ZIARUL BURSA

06 martie 2020
Ediţia din 15.08.2024
De trei ori Orban şi Covid19

FEBRUARIE FINANCIAR De trei ori Orban şi Covid19

Emilia OlescuMacroeconomie / 6 martie 2020

Luna februarie a fost marcată atât de virusul chinezesc, cât şi de "schimbarea" repetată a Executivului, care, din Guvernul Orban a devenit... Guvernul Orban, a­vând aceeaşi componenţă ca cel de dinaintea sa şi, respectiv, Guvernul Cîţu, cu aceiaşi miniştri, excluzându-l pe cel al Finanţelor - Florin Cîţu - propus pentru funcţia de premier, de preşedintele Klaus Iohannis.

Angoasa epidemiei de coronavirus a înroşit bursa noastră

FEBRUARIE FINANCIAR Angoasa epidemiei de coronavirus a înroşit bursa noastră

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 6 martie 2020

Căderi situate între 9,04% pentru BET şi 11,08% pentru BET-FI, în luna recent încheiată  

Prime Transaction: "Companiile din BET au încheiat anul 2019 cu venituri totale în creştere cu 13,3%, comparativ cu anul precedent, în timp ce dinamica avansului profitului a fost mai mare, de 19,22%"

Rulaj mediu zilnic de 45,2 milioane de lei, cu 9,6% sub cel din luna ianuarie

Valul de vâzări din pieţele de capital internaţionale, declanşat de temerile investitorilor privind impactul extinderii epidemiei de coronavirus asupra economiei globale s-a extins şi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în februarie toţi indicii pieţei noastre consemnând căderi cuprinse între 9,04% pentru BET, ce cuprinde cele mai lichide şaisprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, şi 11,08% pentru indicele financiar BET-FI.

Preţurile mondiale ale alimentelor au înregistrat prima scădere din ultimele cinci luni

ÎN FEBRUARIE 2020 Preţurile mondiale ale alimentelor au înregistrat prima scădere din ultimele cinci luni

CĂLIN RECHEAMacroeconomie / 6 martie 2020

CĂLIN RECHEA

Indicele global al preţurilor produselor alimentare a scăzut în februarie 2020 cu o rată lunară de 1%, după patru luni consecutive de creştere, iar creşterea anuală s-a temperat până la 8,1%, de la 11,3% în luna precedentă, conform ultimului raport lunar de la FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură) (vezi graficul).

Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene

CABINETUL CÎŢU A IEŞIT MAI BINE DIN COMISII DECÂT ORBAN 2 Pregătiţi de învestire

GEORGE MARINESCUPolitică / 6 martie 2020

Nouă candidaţi pentru funcţia de ministru din cei 16 propuşi de premierul desemnat Florin Cîţu au primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului. Este un progres înregistrat faţă de propunerile Cabinetului Orban 2, premierul interimar având în urmă cu două săptămâni, cu aceeaşi listă de candidaţi, cu excepţia lui Lucian Heiuş, doar patru miniştri avizaţi pozitiv.

Ce se vede la capătul tunelului

Cornel CodiţăEditorial / 6 martie 2020

Cornel Codiţă

Lungul proces al alegerilor prezidenţiale americane a trecut prin "punctul de control" numit metaforic, "Super-marţi". Cel care trebuie să clarifice competiţia internă şi să stabilească un candidat pentru fiecare dintre marile partide în competiţie, Democrat şi Republican. De aici înainte, ar trebui să vedem ceva mai clar. În tabăra democraţilor, pentru a deveni contracandidatul lui Donald Trump în viitoarea bătălie pentru Casa Albă au rămas doar doi candidaţi: Joe Biden, fostul vicepreşedinte al lui Obama, cu un avans nici pe departe decisiv, dar important din punctul de vedere al dinamicii electorale ulterioare şi Bernie Sanders, "socialistul" rebel de vîrsta a treia. Primul într-o revenire electorală excepţională, după înfrîngerile aproape umilitoare încasate în etapa de început a preliminariilor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Deprecierile s-au reluat la bursa noastră

BVB Deprecierile s-au reluat la bursa noastră

ANDREI IACOMI Piaţa de Capital / 6 martie 2020

Lichiditate de 69,3 milioane de lei, peste media zilnică a anului 

Scăderile s-au reluat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în şedinţa de ieri, după trei zile în care indicii bursei noastre au cunoscut creşteri semnificative, într-o...

Licitaţie atribuită pentru autostrada Braşov-Bacău

Licitaţie atribuită pentru autostrada Braşov-Bacău

I.Ghe.Companii / 6 martie 2020

Primul pas pentru construirea autostrăzii Braşov-Bacău a fost făcut ieri când, în urma ofertei de aproximativ 20 de milioane lei, asocierea Search Corporation SRL - Primacons Group SRL a câştigat licitaţia pentru întocmirea studiului de...

Coronavirusul la bursă, risc sau oportunitate?

Cristian Dogaru Piaţa de Capital / 6 martie 2020

Începutul unor corecţii mai ample pe pieţele bursiere ale lumii, tot mai greu de calmat în ciuda promisiunilor de implicare din partea băncilor centrale, mă duce cu gândul la traiectoria cotaţiilor din 2008-2009. Şi atunci erau corecţii, unele...

Fraţii Pavăl deţin 5% din Purcari

Fraţii Pavăl deţin 5% din Purcari

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 6 martie 2020

Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au ajuns la o deţinere indirectă de 5% din Purcari Wineries (WINE), în data de 3 martie, se arată într-un raport al producătorului de vinuri remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Valize şi scrisori, sau iubirile lui Brâncuşi

Valize şi scrisori, sau iubirile lui Brâncuşi

Marius TiţaInvestiţii Personale / 6 martie 2020

Marius Tiţa

În 2015, scriam că am descoperit cea mai frumoasă scrisoare de dragoste a omenirii. Era alcătuită de un român, un artist celebru în întreaga lume, pe care noi, concetăţenii lui, îl facem în tot felul, inclusiv insensibil cuceritor de femei. A...

Scandalul din fotbalul elen continuă

Sport / 6 martie 2020

Clubul de fotbal PAOK Salonic (Grecia) a fost penalizat cu 7 puncte în campionat pentru acţionariat comun cu un alt club din prima divizie, Xanthi, a anunţat Comitetul de disciplină al Ligii elene de fotbal.

MACRO NEWSLETTER6 Martie 2020

MACRO NEWSLETTER6 Martie 2020

Macroeconomie / 6 martie 2020

Preţurile de consum din Olanda şi-au temperat creşterea anuală şi în februarie 2020, până la 1,6%, de la 1,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,6%, după un declin de 0,8% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo