PERCEM ȘI NOI REALITATEA în RELAȚIA FEDERAȚIA RUSĂ - Ucraina și Occident . Elitele ucrainene și o parte din cele occidentale sunt ORIBILE și IGNOBILE . ADEVĂRUL PREZENTAT DE VLADIMIR PUTIN ESTE IZBITOR ȘI NU POATE FI CONTESTAT . FEDERAȚIA RUSĂ A FĂCUT ȘI VA FACE CEA CE TREBUIE . Nu a avut și nu are altă cale . Z ! TRĂIASCĂ FEDERAȚIA RUSĂ ! TRĂIASCĂ ARMATA FEDERAȚIEI RUDE ! TRĂIASCĂ VLADIMIR PUTIN !

    1. Traiasca trolii rusi. Daca scriai asa ceva despre ucraina si vest acum in rusia erai trimis in gulag. Deci multumeste lui Dumnezeu ca traiasti in Romania

      sper ca ai incercat sa fii sarcastic, oricum ar trebui sa mai citesti o carte de gramatica, poate sa faci un curs. Daca intr-adevar nu ai vrut sa fii sarcastic si chiar crezi ce ai scris, cum este posibil sa faci afirmatia aceasta? Federatia rusa face ce trebuie facut? Adica sa ucida oameni, sa porneasca un razboi ca acum 100 de ani, cu transee, tancuri bombardamente de artilerie? Daca Putin era destept, trebuia doar sa astepte alegerile urmatoare din Ucraina si cu manevrele lor obisnuite, ar fi avut un guvern marioneta gen Lukachenko ca in Belarus. Era mai simplu, trebuia doar sa mai aiba rabdare un pic.

      NU SUNT ȘI NU SUNTEM TOȚI SLUGOI ȘI LAȘI ! ...

      Aparu si desteptul cu gramatica, intelectualul de serviciu, nu are ce sa spuna si sa leaga repede de altceva. Daca ai inteles mesajul omului de ce trebuie sa te mai crezi si destept.

      EȘTI TOTAL PE LÂNGĂ SUBIECT ! DACĂ AI PUȚINĂ MINTE MAI INFORMEAZĂ-TE ! Doar ești un ... om așa-zis liber . RUPT DE REALITATE ȘI ADEVĂR . Dar asta E . Sunt mulți ca tine . Sunt MULȚI SCLAVI SPIRITUALI pe această lume ! ...

      Dar puteti fi tradatori nu? Romania sprijina Ucrainei in acest razboi. Nu Rusia.

      De ce? Pai poate fiindca suntem membrii NATO si UE? Si vrem sa ramanem membri in continuare. Spre disperarea HAUR-istilor. Noroc ca nu sunteti multi dar cu gura mare. 

      Multi dusi de pe lumea asta, ma mir cum au reusit in viata daca pun bitul la toate povestioarelevde pe Facebook.

      Am sa vorbesc pe limba lor- Bai astia cu haur! O fi fost pogrom in 2014, dar asta justifica Inca un million de Morti? Unde vave mintea? 

      Nu stiu ce traba are asta cu Haur, dar vad ca esti obsedat tare de ei. Nu te agita ....

    Remarc încă o dată profesionalismul ziarului care nu jonglează nici cu titlul informatiei. Sec și la obiect.

    Ar fi interesanta traducerea integrala a discursului lui Putin. 

    Discursul lui Biden în Polonia sunt convins că va fi transmis în direct și cu traducere :) 

    1. cu siguranta gasesti discursul lu putler dc il cauti. a durat 2 ore.

      Mersi. L-am găsit doar cu o traducere în engleză. Și aia cam greoaie.

      Ar fi buna o subtitrare în română.

    "îşi mint propriii cetăţeni", spuse Napoleon Putler.

    1. Nimeni nu intrece US si UE la minciuni si propaganda. Ursula, "100 000" de militari ucrainieni ucisi. Este fals sau adevarat?

      200 000 soldați sovietici răposați.

      ASta este minciuna NATO si a trolilor idioti.

      BBC a numarat doar 10002. 

    Ce zice poligraful?

    In 2014 Ucraina a avut DEFLATIE DE CREDIT SI MONEDA / IMOBILIARE! 

    Rusia a sesizat oportunitatea de a "ataca" caci GUVERNUL nu avea "incasari" proportionate pentru sustinerea echilibrului economic! 

    Rusia a pandit strateci invadarea exact cand a lovit si socul de corectie in comoditatile lor tranzactionate; idem a planificat si in 2020 si atacat in 2022! 

    Rusia a atacat strategic! 

    A speculat pe nevoia europei de consum comoditati pe un ciclu ascendent fapt ce ii oferea rusiei resurse financiare pentru ATAC! 

    Rusia este "las" a speculat slabiciunea "europei" cu macarea si energia! 

    Gata cu joaca! 

    s c cret 

    1. cred ca esti cel mai schizofrenic postac de pe siteul asta

      sa fii convins!! omu' (s c cret) e din alt univers!! :))) Pe logica lui, Putin a stat in spatele graficelor, cu o armata de traderi, si a analizat nevoie de materie prima a Europei si, in Feb '22, conform trendurilor si calculelor, si-a zis "gata, atacam!!" :))))) Shaw e dua rau!! ...adica si Putin, si s c cret

    Putin e rus!

    1. ce surpriza!

    Am impresia ca Putin e putinist si ar trebui trecut pe o lista neagra a putinistilor. Sa il ia Kodruta de ciuf si sa ii dea vreo 30 de zile la beci, apoi ii face un dosar din ala de al ei, fara probe, fara fapta, etc si il invata minte pe tovarasu' sa nu mai iasa din linia stabilita de ricani.

    omul deja nu mai minte, e rupt complet de realitate.dupa logica lui putin apasa butonul nuclear cand vrea ca sa ne protejeze de americani sau ca sa opreasca nu stiu ce atac imaginar care se joaca cu mintea lui. daca nu il doboara rusii, ne doboara asta pe toti.

    1. vorbeste lumea-n targ ca in aprilie sau mai 2023 o sa dea Putin cu nucleara-n Kiev ... nu e de la mine info asta, e de la martin armstrong

      stai departe de kiev...si de targuri

    Criza mare de medicamente in RUsia daca nu mai au nici pentru presedinte!

    1. eu stiam ca au ramas tristi fara viagra

      tristi sunt in mod natural, e chiar element de identitate si mandrie nationala

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb