ZIARUL BURSA

29 iunie 2021
Ediţia din 18.09.2024
Colaj de MAKE

Bogdan Drăgoi propune răscumpărări de acţiuni fără să aibă intenţia să le execute

Ioan MirăuţăPiaţa de Capital / 29 iunie 2021

În perioada 2017-2020, la SIF Banat-Crişana s-au votat răscumpărări de 67,5 milioane de acţiuni, dar s-au executat numai 5 milioane  

Domnii Drăgoi şi Lakis nu au venit cu nicio explicaţie pentru faptul că acţiunile nu au mai fost răscumpărate

Avem o fraudă la nivel naţional şi este inacceptabil că nu s-au luat încă măsuri ferme de către instituţiile statului

Sunt acţionar la SIF-urile care au ajuns să fie conduse de domnii Bogdan Drăgoi şi Najib El Lakis din anul 1996. Iar ca mine mai sunt milioane de acţionari români.

Renate Weber

REVOCARE CONSTITUŢIONALĂ SAU NU? Soarta Renatei Weber, în mâinile CCR

George MarinescuPolitică / 29 iunie 2021

Revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului de către majoritatea parlamentară PNL-USRPLUS-UDMR se află astăzi pe agenda plenului Curţii Constituţionale a României (CCR), care va analiza şi dezbate sesizarea PSD formulată cu privire la neconstituţionalitatea hotărârii de revocare aprobată de Parlament în 16 iunie. În sesizarea de neconstituţionalitate adresată CCR, parlamentarii social-democraţi arată că Hotărârea Parlamentului nr.36/2021 pentru revocarea Avocatului Poporului este neconstituţională deoarece ar încălca prevederile art. 1 alin. (5) referitoare la principiul legalităţii şi art. 58 alin. (1) din Constituţie privind durata de 5 ani a mandatului Avocatului Poporului.

Nasdaq a finalizat vânzarea diviziei de produse cu venit fix din SUA, către Tradeweb Markets

Nasdaq a finalizat vânzarea diviziei de produse cu venit fix din SUA, către Tradeweb Markets

A.V.Internaţional / 29 iunie 2021

Renaissance Capital: Intervalul aprilie-iunie 2021, cel mai aglomerat trimestru din ultimele două decenii pentru piaţa IPO-urilor din SUA 

Operatorul bursier american Nasdaq Inc. a finalizat, zilele trecute, vânzarea operaţiunilor sale de pe piaţa produselor cu venit fix din SUA, Nasdaq Fixed Income (NFI), către Tradeweb Markets Inc. - un operator global de pieţe electronice pentru dobânzi, credite, acţiuni şi bani.

Primul test real al coaliţiei de guvernare

MOŢIUNEA DE CENZURĂ, LA VOT, ÎN PLENUL PARLAMENTULUI Primul test real al coaliţiei de guvernare

George MarinescuPolitică / 29 iunie 2021

Coaliţia guvernamentală PNL- USRPLUS-UDMR se confruntă astăzi cu prima moţiune de cenzură la adresa Executivului său. Cabinetul Cîţu va fi prezent, astăzi, începând cu ora 14, în plenul reunit al Parlamentului, în care se va dezbate şi se va vota moţiunea de cenzură înaintată de senatorii şi deputaţii social-democraţi. Pentru ca guvernul Cîţu să fie demis, trebuie ca moţiunea de cenzură să fie votată de 50%+1 din numărul total de senatori şi deputaţi. Adică din cei 466 parlamentari, atât cât are Legislativul actual, moţiunea trebuie votată de 234 parlamentari.

Ruleta chinezească

Cătălin AvramescuEditorial / 29 iunie 2021

Cătălin Avramescu

E nevoie de mult, foarte mult, cinism pentru a te juca cu vieţile a sute de milioane de oameni. Asta face, de jumătate de an încoace, regimul din Republica Populară Chineză. Să vedem despre ce este vorba.

Pe la finele lui 2020 au apărut primele vaccinuri împotriva virusului, botezat COVID pentru a întreţine confuzia cu privire la originea sa. Era vorba despre (acum celebrele) vaccinuri Pfizer şi Moderna. La scurtă vreme au apărut şi altele, precum Johnson&Johnson şi AstraZeneca. Toate acestea, aşa cum se vede din denumirea lor, sunt produse de marile firme de medicamente din Occidentul capitalist.

Board-ul Prefab a completat ordinea de zi cu solicitarea SIF Muntenia

PENTRU ADUNAREA DE LA MIJLOCUL LUNII VIITOARE Board-ul Prefab a completat ordinea de zi cu solicitarea SIF Muntenia

A.I.Piaţa de Capital / 29 iunie 2021

Propunerea SIF-ului include ca, din banii obţinuţi din vânzarea imobilelor pentru a cărei aprobare este convocată AGA, să fie distribuite şi dividende  

Consiliul de Administraţie al producătorului de materiale de construcţii Prefab (PREH) a completat ordinea de zi a adunării acţionarilor companiei din data de 15 iulie, când se va supune la vot vânzarea unor imobile, cu solicitarea venită din partea SIF Muntenia (SIF4), ce include mai multe condiţii privind vânzarea, dar şi distribuirea de dividende din banii încasaţi, reiese dintr-un raport al companiei publicat ieri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Servicii mai bune pentru minorii din grupuri vulnerabile

Servicii mai bune pentru minorii din grupuri vulnerabile

O.D.Miscellanea / 29 iunie 2021

Copiii din grupurile vulnerabile au nevoie de ajutor în acest moment mai mult decât niciodată. Criza sanitară a adâncit problemele dejB existente. Asociaţia SOS Satele Copiilor România, în parteneriat cu Asociaţia Centrul pentru Legislaţie Nonprofit, Federaţia ONG-urilor pentru copil şi SOS Children's Villages Norway, a lansat oficial proiectul "Creşterea eficacităţii sistemului de protecţie specială a copilului printr-o mai bună utilizare a metodei managementului de caz".

Festivalul Anonimul mizează pe treisprezece

CULTURĂ Festivalul Anonimul mizează pe treisprezece

O.D.Cultură / 29 iunie 2021

Evenimentele culturale se "îmbulzesc" pe agendele acestei veri. Nici filmele nu sunt neglijate, toată lumea vrea să recupereze vremea pierdută în pandemie. Treisprezece producţii autohtone, alese din peste 80 înscrise, se regăsesc în competiţia de scurtmetraj autohton a celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care va avea loc în perioada 9 - 15 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

EDUCAŢIE Universităţile îşi lansează oferta de admitere

O.D.Miscellanea / 29 iunie 2021

Absolvenţii de liceu au intrat în febra bacalaureatului, universităţile în cea a admiterii. Ofertele sunt foarte variate, la fel şi modalităţile de admitere.

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti şi-a prezentat oferta de admitere, având şi un slogan pentru aceasta "Fii #extraordinar. Alege să transformi lumea într-un loc mai bun".

Teoretic, vom putea avea stadioane pline

Teoretic, vom putea avea stadioane pline

O.D.Sport / 29 iunie 2021

Stadioanele vor putea funcţiona la capacitate maximă dacă spectatorii îndeplinesc anumite condiţii. Teoretic este posibil, practic mai puţin pentru că numărul persoanelor vaccinate nu este atât de mare, iar experienţa de la EURO 2020 arată că interesul fanilor scade atunci când prezenţa la stadion este condiţionată de tot felul de documente medicale.

MACRO NEWSLETTER 29 iunie 2021

MACRO NEWSLETTER 29 iunie 2021

Macroeconomie / 29 iunie 2021

Preţurile importurilor din Germania au crescut peste aşteptări şi în luna mai 2021, cu o rată anuală de 11,8%, după un avans de 10,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,7%, după o creştere de 1,4% în luna anterioară. Preţurile energiei importate au crescut cu o rată anuală de 99,5%, în condiţiile unei creşteri lunare de 8%, pe fondul unei creşteri anuale de 135% a preţului petrolului şi de 196,3% a preţului energiei electrice. Preţurile importurilor, exclusiv energia, şi-au accelerat creşterea anuală până la 6%, de la 4,8%, în condiţiile unei creşteri lunare de 1%. Preţurile exporturilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 4,2%, de la 3,3%, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%. (Sursa: Destatis)

"Evadare în Dealul Mare" - o experienţă inedită

"Evadare în Dealul Mare" - o experienţă inedită

Adelina ToaderFrăţia Vinului / 29 iunie 2021

Cramele din Dealu Mare şi-au deschis porţile în week-endul care tocmai s-a încheiat în faţa iubitorilor de vin dornici să cunoască mai multe despre licoarea lui Bacchus, dar şi să o savureze.

Asociaţia Dealu Mare a organizat cea de-a doua ediţie a evenimentului "Evadare în Dealul Mare" pentru promovarea turismului viticol, încurajată de succesul înregistrat anul trecut la lansarea primei ediţii a evenimentului, deşi desfăşurat în condiţii de pandemie mult mai stricte.

Iubitorii de vin au avut la dispoziţie două zile să descopere comorile ascunse în pivniţele cramelor şi secretele podgoriilor. 12 carame s-au alăturat evenimentului, fiind împărţite în patru trasee a câte trei crame, în fiecare din cele două zile ale evenimentului "Evadare în Dealu Mare 2021" (26 - 27 iunie). Fiecare turist a avut posibilitatea să îşi aleagă câte un singur traseu în fiecare dintre cele două zile în care cramele au fost deschise, contra unui bilet în valoare de 260 lei cu transport inclus sau 200 lei cu transport propriu.

Cramele şi traseele din cadrul evenimentului "Evadarea în Dealu Mare" au fost împărţite astfel:

95 de dosare penale - rezultatul achiziţiilor medicale din timpul pandemiei

G.M.Anticorupţie / 29 iunie 2021

95 de dosare penale cu privire la fraudarea procedurilor de achiziţii a echipamentelor medicale din timpul pandemiei se află încă pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a declarat, ieri, Crin Bologa, procuror-şef al instituţiei, în cadrul unei dezbateri organizate de Asociaţia Expert Forum, cu tema "Disimularea produsului infracţiunii - o provocare în recuperarea prejudiciilor cauzate de infracţiuni".

"Este nevoie de elaborarea unor acte legislative mai simple, directe şi foarte clare"

PENTRU REALIZAREA UNOR INVESTIŢII ÎN TIMIŞ "Este nevoie de elaborarea unor acte legislative mai simple, directe şi foarte clare"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 29 iunie 2021

(Interviu cu Alin Adrian Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş) 

Reporter:Ce dificultăţi în implementarea obiectivelor de investiţii întâpinaţi de când a fost declarată pandemia?

Alin Nica: Activitatea instituţiei a fost afectată de pandemie prin reorganizarea programului de muncă al angajaţilor astfel încât să nu interfereze mai mult de două persoane într-un birou, a fost suspendat parţial programul cu publicul, s-a procedat la acceptarea de înscrisuri în formă electronică şi semnate digital, la posibilitatea de a trimite documentele elaborate şi prelucrate cu semnătura digitală calificată.

"Bilanţul Fed va atinge un vârf de 9 trilioane de dolari în 2022, înainte ca banca să pună stop achiziţiilor de active"

BLOOMBERG ECONOMICS: "Bilanţul Fed va atinge un vârf de 9 trilioane de dolari în 2022, înainte ca banca să pună stop achiziţiilor de active"

M.G.Internaţional / 29 iunie 2021

Bilanţul Federal Reserve (Fed) va atinge un vârf de peste 9 trilioane de dolari, echivalentul a circa 35% din produsul intern brut (PIB) al Statelor Unite, înainte ca banca centrală americană să anunţe reducerea ritmului de achiziţie de active în debutul anului viitor, potrivit unei analize Bloomberg Economics. Ulterior, pe orizontul următorilor 10 ani, bilanţul Fed este estimat să scadă sub 7 trilioane de dolari.

GUVERNUL AUSTRALIAN: "Pandemia va afecta finanţele publice timp de 40 de ani"

M.G.Internaţional / 29 iunie 2021

Lockdown-urile şi închiderile de graniţă implementate ca răspuns la pandemia de Covid-19 de către guvernul australian vor avea efecte negative pe termen extrem de lung asupra ritmului de creştere a populaţiei şi finanţelor publice, potrivit unui document publicat ieri de guvernul de la Canberra. Raportul guvernamental, intitulat "Intergenerational Report 2021", estimează că bugetul Australiei va rămâne pe deficit pentru cel puţin 40 de ani.

Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate: pro şi contra

Valentin M. IonescuPolitică / 29 iunie 2021

Valentin M. Ionescu

De câteva zile în cadrul coaliţiei de guvernare a apărut o controversă cu privire la înfiinţarea Agenţiei pentru dezvoltarea infrastructurii în sănătate. Promotorii acestei idei, respectiv liderii USR-PLUS, argumentează că Ministerul Sănătăţii nu ar avea capacitatea instituţională pentru a gestiona proiectele de investiţii pentru construcţia celor trei spitale regionale (Cluj, Craiova, Iaşi), precum şi pentru reabilitarea/modernizarea spitalelor judeţene şi municipale.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
BET - la un pas sub pragul de 12.000 de puncte

BET - la un pas sub pragul de 12.000 de puncte

A.I.Piaţa de Capital / 29 iunie 2021

Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti, ce reflectă parcursul celor mai lichide şaptesprezece acţiuni de la BVB, s-a apreciat cu 0,78% în sesiunea de ieri, încheind ziua la 11.967,28 de puncte, după ce a depăşit în premieră pragul de 12.000...

PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a apreciat la 4,9260 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 29 iunie 2021

Euro a crescut, ieri, cu 0,06 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9260 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1924 dolari, în depreciere cu 0,08%...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo