Ultima rundă de obligaţiuni Impact, la un pas de listare la BVB

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 martie 2021

Ultima rundă de obligaţiuni Impact, la un pas de listare la BVB

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în şedinţa de ieri, prospectul de admitere la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a ultimei runde de obligaţiuni emise de dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contactor (IMP), se arată într-un raport al supraveghetorului pieţei.

Titlurile, în valoare totală de 6,58 milioane de euro, au maturitatea în 2026 şi o dobândă anuală fixă de 6,4%, plătibilă semestrial. Obligaţiunile au fost vândute în luna decembrie a anului trecut, în cadrul unei oferte intermediate de TradeVille care a fost suplimentată faţă de numărul de titluri planificat iniţial, subscrierile fiind de 13.163 de obligaţiuni. Valoarea nominală a unui titlu este de 500 de euro.

Răscumpărarea anticipată a titlurilor se va putea realiza doar integral, la iniţiativa companiei, începând cu al doilea an al duratei de viaţă a obligaţiunilor, caz în care emitentul va plăti pentru fiecare titlu obligatar deţinut la data de referinţă un preţ de răscumpărare "clean" de 102,5% (alături de dobânda acumulată până la momentul respectiv).

Dezvoltatorul imobiliar mai are listată la Bursa de Valori Bucureşti o emisiune de obligaţiuni, emise în 2017 şi cu scadenţa în decembrie 2022, titlurile în valoare totală de 12,52 milioane de euro, având o dobândă fixă anuală de 5,75%.

Vineri, acţiunile Star Residence Invest (REIT), societate fondată de Impact Developer & Contactor, intră la tranzacţionare în piaţa AeRO, emitentul urmând să fie prima companie din ţara noastră de tip REIT (Real Estate Investment Trust) listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Pentru anul trecut, Impact a raportat venituri din proprietăţile imobiliare aflate în stoc de aproape 206,64 milioane lei, cu 32% peste cele din 2019, dar creşterea costurilor şi diminuarea câştigurilor din investiţii imobiliare au făcut ca profitul net să coboare cu 52%, la 73,98 milioane lei.

Activele totale se ridicau la circa 986,84 milioane lei, cu 9,4% peste cele de la finele lui 2019, în timp ce datoriile totale erau de 347,02 milioane lei, în creştere cu 9,1%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Acţionarul majoritar al companiei este Gheorghe Iaciu, care la finele anului trecut avea o deţinere de 59,4% în timp ce Adrian Andrici are 15,98% din capitalul dezvoltatorului imobiliar. Faţă de preţul acţiunii IMP de ieri de la ora 16:30, de 2,58 lei, valoarea de piaţă a dezvoltatorului imobiliar era de 683,7 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb