Marile competiţii, sub semnul întrebării

O.D
Ziarul BURSA #Sport / 19 octombrie 2020

Marile competiţii, sub semnul întrebării

Reluate cu entuziasm, marile competiţii sportive au început să "scârţâie" din toate încheieturile. Faza amânărilor a fost depăşită, acum s-a trecut deja la anulări sau la boicotarea turneelor de către sportivi sau echipe. O competiţie care ne interesează în mod special, doar ca spectatori, Euro 2020, este foarte aproape să se transforme din cauza pandemiei. Există la nivelul conducerii UEFA discuţii legate de renunţarea la formatul cu 12 oraşe gazdă şi turneul final să fie mutat într-o singură ţară. Pentru cele 12 oraşe gazdă pierderile financiare ar fi destul de mari, oricum dacă turneul s-ar desfăşura fără spectatori ar exista de asemenea pagube majore. La nivel de "renunţări", organizatorii primei curse de Formula 1 din Vietnam au anunţat că au anulat Marele Premiu din acest an, care iniţial fusese programat în aprilie, şi apoi reprogramat, din cauza pandemiei de coronavirus. "'A fost o decizie extrem de dificilă, dar necesară, luată din cauza incertitudinii continue produse de pandemia de coronavirus'', a precizat Vietnam Grand Prix Corp într-un comunicat. Organizatorii au menţionat că va înapoia banii pe biletele vândute. Cursa din Vietnam era programată să se desfăşoare pe străzile din capitala Hanoi, fiind a treia etapă a sezonului. În iulie, autorităţile de la Hanoi au anunţat că Marele Premiu de Formula 1 ar putea avea loc în noiembrie. La finalul lunii iulie, Formula 1 a anulat toate cele patru curse din America din cauza pandemiei şi a adăugat alte trei în Europa. Numărul de curse din calendar a fost redus de la 22 la 17, iar Marele Premiu al Vietnamului este a 13-a cursă din calendarul original pe 2020 anulată. În august, organizatorii Formulei 1 au anulat Marele Premiu al Chinei şi au adăugat alte patru curse, una în Turcia, două în Bahrain şi una la Abu Dhabi, în ultimele două luni ale anului.

La capitolul boicoturi apare o echipă legendară. Campioana mondială en titre, Africa de Sud, a anunţat, că nu va participa la competiţia Rugby Championship, un campionat al naţionalelor din Emisfera de Sud care ar urma să aibă loc în perioada 7 noiembrie - 12 decembrie, organizat anul acesta exclusiv în Australia din cauza pandemiei. Springboks, care nu au mai jucat de la titlul cucerit în Japonia în 2019, au explicat alegerea prin restricţiile impuse de guverne pentru călătorii, sănătatea jucătorilor şi alte probleme de siguranţă. Rugby Championship, care reuneşte în mod tradiţional Africa de Sud, Australia, Noua Zeelandă şi Argentina, a dat un răgaz de 48 de ore naţionalei sud-africane pentru a se decide dacă îşi va apăra sau nu titlul. "'Este cu adevărat dezamăgitor pentru suporterii şi partenerii comercial, dar consecinţele pandemiei fac imposibilă trimiterea unei echipe fără a pune sub semnul întrebării sănătatea jucătorilor, dincolo de dificultăţile logistice'', a explicat conducătorul rugby-ului suf-african, Jurie Roux. Jucătorii sud-africani abia au reluat competiţia, iar selecţionerul Jacques Nienaber a apreciat că participarea lor la meciuri de calibru internaţional ar fi un risc pentru sănătatea lor fără o pregătire adecvată. Rugby Championship luase în considerare la un moment dat să invite selecţionata Barbarians, în locul Africii de Sud, în cazul în care echipa B a Australiei nu va participa la competiţie, pentru a menţine sistemul de joc, cu patru echipe, înainte de a decide să revină la formatul original, în trei, de dinainte de 2012, când a fost integrată Argentina. Australia va înfrunta Noua Zeelandă pe 31 octombrie, la Sydney, înaintea meciului retur de la Brisbane, din 7 noiembrie, iar apoi fiecare echipă va înfrunta Argentina în următoarele două săptămâni. Noua Zeelandă a obţinut dreptul de a juca ultimul meci înaintea datei de 12 decembrie, pentru a nu petrece sărbătorile de Crăciun în carantină.

Cum valul doi al pandemiei este mult mai puternic decât primul, este de aşteptat ca astfel de veşti neplăcute să tot apară în următoarele două săptămâni.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb