ZIARUL BURSA

10 iunie 2021
Ediţia din 15.08.2024
ASF interpretează şi aplică legea în funcţie de persoane şi conjuncturi

ASF interpretează şi aplică legea în funcţie de persoane şi conjuncturi

Ben MadadiPiaţa de Capital / 10 iunie 2021

Cu toate că a mai aplicat Legea societăţilor comerciale în cazul SIF-urilor, la SIF Muntenia, Autoritatea spune că nu are competenţa să o facă  

ASF nu era de acord cu schema domnului Lakis după ce acesta a fost arestat de DIICOT, dar acum se pare că şi-a schimbat părerea

Aşa cum am mai scris, domnii Najib El Lakis şi Bogdan Drăgoi conduc SIF Banat- Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4) fără acordul investitorilor acestor fonduri. Împreună cu alţi acţionari la SIF-uri am tot arătat cum s-a petrecut acest lucru, dar cred că este util să ne uităm şi de unde a pornit totul.

Bursa din Shanghai a atras cele mai multe listări din lume, în 2020

Bursa din Shanghai a atras cele mai multe listări din lume, în 2020

A.V.Internaţional / 10 iunie 2021

233 de IPO-uri s-au derulat pe această piaţă anul trecut, cu 89% mai mult faţă de 2019 Sumele obţinute din oferte: 54,38 miliarde de dolari, de asemenea în creştere anuală cu 89% 

Un total de 233 de companii s-au listat anul trecut la Bursa de Valori din Shanghai (Shanghai Stock Exchange - SSE), ceea ce plasează piaţa chineză pe primul loc la nivel mondial după numărul ofertelor publice iniţiale (IPO) atrase, conform publicaţiei digitale The Paper, care citează un raport al SSE.

Deficitul comercial se intensifică şi ajunge la 7,1 miliarde de euro după primele patru luni ale anului

Deficitul comercial se intensifică şi ajunge la 7,1 miliarde de euro după primele patru luni ale anului

M.G.Macroeconomie / 10 iunie 2021

Deficitul balanţei comerciale cu bunuri a României s-a intensificat cu 15,7% în aprilie 2021 comparativ cu aprilie 2020 şi a urcat la 7,06 miliarde de euro după primele patru luni ale anului, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). În primele patru luni din 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, deficitul comercial cu bunuri s-a majorat cu 957,5 milioane de euro.

Preţurile producătorilor industriali (PPI) chinezi au urcat practic an/an cu 9,0% în mai 2021, cel mai rapid avans din 2008, peste estimarea de 8,5% dintr-un sondaj Reuters.

Preţurile producătorilor industriali din China au crescut cu un ritm record în luna mai

Mihai GongoroiMacroeconomie / 10 iunie 2021

Preţurile producătorilor industriali din China, fabrica lumii, au crescut în luna mai cu cel mai rapid ritm din 2008, creştere adusă de avansul preţurilor la materii prime. Preţul unor materii prime au atins totuşi un "top" în luna mai, indicând o posibilă perioadă de respiro pentru producători la nivel global. În China, producătorii par să internalizeze costurile mai ridicate cu input-urile, nu să le transmită consumatorilor în condiţiile în care preţurile de consum au înregistrat o scădere în luna mai.

Dr. Nicolae Oacă

PNRR, o şansă ratată pentru succesul tehnologiei 5G

Dr. Nicolae OacăPolitică / 10 iunie 2021

Guvernul spaniol prezenta, la finalul lunii trecute, o nouă foaie de parcurs pentru tehnologia 5G prin Planul său de Recuperare, Transformare şi Rezilienţă - PRTR. Potrivit acesteia, guvernul intenţionează să investească 3,999 miliarde de euro până în anul 2023 pentru a promova conectivitatea 5G rurală şi securitatea cibernetică.

Negocieri eşuate la Uzina Automecanica Moreni

Negocieri eşuate la Uzina Automecanica Moreni

George MarinescuCompanii / 10 iunie 2021

Angajaţii Uzinei Automecanica Moreni se pregătesc de proteste, chiar dacă în această perioadă compania americană Oshkosh urmează să realizeze la fabrica respectivă un hub de mentenanţă a transportoarelor folosite de forţele NATO.

FESTIVALUL ENESCU Abonamente la... loterie

O.D.Cultură / 10 iunie 2021

Legătura dintre cultură şi noroc există şi nu neapărat când vorbim de creatori, ci în ceea ce îi priveşte pe consumatori. E nevoie de puţin noroc pentru a te intersecta cu un act cultural, cel puţin în această perioadă plină de restricţii. Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziţioneze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitaţi să completeze un formular pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele.

Se estimează că vom petrece, în medie, zece ore pe săptămână în plus online, ca urmare a creşterii ponderii activităţilor digitale.

Obiceiurile online dobândite în pandemie nu se "vindecă"

O.D.Miscellanea / 10 iunie 2021

Deprinderile dobândite în perioada pandemiei, bune sau rele, nu vor dispărea foarte uşor susţin specialiştii. Activităţile de rutină - precum munca, şcoala, cumpărăturile - vor continua să fie gestionate online şi utilizatorii de tehnologie vor accesa, în medie, 2,5 servicii noi în plus, după pandemie, până în anul 2025, conform unui raport Ericsson ConsumerLab.

Oferta de obligaţiuni, majorată de la 400 de milioane de dolari, se doreşte a fi închisă până în data de 14 iunie. Obligaţiunile vor avea o maturitate de 7 ani şi nu vor putea fi răscumpărate în primii trei..

O firmă americană de tehnologie vrea să emită obligaţiuni junk de 500 milioane de dolari ca să cumpere Bitcoin

M.G.Internaţional / 10 iunie 2021

MicroStrategy Inc., o firmă americană de tehnologie din Virginia, vrea să emită obligaţiuni în valoare de 500 milioane de dolari pentru a cumpăra Bitcoin, potrivit Bloomberg. Obligaţiunile ar urma să poarte o dobândă anuală de 6,125%, ceea ce le-ar încadra în categoria junk - media de randament a obligaţiunilor junk este de 4,01%, conform datelor Bloomberg.

Oferta de obligaţiuni, majorată de la 400 de milioane de dolari, se doreşte a fi închisă până în data de 14 iunie. Obligaţiunile vor avea o maturitate de 7 ani şi nu vor putea fi răscumpărate în primii trei.

Tribunalul Constanţa - blocat în excepţii, abţineri şi recuzări

UN NOU TERMEN ÎN DOSARUL COMVEX Tribunalul Constanţa - blocat în excepţii, abţineri şi recuzări

I.Ghe.Piaţa de Capital / 10 iunie 2021

Judecătorii din dosarul Comvex, supuşi unei tirade de cereri din partea părţilor procesuale Din acest motiv, soluţionarea cauzei trenează de aproape doi ani 

Contestarea majorării de capital ce a intervenit la Comvex în toamna anului 2016 ar trebui să intre, astăzi, în faza administrării probelor în dosarul 27863/3/2019, aflat pe rolul Tribunalului Constanţa. Este însă posibil să asistăm la o nouă amânare a cauzei, dacă fostul-noul judecător Aniela Adriana Staicu nu aprobă administrarea probatoriului propus de reclamanţi.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 10 iunie 2021

MACRO NEWSLETTER 10 iunie 2021

Macroeconomie / 10 iunie 2021

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a scăzut neaşteptat în luna iunie 2021, până la 79,8 puncte, de la 84,4 puncte în luna precedentă, pe fondul unei creşteri peste aşteptări a indicelui situaţiei curente, până la -9,1...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo