ZIARUL BURSA

24 mai 2005
Ediţia din 15.08.2024

PRIN MODIFICAREA LEGII 10/2001, Acţionarii companiilor naţionalizate nu mai au nici o şansă să le fie recunoscute drepturile

Andrada BusuiocCompanii / 24 mai 2005

Pentru prima dată în ţara noastră, o instanţă de judecată (TMB - Secţia a III-a Civilă) a decis asupra drepturilor persoanelor care au fost acţionari la societăţile comerciale naţionalizate în 1948. Astfel, în urma acţiunii în instanţă a nouă persoane - foşti acţionari sau moştenitori ai foştilor acţionari la una dintre societăţile comerciale naţionalizate prin legea 119/1948 - AVAS a fost obligată să emită o decizie în sensul recunoaşterii despăgubirilor cuvenite reclamanţilor.

Ministrul comerţului propune trei tipuri de abonament la gaze

George BănciuleaCompanii / 24 mai 2005

Ministrul economiei şi comerţului, Codruţ Şereş, a declarat ieri, în cadrul reuniunii consilierilor economici din reţeaua externă a României, că este de acord cu măsura introducerii unui abonament la gazele naturale, mai ales că decizia a fost luată încă din 2003, însă nu a fost aplicată în 2004 întrucît acesta a fost an electoral.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Ziariştii s-au întors acasă

Romana PuiuleţMiscellanea / 24 mai 2005

Cei trei ziarişti răpiţi în Bagdad au ajuns ieri în ţară. Avionul militar Hercules a aterizat la ora 14.50 la Baza Aeriană 90, cu cinci minute întîrziere şi cu un cauciuc spart.

Bill Clinton construieşte reputaţia României

Ana BâtcăPolitică / 24 mai 2005

Un slogan sau un simbol legat de un brand reprezentantiv pentru ţara noastră trebuie mai întîi testat în România, a afirmat recent Bill Clinton, fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

OPINII Un virus numit "Paloma"?

Radu F. AlexandruEditorial / 24 mai 2005

Radu F. Alexandru

Semnatarul acestor rînduri nu a aspirat niciodată la postura de comentator sportiv şi nici publicaţia care ne găzduieşte cu atîta amabilitate nu şi-a prea răsfăţat cititorii cu cronici fierbinţi de pe un stadion sau altul.

Cresc exporturile

George BănciuleaCompanii / 24 mai 2005 /

Volumul exporturilor ţării noastre a crescut cu 17,4% în primele trei luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

O minune nu ţine mai mult de trei zile

Andreea NegruPiaţa de Capital / 24 mai 2005 /

După creşterile înregistrate în ultima parte a săptămînii trecute datorită interesului sporit pentru acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare, în cursul zilei de ieri cotaţiile acestora au evoluat negativ, înregistrîndu-se...

Clujenii renunţă la serviciile Distrigaz

Companii / 24 mai 2005

Peste o sută de clujeni au anunţat Distrigaz Cluj că renunţă total sau parţial la serviciile societăţii şi au cerut debranşarea definitivă, temporară sau renunţarea la unul dintre contoarele din locuinţe, transmite Rompres.

Pierderi mari pentru "Mitsubishi Motors"

Alina VasiescuInternaţional / 24 mai 2005

"Mitsubishi Motors", al cincilea producător auto nipon după volumul vînzărilor, raportează pierderi semnificative pentru perioada ianuarie-martie 2005, acesta fiind al şaselea trimestru din ultimele opt în care societatea anunţă pierderi.

"LUKoil" şi-a majorat volumul de extracţie

Alina VasiescuInternaţional / 24 mai 2005

Rezervele dovedite de hidrocarburi ale grupului petrolier rus "LUKoil", se ridicau, la 1 ianuarie 2005, la 20,1 miliarde echivalent barili de ţiţei, din care rezerve de ţiţei - 16 miliarde de barili, iar rezerve de gaze - 24,6 trilioane...

Creşte producţia de cafea a Columbiei

Alina VasiescuInternaţional / 24 mai 2005

Producţia de cafea a Columbiei ar putea să sporească cu 4% în anul agricol care se termină în luna septembrie, însă în următoarele 12 luni creşterea va fi de numai 0,9%, dat fiind că preţurile mari încurajează fermierii să investească, spun...

"TeliaSonera" vrea să dea în judecată "Turkcell"

Alina VasiescuInternaţional / 24 mai 2005

Compania suedeză de telefonie "TeliaSonera", cea mai mare din regiunea nordică a Europei, va acţiona în justiţie societatea "Turkcell Iletisim Hizmetleri" din Turcia, pe motiv că aceasta din urmă nu a reuşit să finalizeze afacerea...

Grevă la BBC

Alina VasiescuInternaţional / 24 mai 2005

Mii de jurnalişti şi tehnicieni ai "British Broadcasting Corp." (BBC) au iniţiat, ieri, o grevă de o zi, protestînd astfel faţă de planul de disponibilizare a circa 4.000 de salariaţi.

Spaţiile comerciale din Cluj sînt la mare căutare

A.T.Companii / 24 mai 2005 /

Centru economic deosebit de important, municipiul Cluj-Napoca, unde activitatea dominantă este industria prelucrătoare, îşi dezvoltă din ce în ce mai mult sectorul imobiliar comercial, apreciază conducerea "Regatta".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo