VOLODIMIR ZELENSKI: "Rusia - singurul vinovat că pacea a fost distrusă"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 mai 2022

"Rusia - singurul vinovat că pacea a fost distrusă"

Rusia este singurul vinovat că pacea a fost distrusă şi aceasta este responsabilitatea sa istorică, potrivit liderului ucrainean Volodimir Zelenski.

Acesta a declarat în mesajul său zilnic către popor: "Rusia este singurul vinovat că pacea a fost distrusă şi aceasta este responsabilitatea sa istorică. În capitalele europene, subiectul principal este preţul păcii care va trebui plătit pentru a opri războiul declanşat de Rusia. Şi, de asemenea, preţul Rusiei pentru aducerea din nou a răului războiului în Europa. Sunt sigur că acesta este şi subiectul principal la Moscova, acum".

Zelenski subliniază că, în ciuda prezenţei preşedintelui Consiliului European în Ucraina, armata rusă a lansat din nou o lovitură cu rachete în regiunea Odesa.

"Aceasta este atitudinea reală a Rusiei faţă de Europa. Aşa a fost întotdeauna, orice ar spune ei la Moscova", mai transmite Zelenski.

Preşedintele Ucrainei mai afirmă, conform news.ro: "Realitatea cere pace. Şi singurul vinovat că pacea a fost distrusă este şi va fi statul rus. Noi, ucrainenii, continuăm să lucrăm pentru apărarea noastră, pentru victorie şi restabilirea dreptăţii".

Surse: Consiliul de Securitate al ONU pregăteşte o reuniune extraordinară

Consiliul de Securitate al ONU ar urma să organizeze joi o nouă reuniune publică cu privire la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, în lumina "deteriorării continue a situaţiei umanitare", spun surse diplomatice citate de AFP.

Solicitată de Franţa şi Mexic, această sesiune ar fi a 16-a a Consiliului de Securitate de la invazia rusă din 24 februarie, conform Agerpres. Pentru joi, Franţa şi Mexic au solicitat informări de la Departamentul ONU pentru Afaceri Umanitare (OCHA) şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), a precizat un diplomat.

Această reuniune va avea loc după bombardamentul, la sfârşitul săptămânii trecute, asupra unei şcoli din estul Ucrainei, în care au fost ucişi 60 de civili, potrivit Kievului.

Totodată, reuniunea ar avea loc în aceeaşi zi cu o sesiune extraordinară la Geneva a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, solicitată de Kiev, privind "deteriorarea situaţiei drepturilor omului în Ucraina".

Rusia a informat că nu va participa la această sesiune extraordinară a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a declarat: "Delegaţia rusă nu va legitima prin prezenţa sa acest nou show politic organizat sub forma unei sesiuni extraordinare. Din nefericire, argumentele şi lămuririle noastre privind adevăratele obiective ale acestei operaţiuni militare speciale şi situaţia reală din teren sunt complet ignorate. Este evident că nu vor fi ascultate nici de data aceasta. Reuniunea este un nou demers antirusesc al Occidentului colectiv".

Biden a reactivat pentru Ucraina o lege de asistenţă militară din cel de-Al Doilea Război Mondial

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a semnat luni o lege care permite accelerarea expedierii de echipamente militare în Ucraina, reactivând un dispozitiv care datează din Al Doilea Război Mondial, notează AFP.

"Ucrainenii luptă pentru viaţa lor în fiecare zi", a declarat Joe Biden în Biroul Oval, adăugând: "Această luptă costă mult, dar a ceda în faţa agresiunii ar fi şi mai costisitor".

"Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act of 2022" se bazează pe un program din cel de-Al Doilea Război Mondial destinat pentru a ajuta Europa să îi reziste lui Hitler şi a fost susţinut de aproape toţi membrii Congresului SUA, cu excepţia a zece membri ai Camerei Reprezentanţilor care au votat împotrivă, a subliniat Casa Albă.

Peste opt milioane de persoane au fost strămutate în interiorul Ucrainei până la data de 3 mai, la peste două luni de la invadarea ţării de către Rusia, a anunţat ieri Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), potrivit AFP.

În total, OIM estimează că 13,686 milioane de persoane au fost forţate să fugă din locuinţele lor din războiului, dintre care 8,029 milioane au fost nevoite să se instaleze în alte părţi din Ucraina, în timp ce restul au fugit din ţară.

La precedentul bilanţ de acest fel, OIM a estimat la 7,7 milioane numărul strămutărilor interne, conform Agerpres.

------------------------------------

Aderarea la NATO este cea mai bună opţiune pentru Finlanda pentru a-şi garanta securitatea naţională, a apreciat ieri comisia de apărare din Parlament, înainte de decizia Finlandei din zilele următoare de a-şi depune sau nu candidatura pentru intrarea în Alianţa Nord-Atlantică, relatează Reuters.

Finlanda, care are 1.300 km de frontieră cu Rusia şi un trecut dificil cu statul vecin, îşi reconsideră poziţia de lungă durată de a nu adera la NATO pentru a menţine relaţii amicale cu Moscova.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Zelenscki esti un mascarici... Tu iti omori poporul...

    1. daca taceai pareai mai inteligent....

      Mascarici, actoras, dar i-o trage la a doua armata a lumii...

      Razboiul nu s a terminat sa vedem finalul peste zeci de ani....

      Sigur, va fi chiar mai lung decat razboiul celor doua roze.

    da voi ce ati facut ma in Donetk si Lugansk ?

    nu dadeati cu bombe dupa oameni ?  

    hai mai lasati-o ..... ca poate am eu boala pe rusi.... dar asta nu inseamna ca nu cunosc faptele in teren si nu stiu fiecare parte ce a facut!  

    Zelensky e la fel de vinovat ca si Putin!  

    Multa minte nu aveti in cap, nici unul nici altul!  

    Fara voi doi vii lumea asta ar fi un loc mai pasnic!

    Fara doi de Volodea vii, lumea ar fi mai pasnica!  

    1. un comentariu de nota 10

    Ze: "The world is my piano".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb