Peste o sută de clujeni au anunţat Distrigaz Cluj că renunţă total sau parţial la serviciile societăţii şi au cerut debranşarea definitivă, temporară sau renunţarea la unul dintre contoarele din locuinţe, transmite Rompres. În funcţie de cantitatea de gaz consumată, abonamentul costă între 161.000 de lei şi 24 de milioane de lei.
Directorul Distrigaz Cluj, Viorel Timoce, a afirmat că nu poate să precizeze cîţi dintre cei 110 clujeni care au făcut, în ultimele două săptămîni, aceste solicitări renunţă la servicii din cauza introducerii abonamentului la gaze. Directorul a avertizat că persoanele care se debranşează de la reţeaua de gaze vor trebui să achite singuri rebranşarea.
Cert este că ieri, la sediul Distrigaz din Cluj-Napoca era foarte multă lume, majoritatea pensionari, care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de introducerea acestui abonament. Aceştia spun că nu îşi permit să adauge la chetuielile lunare, şi aşa foarte mari, plata abonamentului şi că preferă să renunţe la gazele naturale. Unii mai revoltaţi au spus că îşi vor monta în apartamente sobe cu lemne, "ca pe vremea lui Ceauşescu". Alţii acuză direct conducerea Distrigaz că a introdus abonamentele "ca să-şi mai ridice nişte vile".
Ieri, primarul Emil Boc, preşedintele interimar al PD, şi-a reafirmat opoziţia faţă de abonamentul la gaze naturale, a cărui introducere a calificat-o ca fiind "imorală". Liderul democrat a spus că la întrunirea de miercuri a coaliţiei de guvernare va pune în discuţie această problemă şi va propune eliminarea abonamentului.