ZIARUL BURSA

12 februarie 2018
Ediţia din 15.08.2024
5.944,1 lei - suma totală acumulată de participantul mediu la Pilonul II de pensii private

DUPĂ ZECE ANI DE CONTRIBUŢII, 5.944,1 lei - suma totală acumulată de participantul mediu la Pilonul II de pensii private

Ramona RaduPiaţa de Capital / 12 februarie 2018

Un participant mediu la Pilonul II strânsese în cont 5.944,1 lei, la 29 ianuarie 2018, din care câştigul net era de 1.143 lei, potrivit APAPR  

"Peste un milion de participanţi au mai mult de 10.000 de lei în cont, iar valoarea medie a unui cont este de 5.500 de lei", potrivit APAPR

Primii 10% dintre participanţii la Pilonul II au aproximativ 40% din active în sistem

Un participant mediu la Pilonul II de pensii private obligatorii (cazul tipic - vezi tabel) avea în cont, la data de 29 ianuarie 2018, suma de 5.944,1 lei şi un câştig net la zi de 1.143 lei, după ce a contribuit cu o sumă brută de 4.801,1 lei, în perioada mai 2008-ianuarie 2018, ne-au transmis reprezentanţii Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

Majorarea preţurilor pentru gaze intră în vigoare

UPDATE Majorarea preţurilor pentru gaze intră în vigoare

A.A.Companii / 12 februarie 2018

Actualizare 16:30 Ordinul ANRM, publicat în Monitorul Oficial

Ordinul ANRM privind aprobarea Metodologiei de stabilire a preţului de referinţă pentru gazele naturale extrase în România a fost publicat, astăzi, în Monitorul Oficial şi intră în vigoare.

-------

Preţul de referinţă pentru gazele naturale extrase în România, în vederea stabilirii redevenţelor, se va calcula în funcţie de preţurile de tranzacţionare de pe hubul de la CEGH Viena, a anunţat, vineri, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, care a emis Ordinul privind aprobarea Metodologiei de stabilire a preţului de referinţă pentru gazele naturale extrase în România.

Magnus Lewis-Olsson, preşedintele pe Europa al SAAB, Krasimira Stoyanova, Şef pe Europa Centrală şi de Est SAAB, şi Răzvan Antoni, Country manager România, SAAB (de la stânga la dreapta).

DUPĂ CE COMPANIA SUEDEZĂ ŞI-A DESCHIS BIROU ÎN BUCUREŞTI SAAB îşi doreşte colaborări cu firmele româneşti din domeniul apărării

Adina ArdeleanuCompanii / 12 februarie 2018

Compania suedeză SAAB, cu activităţi în industria de apărare şi securitate, a inaugurat, joi, biroul din România şi a anunţat că îşi doreşte colaborări cu industria locală.

"În România, ne interesează domeniul naval şi civil", a declarat Mag­nus Lewis-Olsson, preşedintele pe Europa al SAAB. Domnia sa a precizat că, pe segmentul civil, compania vizează contracte pentru managementul traficului aerian sau siguranţa publică, iar, pe domeniul naval, de la rachete până la submarine sau construcţia de nave. "La început, probabil ne vom concentra pe dotarea navelor cu rachete", a spus Magnus Lewis-Olsson.

"Efectele neimpozitării salariilor din IT nu au fost niciodată evaluate"

DINU MALACOPOL, AKTA: "Efectele neimpozitării salariilor din IT nu au fost niciodată evaluate"

A consemnat Emilia OlescuMacroeconomie / 12 februarie 2018

Reporter: Legat de încurajarea specialiştilor din IT, sunt voci în dezacord cu reducerea impozitelor şi taxelor aplicate veniturilor din în acest sector, pe motiv că statul face discriminare între IT-işti şi, de exemplu, medici sau profesori. În acelaşi timp, sunt şi opinii care aprobă măsura de neimpozitare a salariilor din IT. Dumneavoastră cum vedeţi aplicarea unor facilităţi fiscale în domeniu?

Bursele americane, într-una din cele mai rele săptămâni de după criza financiară

BURSELE DIN LUME Bursele americane, într-una din cele mai rele săptămâni de după criza financiară

A.V.Internaţional / 12 februarie 2018

Bursele din Statele Unite ale Americii au încheiat, vineri, una din cele mai rele săptămâni de după criza financiară izbucnită cu zece ani în urmă, în pofida faptului că acţiunile de pe Wall Street au revenit pe creştere în ultima oră din sesiunea de vineri, care a fost una volatilă. Evoluţiile de pe pieţele din SUA sunt generate de temerile legate de viitoarele majorări de dobândă aşteptate pe fondul avansului inflaţiei. Cifrele oficiale privind inflaţia vor fi publicate în 14 februrarie.

"Constatăm cu satisfacţie că cifra de afaceri comerciale bilaterale în 2017 a crescut cu peste 20% şi, conform estimărilor cu totul realiste, ea va ajunge la sfârşitul celor 12 luni, la 4 miliarde de USD", a declarat domnul Valery Kuzmin, Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti.

VALERY KUZMIN, AMBASADORUL FEDERAŢIEI RUSE LA BUCUREŞTI:  "Lukoil" va investi, în următorii 2-3 ani, aproximativ 30 de milioane de dolari la Ploieşti

Ancuţa StanciuCompanii / 12 februarie 2018

Diplomaţia rusă a continuat, anul trecut, în mod consecvent activitatea de restabilire a relaţiilor pragmatice reciproc avantajoase cu România pe diferite domenii, a declarat, la finalul anului trecut, Excelenţa Sa, domnul Valery Kuzmin, Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, cu ocazia Zilei Diplomatului.

Consumul nostru de mobilă - estimat la peste 1 miliard de euro

ÎN 2018 Consumul nostru de mobilă - estimat la peste 1 miliard de euro

A.V., E.O.Companii / 12 februarie 2018

Volumul producţiei de mobilă a crescut, anul trecut, cu 0,5%, de la 2,54 miliarde euro la 2,55 miliarde euro, urmând ca, în acest an, creşterea să fie de 5,6%, până la 2,7 miliarde euro, conform datelor pe care ni le-a transmis Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR). Potrivit informaţiilor citate, în acest domeniu, consumul intern s-a ridicat, în 2017, la 970 milioane euro, de la puţin peste 963 milioane euro, preconizându-se o creştere de 6,2% în acest an comparativ cu anul trecut, până la peste 1 miliard de euro.

Guvernul a declanşat capitalizarea Poştei Române

Guvernul a declanşat capitalizarea Poştei Române

Piaţa de Capital / 12 februarie 2018

Guvernul a declanşat procedura de capitalizare a Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), odată cu adoptarea în şedinţa săptămânală din 8 februarie 2018 a Hotărârii privind participarea statului român la majorarea capitalului social al companiei, a anunţat, vineri, operatorul naţional poştal.

Schimbări din ciclul "fă-te că lucrezi"

EDUCAŢIE Schimbări din ciclul "fă-te că lucrezi"

Octavian DanPolitică / 12 februarie 2018

Educaţia riscă să se sufoce din cauza multiplelor reforme, schimbări şi consultări. Fiecare nou ministru se simte obligat să schimbe ceva, consultările publice sunt doar pentru a demonstra că se lucrează, pentru că de cele mai multe ori sunt ignorate, mai ales când titularul postului e înlocuit, iar reformele, "fundamentale" într-un anumit moment, sunt considerate după câţiva ani grave erori. Cum ultima schimbare de guvern a produs mişcări şi la educaţie, imediat au şi apărut iniţiativele , spre teama elevilor şi groaza profesorilor.

Starea de drept

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 12 februarie 2018

CRISTIAN PÎRVULESCU

România pare să se afle într-o stare de asediu continuă. Pe lângă efectul cumulativ al schimbărilor - nu doar permanente, dar şi esenţiale - ale ritmului şi sensului vieţii, unii politicieni mai adaugă veninul minciunilor letale administrate cotidian în mass media. În ultima vreme, chiar cei ce promovează cu obstinaţie ştirile contrafăcute (fake news) se prezintă ca victime ale aces­tora, transferând strategia de comunicare agresivă care l-a făcut preşedinte pe Donald Trump, din America, în România. Până la urmă, pare să nu fie nimic nou: doar atât de cunoscuta arie a calomniei. Dacă aria calomniei ("Calomniaţi, calomniaţi, tot va rămâne ceva", după cum spunea don Basilio în Bărbierul din Sevilia) pare utilă în politică, există însă, şi ne-o spune cineva care nu a excelat prin onestitate, Talleyrand, "o armă şi mai teribilă decât calomnia: adevărul".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Israelul a lansat atacuri la scară largă în Siria

Internaţional / 12 februarie 2018

Armata israeliană a atacat, sâmbătă, 12 baze militare siriene şi iraniene din Siria în cadrul unei ofensive descrise de israelieni ca fiind "un atac la scară largă" şi care a venit ca urmare a unui schimb de tiruri, după ce o dronă...

Piaţa, dominată de oferta Purcari

BVB Piaţa, dominată de oferta Purcari

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 12 februarie 2018

Şedinţa de tranzacţionare de la finalul săptămânii trecute a fost marcată de înregistrarea ofertei publice de vânzare pentru 49% din acţiunile companiei Purcari Wineries (WINE), care s-a desfăşurat, în perioada 29 ianuarie - 8 februarie. Preţul...

MACRO NEWSLETTER 12 februarie 2018

MACRO NEWSLETTER 12 februarie 2018

Internaţional / 12 februarie 2018

Producţia industrială din Marea Britanie a scăzut peste aşteptări în decembrie 2017, cu o rată lunară de 1,3%, după o creştere de 0,3% în luna precedentă, iar faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior a stagnat, după o creştere anuală de 2,6% în...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo