VOSGANIAN ŢINE ÎN "ŞAH" ADVERSARII POLITICI AI PNL: Funcţionarii publici, "pioni" pe tabla politică a alegerilor locale

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 21 martie 2008

Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) au detaşat, miercuri, 17 directori executivi ai direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi 15 comisari şefi ai comisariatelor judeţene ale Gărzii Financiare, în alte judeţe decât cele de reşedinţă, pentru a-i folosi ca instrumente în lupta politică a alegerilor locale, susţine Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP).

"Aceste măsuri de a activităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la nivel judeţean trezesc, datorită perioadei în care au apărut, suspiciunea folosirii funcţionarilor publici de conducere ca instrumente de luptă politică în perioada campaniei electorale", arată documentul de poziţie al SNFP.

Sindicaliştii susţin că decizia ministrului de Finanţe, Varujan Vosganian, are ca scop angajarea funcţionarilor publici în lupta electorală la nivel judeţean, într-un moment în care alegerile locale bat la uşa Guvernului, iar adversarii politici ai PNL, nu tocmai cu actele în regulă, ar trebui în campania electorală.

Liderul de sindicat ne-a declarat că autorităţile au luat o decizie nejustificată în condiţiile în care nu a existat un audit care să ateste performanţele celor 32 de funcţionari publici şi nici reclamaţii de conduită, întrucât la comisia disciplinară nu există absolut nicio sesizare.

"Am solicitat ministrului Economiei şi Finanţelor, domnului Varujan Vosganian, să amâne aplicarea ordinului de detaşare până după campania electorală, pentru a nu fi suspectat de folosirea aparatului instituţional al ministerului în scopuri electorale", ne-a spus Sebastian Oprescu.

Preşedintele SNFP a precizat că funcţionarii publici detaşaţi vor decide, în cursul acestei zile, dacă vor accepta comanda venită de la centru.

Reprezentanţii ministerului de Finanţe ne-au declarat că "funcţionarii publici sunt apolitici prin statut, iar de această mutare sunt responsabili, doar cei de la ANAF".

În cazul unui precedent (alegerile parlamentare), Sebastian Oprescu a subliniat că organizaţia sindicală se va opune cu vehemenţă acestor practici.

Totodată, consiliul director al SNFP a anunţat că va stabili, la data de 27 martie, o serie de acţiuni sindicale, "de conştientizare a societăţii civile faţă de acest pericol".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb