ZIARUL BURSA

19 octombrie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Cuprul furat de pe calea ferată încurcă socotelile contabile

ELECTRIFICARE CFR SA, PRINSĂ ÎN HĂŢIŞUL CASĂRILOR Cuprul furat de pe calea ferată încurcă socotelile contabile

George MarinescuCompanii / 19 octombrie 2020

Curtea de Conturi dispune, CFR SA se face că lucrează în dosarul casărilor de la Electrificare Surse din cadrul companiei feroviare: "Niciun control financiar la SC Electrificare CFR SA în ultimii ani cu privire la materialele destinate casării" 

Odiseea cuprului dispărut în urma modernizării căii ferate Bucureşti-Constanţa este departe de a se finaliza şi, pe măsură ce trece timpul, apar noi elemente care demonstrează că lucrurile sunt putrede la Electrificare CFR SA în privinţa acestui subiect.

Perioada de lichiditate scăzută continuă la BVB

ANALIZĂ SĂPTĂMÂNALĂ Perioada de lichiditate scăzută continuă la BVB

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 19 octombrie 2020

Creştere de 0,38% pentru BET şi declin de 2,63% pentru BET-FI  

Marcel Murgoci, Estinvest: "Analiştii speră ca agenţiile de rating să amâne decizia unei eventuale retrogradări a României, până la următoarea evaluare"

Contestarea alegerilor prezidenţiale din SUA este posibil să provoace o "scădere dramatică" a pieţelor bursiere, este de părere Mark Mobius, fost preşedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut evoluţii mixte săptămâna trecută, pe fondul unei lichidităţi reduse, în toate cele cinci sesiuni bursiere valoarea tranzacţiilor fiind sub media zilnică a acestui an.

Cesionarea creanţelor de către bănci - un subiect încă tulbure pentru debitori

CONSUMATORII ADRESEAZĂ ÎNTREBĂRI, CA REACŢIE LA RAPORTUL CURŢII DE CONTURI DESPRE ACTIVITATEA ANPC Cesionarea creanţelor de către bănci - un subiect încă tulbure pentru debitori

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 19 octombrie 2020

Debitorii bancari, în special cei care au credite în franci elveţieni, au reacţionat la Raportul publicat recent de Curtea de Conturi referitor la activitatea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Cosumatorilor (ANPC) din perioada 2015-2019, care evidenţiază, printre altele, existenţa unor presiuni cu care se confruntă, în unele cazuri, personalul ANPC în derularea activităţii de control şi supraveghere a pieţei financiare.

Piaţa imobiliară - înainte şi după pandemie

Piaţa imobiliară - înainte şi după pandemie

Adrian Vascu, senior partner VeridioCompanii / 19 octombrie 2020

Pandemia s-a instalat brusc în vieţile noastre şi a redefinit stilul nostru de viaţă, de lucru, de învăţat, de cumpărături, de recreere, socializare şi transport. Iar odată cu aceste schimbări, a devenit important să revizităm şi spaţiile în care ne trăim vieţile - casa, biroul, şcoala, magazinele, restaurantele, hotelurile şi toate celelalte clădiri în care ne petreceam timpul.

Băncile europene - de încredere pentru deţinătorii de bonduri, nu şi pentru cei de acţiuni

ANALIZĂ WALL STREET JOURNAL: Băncile europene - de încredere pentru deţinătorii de bonduri, nu şi pentru cei de acţiuni

A.V.Internaţional / 19 octombrie 2020

Investitorii în obligaţiuni dau semne de încredere în băncile europene, chiar dacă preţurile acţiunilor acestora nu sunt atractive, lucru care se datorează faptului că Banca Centrală Europeană (BCE) le-a oferit instituţiilor creditoare mai mult de 1,5 trilioane de euro în împrumuturi ieftine, consolidându-le bilanţurile, potrivit unei analize realizate de Wall Street Journal (WSJ). Aceasta menţionează că investitorii în bonduri sunt mai atenţi la soliditatea bilanţurilor băncilor decât la profitabilitate, care este afectată de politica ratei dobânzii negative a BCE.

Uzurparea statului

Cristian PîrvulescuEditorial / 19 octombrie 2020

Cristian Pîrvulescu

În faţa pandemiei de coronavirus făţărnicia şi ostilitatea grupărilor religioase fundamentaliste faţă de ştiinţă şi stat arată cât de actual este clivajul stat-biserică astăzi. Căci doar statul, ca spaţiu neutru lipsit de dimensiuni ideologice (religia fiind o ideologie între altele), asigură ştiinţei posibilitatea de a îmbogăţi lumea în care trăim.

Grafică realizată de MAKE

Răspunsul ASF către ziarul BURSA aruncă în aer Rapoartele oficiale ale administratorului SIF Banat Crişana

MAKEPiaţa de Capital / 19 octombrie 2020

MAKE

Răspunsul ASF către ziarul BURSA aruncă în aer Rapoartele SIF Banat Crişana, căci Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) îi contrazice lui Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF Banat Crişana (SIF 1), afirmaţiile din documentele oficiale afişate de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), că ar fi fost obligat la manipularea Valorii Activului Net în perioada când a marcat la piaţă acţiunile SIF Imobiliare (SIFI) din portofoliu, contrazicere care apare, oarecum surprinzător, tocmai în Scrisoarea de refuz a ASF la solicitarea unui document, formulată de noi în baza Legii liberului acces la informaţii publice.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Consumerism pe repede înainte, dar fără costuri

OPINII Consumerism pe repede înainte, dar fără costuri

Cristian DogaruMiscellanea / 19 octombrie 2020

Se apropie marele festival de soldări din noiembrie - Black Friday. Ca în fiecare an, media va rezerva spaţii ample fenomenului, pe surse vor scăpa cu o seară înainte marile hituri ale retailerilor pentru 13 noiembrie, vor abunda pe canalele You...

MACRO NEWSLETTER 16 August 2020

MACRO NEWSLETTER 16 August 2020

Macroeconomie / 19 octombrie 2020

Numărul cererilor iniţiale pentru ajutorul de şomaj din SUA a înregistrat o creştere neaşteptată în săptămâna încheiată la 10 octombrie 2020, până la 898 de mii, de la 845 de mii în săptămâna anterioară, conform datelor ajustate pentru...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo