Volodimir Zelenski: Cel puţin 31.000 de militari ucraineni au fost ucişi în doi ani de război

A.F.
Politică / 25 februarie

Volodimir Zelenski: Cel puţin 31.000 de militari ucraineni au fost ucişi în doi ani de război

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că 31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi de la declanşarea invaziei ruse, anunţând pentru prima cifră oficială după mai mult de un an a acestor pierderi militare, transmite dpa.

Zelenski le-a spus însă reporterilor că nu poate dezvălui numărul răniţilor, întrucât aceasta ar ajuta planificarea armatei ruse.

'Treizeci şi una de mii de soldaţi ucraineni au fost ucişi în acest război, Nu 300.000, nu 150.000 ... (Preşedintele rus Vladimir) Putin minte ... Dar, oricum, aceasta este o mare pierdere pentru noi', a declarat Zelenski.

Oficiali ruşi şi americani afirmaseră anterior că între 100.000 şi 300.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în conflict, cifre pe care însă preşedintele Zelesnki le-a respins ca fiind 'prostii'.

În schimb, el a estimat pierderile ruse la 180.000 de morţi şi 500.000 de răniţi.

Ucraina nu a mai furnizat o cifră a pierderilor de trupe de la sfârşitul lui 2022, când consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak a afirmat că 13.000 de soldaţi ucraineni fuseseră ucişi până atunci.

Cifrele prezentate de Zelenski privind pierderile trupelor ruse sunt semnificativ mai ridicate decât bilanţul actualizat zilnic de forţele armate ucrainene, care duminică a indicat 409.820 de morţi şi răniţi în rândul trupelor ruse.

Rusia păstrează secrete pierderile militare.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Este o cifra credibila .Ucraina stie doar lectia invatata in aparare vizibil fiind ca ea nu poate intra in ofensiva si din simplul motiv ce tine de imposibilitatea justificarii mortilor la un numar asa de mare . .Cifra chiar daca este foarte mare ea nu este totusi una de ordinul sutelor de mii si asta este evident .Cetatenii ucrainieni nu reclama sutele de mii de morti avansatre ca si cifra de rusi .Cu Rusia este insa alta situatia .Rusii sunt in ofensiva mai tot timpul iar pierderile din ofensiva se resfring asupra numarului de morti si de raniti ce devine ca si paritate cam 1 la 3 ceea ce la ucraineni nu se poate vedea .Este un calcul simplu si nimic mai mult .La 100 de mii de morti si raniti ai Ucrainei avem cel putin 300 de mii de morti si raniti de partea rusilor .

    1. Ai stat tu sa te gandesti!Oricum,Zelenski nu a zis ca are 100 000 de morti,a zis ca are 31000 de morti,oameni tineri si de-o parte si de alta,morti de pomana din cauza americanilor in general si a lui Putin in special fiindca le-a facut jocul ca un KGB-ist psihopat ce este!

      Pune mana si mai citeste tu o data textul!Inca de la prima fraza vei vedea ce a afirmat Zelenski.Tu ai citit doar titlu.Pai,daca ti-e lene,nu mai semnaliza!

    Numai minciuni si de o parte si de alta. Cert este ca UE baga bani in armament care il cumpara de la americani. Bunastarea americanilor este asigurata prin saracirea si jecmanirea cetatenilor din UE. Adevarul va fi aflat dupa terminatea razboiului. De ambele parti mor oameni intr-un joc al marilor puteri.

    1. esti in eroare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb