VOLA.RO: Turiştii români aleg târgurile de Crăciun din oraşele europene, pentru 1 decembrie

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 15 noiembrie 2017

Turiştii români aleg târgurile de Crăciun din oraşele europene, pentru 1 decembrie

Peste 30% dintre rezervările pentru această minivacanţă se fac last minute

Cele mai căutate destinaţii pentru mini-vacanţa de 1 decembrie rămân, ca şi anul trecut, oraşele europene în care se organizează pieţe de Crăciun, precum Praga, Nuremberg, Viena şi oraşele cu o climă mai blândă, potrivit unui studiu realizat de agenţia online de turism Vola.ro.

Preţurile pentru astfel de vacanţe încep de la 209 euro/persoană şi includ biletul de avion şi cazarea, conform ofertelor Vola.ro.

Datele agenţiei arată că, deşi prima rezervare pentru minivacanţa de 1 Decembrie a fost înregistrată încă din luna februarie a acestui an cu destinaţia Milano, peste 30% dintre rezervările pentru această minivacanţă se fac în regim last minute, cu aproximativ 5 zile înainte de plecare.

Matei Psatta, marketing manager Vola.ro, a declarat: "Sunt puţini turişti care îşi planifică din timp vacanţa de 1 Decembrie, nefiind un sezon clasic de călătorii. Cei mai mulţi constată cu 1-2 săptămâni înainte că au la dispoziţie o minivacanţă în toată regula şi caută cele mai bune preţuri pe destinaţii nu foarte îndepărtate. Bugetul mediu pentru aceste călătorii este undeva la 300 euro/ persoană pentru biletul de avion şi cazarea 3 nopţi".

Conform Vola.ro, printre destinaţiile preferate ale românilor se menţin Bruxelles, Viena sau Praga, dar şi destinaţiile cu temperaturi mai călduroase, precum Madrid, Barcelona şi Atena. Rămân în top şi destinaţiile clasice de city break: Roma, Londra, Berlin, Lisabona sau Madrid.

Datele consultanţilor Vola.ro mai arată că cel mai important criteriu în selecţia vacanţelor de 1 Decembrie rămâne preţul.

Matei Psatta a precizat: "Suntem la 2 saptamani după reducerile de Black Friday şi cu 3 săptămâni înainte de sărbătorile de iarnă. Românii vor să valorifice perioada liberă, dar fără investiţii majore care să le dea bugetul peste cap".

Cu trei săptămâni înainte de perioada liberă românii pot beneficia de preţuri începând de la 209 euro pentru pachete care includ biletul de avion şi cel puţin două nopţi de cazare.

Potrivit Vola.ro, cel mai ieftin bilet de avion cumpărat pentru această perioadă a costat doar 5 euro, pe segmentul Cluj-Londra. Pe de altă parte, cel mai scump bilet de avion, pentru aceeaşi perioadă, a costat 750 euro, pe segmentul Bucureşti - Phnom Penh (Cambodgia) plus retur.

Aproximativ 60% din totalul city break-urilor achiziţionate de pe Vola. ro au data de check-in pe 30 noiembrie şi o durată medie de 4 zile (3 nopţi).

Totodată, şi românii care locuiesc în afara ţării aleg să profite astfel de preţurile mai bune decât de sărbători, de disponibilitatea mai mare a biletelor de avion, de aeroporturile mai libere, etc. Aproximativ 30% dintre rezervările de bilete de avion au ca destinaţie oraşe din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb