Volumul creditelor acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinţe a crescut cu 31%

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 aprilie 2012

Volumul creditelor acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinţe a crescut cu 31%

Volumul total al creditelor acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) a fost de 16,5 milioane de lei, în 2011, cu 31% mai mare faţă de 2010, soldul total al acestora ajungând la 50 milioane lei, potrivit unui comunicat.

Depunerile efectuate de clienţi în 2011 au fost cu 18% peste nivelul anului 2010, iar la sfârşitul anului soldul total a atins cifra de 244 milioane lei.

Numărul de contracte încheiate de clienţii Raiffeisen Banca pentru Locuinţe în 2011 a crescut cu 37% faţă de 2010, în prezent banca având în portofoliu peste 148.000 de clienţi.

În ceea ce priveşte calitatea contractelor încheiate de clienţi în 2011, sumele economisite de către aceştia au fost cu peste 67% mai mari faţă de sumele economisite pe contractele încheiate în 2010.

Nivelul sumei contractate aferente acestor contracte s-a situat, la 31 decembrie 2011, la 2,4 miliarde lei, în creştere cu aproximativ 5% faţă de 2010.

"În ultimul an, observăm că părinţii pun deoparte din ce în ce mai mulţi bani pentru copiii lor. Astfel, suma economisită în 2011 în conturile minorilor s-a dublat faţă de 2010", a declarat Aurelia Cionga, preşedinte desemnat al Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

Creditele garantate cu ipotecă reprezintă aproximativ 70% din volumul creditelor acordate de bancă în anul 2011. Creditele garantate cu ipotecă au fost solicitate de clienţi cu precădere pentru achiziţie imobile (73% din volumul total de credite cu ipotecă), pe când majoritatea creditelor fără ipotecă au fost solicitate pentru modernizarea locuinţelor. Valoarea nominală a creditelor acordate de RBL până în prezent se apropie de 120 milioane lei.

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe oferă produse de economisire-creditare, orientate spre îmbunătăţirea situaţiei locative. Clienţii, care încheie un contract de economisire-creditare şi economisesc o perioadă de timp, au ulterior posibilitatea accesării unui credit cu dobândă fixă de 4,5% sau 6% pe an, în funcţie de produsul ales. În fiecare an, clienţii primesc la depunerile efectuate în anul respectiv o primă de stat de 25% pe an, până la 250 de euro, la care se adaugă dobânda băncii.

Finanţările acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinţe sunt folosite atât pentru renovare, modernizare, extindere, construcţie sau cumpărare de locuinţe, cât şi pentru refinanţarea altor credite ipotecare sau imobiliare, contractate de la alte bănci. Produsele oferite de RBL sunt vândute în prezent prin cele peste 550 de agenţii Raiffeisen Bank.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb