ZIARUL BURSA

08 iunie 2021
Ediţia din 18.09.2024
Ilustraţie de MAKE

Impozitarea proprietăţilor la preţul de piaţă, când piaţa este discutabilă? - Lacrimi pe obraji

Călin RecheaMacroeconomie / 8 iunie 2021

Călin Rechea

În secţiunile din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNNR) dedicate reformării sistemului fiscal apare printre obiective şi "întreruperea practicii de folosire a unei baze impozabile care nu este legată de valoarea de piaţă".

Apoi se precizează că revizuirea impozitului pe proprietate se va face prin respectarea unor principii precum "încurajarea libertăţii de impunere a cotelor de către autorităţile locale în intervale mai largi definite la nivel central" sau "estimarea bazei impozabile cât mai aproape de valoarea de piaţă a proprietăţii în detrimentul altor criterii folosite până acum". Se urmăreşte, de asemenea, "includerea unor mecanisme de ajustare a sarcinii fiscale care sa ţină cont de eficienţa energetică în cazul clădirilor şi de nivelul emisiilor în cazul vehiculelor".

Listarea companiilor tehnologice din Europa, aşteptată să se revigoreze

Listarea companiilor tehnologice din Europa, aşteptată să se revigoreze

A.V.Internaţional / 8 iunie 2021

O analiză Sifted preconizează zece listări în domeniu, anul acesta 

Listările companiilor tehnologice din Europa dau semne de viaţă, fiind aşteptate multe asemenea societăţi să îşi lanseze ofertele publice iniţiale (IPO) în 2021, după ce 2020 i-a adus, acestui segment, cea mai lentă evoluţie din ultimul deceniu.

Politicienii de altădată

Cătălin AvramescuEditorial / 8 iunie 2021

Cătălin Avramescu

Dacă doriţi să înţelegem în ce hal am ajuns astăzi, cel mai simplu este să îi comparăm pe politicienii noştri cu aceia de altă dată. Iar când spun "noi" nu mă refer doar la noi, aici, în România, ci în general, la politicienii europeni. Credem, prea adesea, că doar noi suntem cumva blestemaţi să avem o clasă politică jalnică. Să vedem care este situaţia.

"Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă constituie o şansă pe care România nu-şi permite să o rateze"

IULIU STOCKLOSA, PREŞEDINTELE CAMEREI DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI (CCIB): "Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă constituie o şansă pe care România nu-şi permite să o rateze"

A consemnat George MarinescuMacroeconomie / 8 iunie 2021

Reporter: Cum se prezintă acum Capitala, din punct de vedere economic, comparativ cu perioada similară a anului trecut?

Iuliu Stocklosa: Declanşarea pandemiei de Covid-19 ne-a pus pe toţi, inclusiv pe noi, antreprenorii, într-o situaţie fără precedent, care ne-a testat, în primul rand, viteza de reacţie şi capacitatea de adaptare. Oamenii de afaceri care au aşteptat pasivi să revină la "normalitatea" pe care o ştiau, precum şi cei care s-au bazat exclusiv pe ajutorul venit de la stat au dispărut deja de pe piaţă sau au probleme majore.

Europa, una dintre cele mai răcoroase primăveri din ultimii 30 de ani

Europa, una dintre cele mai răcoroase primăveri din ultimii 30 de ani

O.D.Miscellanea / 8 iunie 2021

Încălzirea globală nu are loc exact cum ne-am aştepta, cu creşteri constante ale temperaturilor pe tot globul. Cel puţin asta ne demonstrează prima jumătate a acestui an.

Europa s-a confruntat cu cea mai răcoroasă primăvară înregistrată pe continent din 2013, a anunţat serviciul european pentru monitorizarea schimbărilor climatice Copernicus.

Şedinţa Fed de săptămâna viitoare - decisivă pentru pieţe

Şedinţa Fed de săptămâna viitoare - decisivă pentru pieţe

M.G.Internaţional / 8 iunie 2021

Şedinţa de politică monetară a Federal Reserve (Fed) de săptămâna viitoare se conturează a fi extrem de importantă pentru semnalul pe care banca centrală americană este aşteptată să-l transmită. Mai mulţi oficiali ai Fed au indicat până acum că economia americană se va apropia în curând de momentul închiderii robinetului banilor ieftini, iar orice viitoare indicaţii sunt urmărite îndeaproape de pieţele financiare.

Şansă pentru viitorii studenţi: se reiau târgurile educaţionale

Şansă pentru viitorii studenţi: se reiau târgurile educaţionale

O.D.Miscellanea / 8 iunie 2021

Tinerii studioşi pot depăşi "blocada" impusă de pandemie şi să îşi reia activitatea cât mai aproape de modul în care aceasta se desfăşura în perioada de normalitate. Luna iunie marchează revenirea târgurile educaţionale. Universităţi importante din Europa vin să întâlnească studenţii din ţara noastră în 5 oraşe, importante centre universitare, la World Education Fairs.

Start la emoţii

EVALUAREA NAŢIONALĂ Start la emoţii

O.D.Miscellanea / 8 iunie 2021

Elevii care au terminat ciclul gimnazial se pregătesc pentru primul examen important din viaţa lor, în funcţie de rezultatele obţinute urmând să depindă activitatea lor din următorii 2-4 ani. Absolvenţii

Crizele din jurul fotbalului

EURO 2020 Crizele din jurul fotbalului

Octavian DanSport / 8 iunie 2021

Câteva zeci de ore ne mai despart de debutul EURO 2020, iar veştile care au legătură mai mult cu crizele (sanitară, geopolitică, socială) decât cu fotbalul se înmulţesc. Jucători care trebuie să îngenuncheze, deşi UEFA nu e de acord, loturi în pericol din cauza coronavirusului, chiar dacă s-au luat măsuri excepţionale, echipamente cu mesaje legate de conflicte istorice, sunt câteva dintre problemele apărute înainte de startul competiţiei. Fie că ne place sau nu, nu se mai poate vorbi doar de fotbal la o competiţie majoră, existând multe alte teme care trebuiesc aduse în discuţie.

Tronson nou pe Via Transilvanica

Tronson nou pe Via Transilvanica

O.D.Miscellanea / 8 iunie 2021

Amatorii de mişcare în natură vor beneficia începând cu această lună de un nou traseu, într-o zonă interesantă. Deja cunoscuta Via Transilvanica s-a îmbogăţit cu o nouă porţiune de drum, una în care se va bucura şi de un eveniment de "împrietenire" cu drumeţii. Asociaţia Tăşuleasa Social, alături de compania Datacor, au inaugurat o nouă porţiune de 20 de km a tronsonul Via Transilvanica de la Ciosa la Lunca Ilvei, şi anunţă evenimentul Via Transilvanica Maraton care va avea loc pe acest traseu pe 18-19 Iunie.

Legea 5G a trecut de Parlament

MEMORANDUMUL CU SUA, IMPLEMENTAT Legea 5G a trecut de Parlament

George MarinescuPolitică / 8 iunie 2021

Senatul, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul iniţiat de Guvern  

Conform actului normativ, autorizarea operatorilor se va face de prim-ministru cu avizul conform al CSAT

Principala companie care nu ar îndeplini cerinţele din noua lege este Huawei, care ar urma să fie exclusă din piaţa 5G din ţara noastră

Controversatul proiect de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G a trecut, ieri, de votul Senatului, cu 117 voturi pentru, 13 voturi împotrivă şi o abţinere. Senatul este for decizional, după ce proiectul a trecut de Camera Deputaţilor în 19 mai, iar actul normativ, al cărui efect principal ar fi excluderea de pe piaţa 5G din ţara noastră a companiei Huawei, va fi trimis spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.

Social-democraţii pregătesc moţiunea de cenzură

I.Ghe.Politică / 8 iunie 2021

Consiliul Politic Naţional al PSD se reuneşte astăzi, începând cu ora 16, pe ordinea de zi a şedinţei liderilor social-democraţi numărându-se calendarul pentru depunerea moţiunii de cenzură împotroiva guvernului Cîţu şi a moţiunii simple împotriva ministrului Cristian Ghinea, precum şi strategia de campanie electorală pentru alegerile locale parţiale care vor avea loc în 27 iunie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 8 iunie 2021

MACRO NEWSLETTER 8 iunie 2021

Macroeconomie / 8 iunie 2021

Comenzile industriale noi din Germania şi-au accelerat creşterea anuală şi în aprilie 2021, până la 78,9%, de la 29,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare neaşteptate, de 0,2%, după un avans de 3,9% în luna anterioară. Comenzile...

Scăderi pentru indici

BVB Scăderi pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 8 iunie 2021

Acţiunile din oferta Transport Trade Services au fost înregistrate în sistemul BVB  

Corecţii ex-dividend pentru titlurile Nuclearelectrica, Romgaz şi Conpet

Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa...

OPINII IPO TTS, un eşec de retail

Cristian DogaruPiaţa de Capital / 8 iunie 2021

Faptul că tranşa pro-rata dedicată retailului a fost suprabscrisă iniţial de 27 de ori poate părea un mare succes de public. Doar s-a bătut lumea pe acţiuni...

De fapt, este doar o mare greşeală de alocare a tranşelor din partea managerului...

PIAŢA VALUTARĂ Euro crescut la 4,9230 lei

Ana-Gabriela UngureanuBănci-Asigurări / 8 iunie 2021

Euro s-a apreciat, ieri, cu 0,02 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9230 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 17:00, un euro era tranzacţionat la 1,2180 dolari, în apreciere cu...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo