Încercările Rusiei de a exacerba criza alimentară sunt, de asemenea, o agresiune împotriva oricărei persoane de pe pământ, afirmă preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski, acuzând Rusia că Rusia împiedică deplasarea livrarea produselor alimentare ucrainene, riscând astfel să provoace tensiuni politice şi sociale în mai multe state, informează news.ro.
"Situaţia ]n ceea ce priveşte Iniţiativa pentru Exportul Cerealelor devine din ce în ce mai tensionată în aceste săptămâni. Inamicul face totul pentru a încetini exporturile noastre de alimente. Cred că, prin aceste acţiuni, Rusia provoacă în mod deliberat criza alimentară, astfel încât aceasta să devină la fel de acută cum a fost în prima jumătate a acestui an. Astăzi, peste 150 de nave sunt la coadă pentru a îndeplini obligaţiile contractuale în ceea ce priveşte furnizarea produselor noastre agricole. Aceasta este o coadă artificială. A apărut doar pentru că Rusia amână în mod deliberat trecerea navelor", a afirmat Zelenski.
El a precizat că fiecare zi pe care navele care livrează cu alimente o pierd stând la coadă înseamnă o creştere a tensiunilor sociale şi politice în ţările care beneficiază de produsele agricole ucrainene, enumerând câteva dintre statele pentru care exporturile de alimente sunt amânate din cauza Rusiei: Egipt, Tunisia, Algeria, Maroc, Liban, Irak, China, Bangladeş, Indonezia.
"Partenerii noştri - ONU, Turcia şi alţii sunt pe deplin informaţi despre această situaţie", a anunţat liderul de la Kiev.
Zelenski a susţinut că, de la declanşarea Iniţiativei privind Exportul Cerealelor, din cauza piedicilor puse de Rusia, aproximativ 3 milioane de tone de alimente, reprezentând volumul anual de consum pentru 10 milioane de oameni, nu au ajuns la cei care ar fi avut nevoie.
"Rusia face totul pentru a se asigura că cel puţin sute de mii dintre aceşti oameni devin victimele migraţiei forţate şi vor cere azil în Turcia sau UE sau vor muri de foame. Şi noi, împreună cu partenerii noştri, trebuie să facem totul pentru ca iniţiativa cerealelor să nu fie doar menţinută, ci să funcţioneze şi la capacitatea de 100%. Dreptul la hrană şi la viaţă fără foame sunt drepturi fundamentale pentru absolut fiecare persoană de pe pământ. Şi de aceea încercările ruseşti de a exacerba criza alimentară sunt şi o agresiune împotriva oricărei persoane de pe pământ", a conchis Volodimir Zelenski.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Credinciosul în data de 22.10.2022, 15:22)
Bide si a luat purtator de cucant!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Protaru în data de 22.10.2022, 15:46)
Are dreptate Zele... Rusia stie doar sa creeze crize dar dezbina si cucereste nu functioneaza tot timpul si poate sa ti se intoarca in fata!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.10.2022, 18:37)
Cerealele din Ucraina e proprietatea strainilor,
care au cumpatrat deja 38 % din pamantul arabil,
(18 % american),
si le vand marfa la cine da mai mult,
nici vorba de tari sarace care flamanzesc
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.10.2022, 20:06)
Este ca de obicei vorba despre profit. Cu toții o ard indignați cu grânele ucrainenilor, dar nimeni nu zice că e de fapt marfa corporațiilor ce dețin acele terenuri agricole. Corporații aici e un eufemism pentru infamele familii ultra-ultra-bogate ce au în proprietate SUA și UE, inclusiv pe noi.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.10.2022, 08:07)
”Societăţile aflate în top 20 deţin şi/sau lucrează în total cca. 250.000 de hectare, adică 2,5% din suprafaţa arabilă a României, potrivit datelor APIA.
• Societatea care are înscrisă la APIA cea mai mare suprafaţă este Al Dahra, care deţine acum terenul Agricost din Insula Mare a Brăilei şi care are un contract de concesionare pentru 57.000 de hectare de teren agricol.
• Pe următoarele poziţii se află Intercereal (Ialomiţa), companie preluată anul trecut de Augustin Oancea de la Ioan Niculae, care lucrează circa 24.000 de hectare, şi JD Agro Cocora (Ialomiţa), deţinută de oameni de afaceri danezi (peste 12.000 ha).
• Locurile patru şi cinci sunt ocupate de către două societăţi care au terenuri în judeţul Timiş: Campo D`oro, proprietar Ingleby (Danemarca), şi Emiliana West Rom, proprietari din Italia.
Numai jumătate dintre proprietarii societăţilor aflate în top 20 sunt români, cealaltă jumătate sunt străini.”
Astea sunt infamele familii de pe la noi...
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.10.2022, 19:21)
Astazi, circarul joaca in preludiul filmului "Foametea Marii Resatari", in care scenariul e clar denaturat! Doar ca joaca ca de obicei foarte prost, meritand cu prisosinta "Zmeura de aur"!
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.10.2022, 22:57)
E de inteles. Incearca sa obtina ajutor de oriunde si sa se agate de oricine. Daca am fi in contact cu extraterestrii probabil ar incerca sa-i convinga si pe aia ca sunt de fapt si ei agresati, doar-doar vin cu niste UFO-uri sa ajute.
Dar mai e si problema ca uneori unul care se ineaca nu accepta salvatorul ci il trage si pe ala la fund.