WWF România adaugă pădurile din jurul Braşovului pe harta luptei împotriva deşeurilor de plastic

S.B.
Miscellanea / 24 iunie 2022

WWF România adaugă pădurile din jurul Braşovului pe harta luptei împotriva deşeurilor de plastic

WWF România adaugă pădurile din jurul Braşovului pe harta luptei împotriva deşeurilor de plastic, după Delta Dunării, informează Agerpres.

"Patrula Zero Plastic, programul prin care WWF-România şi Lidl România şi-au propus să elimine plasticul existent în natură, intră în al treilea an. După ce, în primii doi ani, Patrula Zero Plastic a fost activă în Delta Dunării, anul acesta proiectul continuă în Deltă şi se extinde în pădurile din jurul oraşului Braşov", se menţionează în comunicat.

Astfel, timp de câteva luni, voluntarii, comunitatea locală şi autorităţile din cele două zone turistice vor lucra împreună pentru a pune la punct un mecanism care să prevină apariţia deşeurilor de plastic în ape şi păduri, dar şi pentru a strânge deşeurile care acum sufocă natura.

"Experienţa din anii trecuţi a Patrulei Zero Plastic a arătat că, singure, activităţile de ecologizare nu sunt de ajuns pentru a opri fenomenul deşeurilor de plastic care se descompun în mediul natural, afectând astfel calitatea biodiversităţii şi, nu în ultimul rând, sănătatea oamenilor", susţin reprezentanţii WWF România.

În egală măsură, amenzile şi alte mijloace de penalizare "nu fac faţă atitudinilor cauzate de lipsa de educaţie şi de implicare".

Aşadar, este nevoie de acţiune pe toate planurile, de la modificarea cadrului legislativ la educaţie şi implicarea activă a companiilor, turiştilor şi comunităţii pentru ca plasticul să nu mai ajungă în natură.

În 2020 şi 2021, voluntarii Patrulei au parcurs peste 2.000 de kilometri pe canalele Deltei Dunării, au colectat tone de deşeuri din plastic şi au distribuit peste 5.000 de kituri Zero Plastic, cu scopul de a încuraja turiştii, pescarii şi membrii comunităţilor locale să colecteze deşeurile de plastic.

Pentru al treilea an consecutiv, Patrula Zero Plastic din Deltă va fi organizată împreună cu Asociaţia CSR Nest, partenerul de implementare al programului.

De asemenea, în 2022, proiectului i se adaugă o componentă educaţională puternică prin înfiinţarea programului Ambasadorii Zero Plastic, adresat elevilor de liceu din Delta Dunării.

Conform sursei citate, elevii voluntari vor fi special pregătiţi pentru a documenta situaţia plasticului plutitor pe canalele Deltei şi pentru a convinge turiştii să folosească kituri de colectare atunci când vizitează Delta Dunării. Totodată, elevii vor patrula în timpul verii alături de membrii Patrulei, de autorităţi şi de susţinătorii proiectului.

"Locuitorii pădurii nu vor plastic la scara lor!" este sloganul sub care demarează proiectul de la Braşov.

La Braşov autorităţile se declară deschise realizării unei infrastructuri de colectare a deşeurilor din plastic, iar Primăria Braşov a semnat deja un Protocol de Colaborare cu WWF-România, prin care sprijină întregul proiect.

Patrulele Zero Plastic vor ecologiza traseele turistice importante şi vor organiza întâlniri cu toate autorităţile care au un cuvânt de spus în gestionarea durabilă a deşeurilor, pentru a identifica problemele concrete ale sistemului şi a propune soluţii.

"Mesajul pe care vrem să-l transmitem tuturor este acela că doar împreună putem să scăpăm natura de deşeurile care o sufocă şi să o ajutăm să devină rezilientă pentru a ne bucura de beneficiile ei. Natura e casa noastră, Delta Dunării şi zona Braşovului sunt adevărate comori de biodiversitate care merită să fie destinaţii turistice ecologice în adevăratul sens al cuvântului", a spus Camelia Ionescu, manager conservare la WWF-România.

Programul "Patrula Zero Plastic" susţinut de Lidl România contribuie la obiectivele strategiei REset Plastic a Grupului Schwarz, din care retailerul face parte.

Patrula Zero Plastic îşi propune să reducă la zero cantitatea de deşeuri de plastic abandonată în mediile naturale şi să prevină apariţia de noi deşeuri, prin educarea şi implicarea tuturor celor responsabili şi prin crearea unei infrastructuri specifice, durabile şi asumate de colectare a plasticului.

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munţii Carpaţi şi din lungul Dunării: arii protejate, ape, păduri, urşi bruni, Delta Dunării, sturioni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb