Yahoo! lansează marţi o nouă versiune a paginii sale de pornire

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional #IT / 22 iulie 2009

Grupul american de Internet Yahoo! se pregăteşte să lanseze marţi o nouă versiune a paginii sale de pornire (home page), prima sa reconfigurare majoră a site-ului Yahoo după 2006, informează Reuters.

Principala noutate va fi un meniu situat în stânga paginii web pe care utilizatorii o vor putea personaliza cu acces la servici externe, de exemplu la site-urile de socializare Facebook şi Twitter sau la serviciul de mail ale concurentului Google. Aceste noi funcţiuni vor fi propuse într-un mod opţional utilizatorilor Yahoo.com începând cu ziua de marţi.

Vice-preşedintele Yahoo, Tapan Bhat, a declarat că noua pagină va fi disponibilă în SUA începând de marţi, urmând ca în săptămânile următoare să fie extinsă şi la alte câteva ţări (precum Marea Britanie, Franţa şi India) sub formă de produs beta. Versiunea finală va fi disponibilă în toamna acestui an, când va deveni o opţiune standard pentru toţi vizitatorii Yahoo.

Potrivit Wall Street Journal, acest proiect a fost iniţiat de fostul director general de la Yahoo!, Jerry Yang, care a demisionat în luna noiembrie 2008, şi ar fi urmat să fie finalizat abia în toamna lui 2009. Însă noul CEO Carol Bartz ar fi decis să devanseze proiectul astfel încât lansarea să coincidă cu publicarea rezultatelor pe trimestrul al doilea 2009.

Noua pagină de pornire a Yahoo! vine într-un moment în care negocierile referitoare la un parteneriat între Yahoo şi Microsoft Corp au fost reluate. Yahoo se confruntă cu o competiţie crescută din partea Microsoft, după lansarea motorului de căutare Bing în luna iunie. Potrivit comScore, cota Yahoo" pe piaţa de căutare online din SUA a scăzut la 19,6 procente în luna iunie de la 20,1 procente în luna precedentă, în timp ce cota de piaţă a Microsoft a crescut de la 8,0 la 8,4 procente.

Cu toate acestea pagina de pornire a Yahoo! este una din cele mai vizitate pagini de pe web şi unul din principalele active ale Yahoo. Potrivit comScore, pagina de pornire a Yahoo! a avut peste 100 milioane de vizitatori din SUA în luna iunie şi 330 de milioane în întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb