ZIARUL BURSA

20 octombrie 2017
Două fotografii, la un pas distanţă.

CREŞTEREA ECONOMICĂ "SĂNĂTOASĂ" S-A IZBIT DE SISTEMUL SANITAR BOLNAV Tudose şi Iohannis s-au lăudat americanilor, în timp ce doctorii zbierau la geam

ADINA ARDELEANUMacroeconomie / 20 octombrie 2017

Parcarea publică din faţa Ateneului era închisă, ieri dimineaţă, maşinile fiind direcţionate pe străduţele din zonă.

Stâlpii de iluminat ce înconjurau parcarea erau "decoraţi" cu steaguri americane şi româneşti.

Atmosfera era solemnă, "apărată" de forţele de ordine plasate strategic, pe teren.

Imaginile păreau din acelaşi film, mai ales dacă făceai legătura şi cu faptul că la hotelul Hilton de peste drum era anunţată misiunea economică a Departamentului Comerţului din SUA "Trade Winds", prilej cu care aproximativ 100 de companii americane au venit în căutare de oportunităţi de afaceri în ţara noastră.

Premierul Mihai Tudose avea programat un discurs în faţa investitorilor, aşa că peisajul festiv părea să îi fie dedicat lui, într-o bună măsură, dar şi oaspeţilor americani.

Parţial, aşa şi era.

ANPC a semnat Ordinul de încetare a practicilor abuzive în cazul Raiffeisen Bank

ANPC a semnat Ordinul de încetare a practicilor abuzive în cazul Raiffeisen Bank

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 20 octombrie 2017

Actualizare 15:27

Bogdan Pandelică a semnat Ordinul în încetare, însă banca nu va păţi nimic, scrie pe pagina de Facebook unul dintre administratorii GCCC, adăugând: "Prieteni, toate eforturile noastre au fost în van. Bogdan Pandelică a semnat Ordinul în încetare, însă banca nu va păţi nimic".

Actualizare 14:51 Ordinul de încetare a practicilor incorecte a primit toate semnăturile necesare, ne-au confirmat sursele noastre

Actualizare 12:38

Bogdan Pandelică ne-a confirmat şi nouă că a semnat Ordinul. Se pare că situaţia este destul de tensionată în ANPC, atâta vreme cât ne sosesc informaţii contradictorii referitoare la semnarea acestui document. Clienţii cu credite în CHF au trimis o serie de mail-uri şi au sunat la Autoritate, în această dimineaţă, pentru a se interesa în legătură cu Ordinul de încetare a practicilor incorecte.

Actualizare 12:22

În timp ce debitorii susţin că preşedintele ANPC le-a confirmat că a semnat Ordinul de încetare a practicilor incorecte în cazul Raiffeisen Bank, surse apropiate situaţiei ne-au spus că ordinul este încă în curs de semnare.

-----

Constatarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) conform căreia Raiffeisen Bank a avut practici comerciale incorecte în relaţia cu clienţii care au contractat credite în franci elveţieni (CHF) este neîntemeiată, consideră reprezentanţii băncii.

Ministerul Finanţelor bulversează din nou mediul de afaceri

UPDATE/ ANUNŢÂND O TAXĂ DE SOLIDARITATE DE 2% DIN FONDUL DE SALARII Ministerul Finanţelor bulversează din nou mediul de afaceri

EMILIA OLESCUCompanii / 20 octombrie 2017

Actualizare 16:10 Tudose: "Taxa de solidaritate există, este 0,25%"

Taxa de solidaritate există în acest moment, ea este de 0,25%, iar Ministerul de Finanţe face calculele pentru ca fondul de asigurare să rămână în sumă reală la fel, schimbându-se baza de raportare, a declarat astăzi premierul Mihai Tudose, într-o conferinţă de presă la Deva.

Actualizare 14:43 Europarlamentarul Daniel Buda solicită demiterea ministrului de Finanţe, în contextul declaraţiilor referitoare la taxa de solidaritate

------------

În pline proteste şi critici legate de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa a anunţat, ieri, o nouă taxă pentru oamenii de afaceri.

De ce sunt uluiţi extratereştrii

CORNEL CODIŢĂEditorial / 20 octombrie 2017

CORNEL CODIŢĂ

Iată o idee cu rădăcini nu doar în paginile de astăzi ale "ciudaţilor" de pe net, ci şi în multe dintre culturile vechi ale Terrei: civilizaţii care stau pe-aproape şi, după ce "ne-au făcut oameni", din cînd în cînd, ne mai dau un şut în fund pe calea progresului, prin modificări genetice, tehnologice, prin alterarea unor condiţii esenţiale de mediu, ori prin iniţierea unor aleşi, a căror paradigmă de viaţă schimbă ulterior cursul istoriei umane.

Discount de 7% în primele două zile, în oferta Transilvania Broker

Discount de 7% în primele două zile, în oferta Transilvania Broker

A.I.Piaţa de Capital / 20 octombrie 2017

Actualizare 11:39 Intervalul de preţ pentru oferta Transilvania Broker de Asigurare - între 12 lei şi 15,5 lei/titlu

Investitorii ce vor să subscrie în oferta Transilvania Broker de Asigurare (simbol TBK) o pot face în intervalul de preţ 12 lei - 15,5 lei/titlu.

-----

Prospectul de listare al societăţii Transilvania Broker de Asigurare va fi publicat astăzi, societatea urmând să plaseze pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), printr-o ofertă publică iniţială secundară de vânzare, 625.000 de acţiuni existente, reprezentând 25% din capitalul social al companiei, oferta fiind adresată investitorilor instituţionali şi de retail din România, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul companiei.

Toamna se numără şcolile noi: 500 pe hârtie, 15 pe teren!

Toamna se numără şcolile noi: 500 pe hârtie, 15 pe teren!

OCTAVIAN DANCultură / 20 octombrie 2017

Ministerul Educaţiei a anunţat finalizarea a 13 grădiniţe şi 2 şcoli în perioada 1 iulie - 20 septembrie. Distanţa de la promisiune la realizare rămâne, în continuare, uriaşă, în ciuda unor programe de guvernare seducătoare pentru electorat.

Cu un avans de 12,56%, "Aerostar" aterizează pe locul al doilea al randamentelor bursei

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 11 OCTOMBRIE - 18 OCTOMBRIE Cu un avans de 12,56%, "Aerostar" aterizează pe locul al doilea al randamentelor bursei

Andrei IacomiInvestiţii Personale / 20 octombrie 2017

Odată cu aprecierea puternică a preţului acţiunilor din data de 18 octombrie, titlurile companiei ce activează în industria aeronautică Aerostar Bacău (ARS), a cărei cotaţie a urcat în ultima săptămână (intervalul 11 octombrie - 18 octombrie) cu 12,56% în raport cu moneda euro, ajung pe locul al doilea în clasamentul celor mai rentabile acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 20 Octombrie 2017

MACRO NEWSLETTER 20 Octombrie 2017

Internaţional / 20 octombrie 2017

Producţia industrială din SUA şi-a accelerat creşterea anuală în septembrie 2017, până la 1,6%, de la 1,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după o scădere de 0,7% în luna anterioară.

Farmaciile - sănătate sau comerţ ?

OPINII Farmaciile - sănătate sau comerţ ?

Av. prof. dr. Marius PanteaMacroeconomie / 20 octombrie 2017

Ultimii ani au fost brăzdaţi de intervenţiile DNA în curtea sănătăţii. Cele mai mari probleme sunt legate, aşa cum este deja tradiţia, de banii de la bugetul de stat şi de şpăgi.

Guvernul spaniol va suspenda autonomia Cataloniei

A.V.Internaţional / 20 octombrie 2017

Guvernul de la Madrid a anunţat, ieri, că va continua procedura de suspendare a autonomiei Cataloniei, pe motiv că preşedintele acestei regiuni, Carles Puigdemont, nu a restaurat ordinea pe plan local, alimentând tensiunile care au ameninţat...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo