ZIARUL BURSA

18 martie 2021
Ediţia din 19.10.2024
Colaj de MAKE

Certificatul de "vaccinare", pe masa Comisiei Europene

Gheorghe IorgoveanuInternaţional / 18 martie 2021

Comisia Europeană a prezentat, ieri, propunerea pentru implementarea Cer­tificatului verde digital, în vederea redeschiderii turis­mului şi a liberei circulaţii în interiorul UE, în contextul pandemiei de Covid-19. Nu este vorba despre un document legat strict de vaccinare, ci despre un act din care să reiasă care este starea de sănătate a cetăţenilor referitor la Covid-19.

ANRE vrea o platformă similară cu cea a BRM, care să permită schimbarea furnizorului de energie

ANRE vrea o platformă similară cu cea a BRM, care să permită schimbarea furnizorului de energie

M.G.Companii / 18 martie 2021

Investiţiile în simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de electricitate reprezintă o necesitate pentru piaţa de energie şi consumatorii finali din România, mai ales după liberalizarea pieţei de la 1 ianuarie şi scandalurile ulterioare din jurul acestui subiect. Modul în care autorităţile decid să se implice însă în acest proces de simplificare a condus la unele controverse în sector.

Până când va mai fi tolerată încălcarea tratatelor europene de către BCE?

Până când va mai fi tolerată încălcarea tratatelor europene de către BCE?

Călin RecheaBănci-Asigurări / 18 martie 2021

Călin Rechea

"Preşedintele Lagarde trebuie să declare că va stabili o limită pentru randamentele obligaţiunilor guvernamentale şi poate face acest lucru fără să precizeze nivelul ţintit, maturitatea sau ţara emitentă", scria Bloomberg înainte de ultima şedinţă de politică monetară a BCE. Adică BCE ar trebui să se angajeze într-o variantă extinsă a controlului curbei randamentelor din zona euro, echivalentul promisiunii de tipărire nelimitată.

"Bursa este cea mai sănătoasă rută de finanţare"

DORIN BOERESCU, 2PERFORMANT: "Bursa este cea mai sănătoasă rută de finanţare"

A consemnat Andrei IacomiPiaţa de Capital / 18 martie 2021

"2020 este cel mai bun an din istoria 2Performant, deşi am trăit un an atipic şi dificil"  

"Cred că pandemia va reprezenta un punct de inflexiune benefic industriilor digitale, printre care se numără şi marketingul afiliat"

"Extinderea pe pieţele externe face parte din obiectivele pe care ni le-am asumat pentru următorii ani"

"Cred că mulţi antreprenori locali încă subestimează lichiditatea potenţială şi nivelul finanţării la care pot avea acces printr-o listare"

Reporter: Activaţi în marketing şi publicitate de peste două decenii. Cum s-a schimbat industria în ţara noastră în tot acest timp?

Virgil Popescu

TRANZIŢIA ENERGETICĂ Planurile autorităţilor de la Bucureşti, departe de dorinţele Comisiei Europene

George MarinescuPolitică / 18 martie 2021

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a avut zilele trecute mai multe întrevederi la Bruxelles cu oficialii Comisiei Europene, cu care a discutat despre tranziţia energetică în ţara noastră pentru a atinge ţintele propuse în Green Deal şi despre planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, ministrul Virgil Popescu arăta: "Am avut o întrevedere cu Margrethe Vestager, Vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, si am discutat despre planurile de restructurare ale CEO şi CEH, cu care mergem mai departe, dar vom continua dialogul, pentru a ajunge la forma finală. De asemenea, am discutat şi despre găsirea celor mai bune soluţii pentru a-i proteja pe cei de acolo, pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă".

PROIECT LEGISLATIV CONTROVERSAT Surse politice: Stigmatizarea rudelor foştilor securişti ar fi o discriminare

I.Ghe.Politică / 18 martie 2021

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, a anunţat ca a iniţiat un proiect de lege privind crearea registrului lucrătorilor Securităţii şi legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnităţi sau funcţii publice cu aceştia. Mai mult, pentru a demonstra că el nu are nicio legătura cu fosta Securitate, ministrul Năsui a publicat, ieri, pe pagina oficială de Facebook, hotărârile definitive prin care regimul comunist i-a condamnat la închisoare pe bunica şi tatăl său.

"În inspecţia fiscală trebuie să primeze calitatea, nu cantitatea"

MIHAELA MITROI, EY: "În inspecţia fiscală trebuie să primeze calitatea, nu cantitatea"

A.V.Macroeconomie / 18 martie 2021

Statul a intensificat colectarea şi activitatea de inspecţie fiscală în semestrul întâi din 2020, în plină pandemie, Fiscul controlând cu 33% mai mult faţă de perioada similară a anului 2019, conform EY "Societăţile nu reacţionează la forţă, ci la o comunicare cât mai strânsă cu autorităţile" 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a realizat, până la jumătatea anului trecut, peste 18.000 de verificări la contribuabili persoane juridice şi fizice, şi a stabilit peste 400 de milioane de euro ca sumă suplimentară de plată, în condiţiile în care, în 2019, numărul total al inspecţiilor realizate a fost de 27.000, potrivit EY, care menţionează: "Cu alte cuvinte, în semestrul întâi al anului 2020, în plină pandemie, Fiscul a controlat cu 33% mai mult faţă de perioada similară a anului 2019. Totodată, ariereratele recuperate de ANAF în prima jumătate a anului 2020 au fost cu 7,7 miliarde de lei mai mult comparativ cu primul semestru al anului 2019, ceea ce ne determină să ne gândim că statul a intensificat şi colectarea, şi activitatea de inspecţie fiscală".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
BET dă un pas înapoi de la recordul istoric

BVB BET dă un pas înapoi de la recordul istoric

A.I.Piaţa de Capital / 18 martie 2021

Acţiunile Banca Transilvania - pe prima treaptă în topul lichidităţii  

Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), ce reuneşte titlurile celor mai lichide şaptesprezece companii de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a coborât în şedinţa de...

MACRO NEWSLETTER 18 Martie 2021

MACRO NEWSLETTER 18 Martie 2021

Macroeconomie / 18 martie 2021

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a crescut peste aşteptări în martie 2021, până la 76,6 puncte, de la 71,2 puncte în luna precedentă, pe fondul unei creşteri peste aşteptări a indicelui situaţiei curente, până la...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo