Voiculescu: Guvernul a eşuat în lupta cu criza

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 7 iulie 2009

Voiculescu: Guvernul a eşuat în lupta cu criza

Preşedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, consideră că, în cele şase luni de guvernare, Executivul lui Boc a eşuat în lupta cu criza.

În opinia sa, guvernul a comis trei greşeli majore: a manageriat "intenţionat anapoda" fondurile publice, a dat dovadă de lentoare în privinţa proiectelor de investiţii şi a sufocat mediul de afaceri cu taxe.

Dan Voiculescu consideră că Alianţa PSD+PC are obligaţia să pună pe masa Coaliţiei o strategie pe termen mediu şi lung care să cuprindă măsuri de redresare economică şi care să asigure securitatea socială.

Conform spuselor sale, strategia va trebui "să corecteze rapid politicile eronate impuse de Ministerul de Finanţe".

"Principiile acestui plan trebuie să fie redefinirea mixului de politici economice şi fiscale pentru stimularea investiţiilor publice şi susţinerea mediului de afaceri şi conturarea unui pachet de acţiuni sociale pentru segmentele sociale sărace şi managamentul eficient al banilor publici", a explicat preşedintele fondator al PC.

Blocaj economic cvasi-generalizat

Dan Voiculescu a adăugat: "Intenţia Guvernului de a cere FMI creşterea deficitului bugetar în condiţiile în care la Ministerele Turismului şi Tineretului se aruncă bani pe fereastră, la Ministerul Finanţelor se dau prime inutile, iar Ministerul Transporturilor nu cheltuie banii alocaţi, este un fel de a ne fura singuri căciula. La şase luni de guvernare, analiza indicatorilor macroeconomici arată clar că România este într-un blocaj economic cvasi-generalizat, în timp ce mixul de politici economice şi fiscale propuse de Guvern a eşuat să ajute repornirea economiei".

Conform preşedintelui fondator al PC, planul anticriză pe care l-a propus Guvernul se bazează în special pe împovărarea mediului de afaceri cu noi taxe, ceea ce amplifică costurile sociale prin creşterea şomajului şi generarea de blocaje financiare. "Ministerul de Finanţe a fost interesat doar de creşterea încasărilor bugetare, neglijând stimularea economiei", a conchis preşedintele fondator al PC.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb