ZIARUL BURSA

28 iulie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Francezii protestatari au denunţat o "dictatură a sănătăţii"

CORESPONDENŢA DIN PARIS Francezii protestatari au denunţat o "dictatură a sănătăţii"

Mircea CiucuMiscellanea / 28 iulie 2021

Spre sfârşitul lunii iulie, mai bine de două sute de milioane de europeni, adică 55% dintre persoanele care trăiesc în Uniune, au trecut printr-un plan complet de vaccinare.

Mai mult de două treimi dintre adulţi au primit deja prima doză, iar Comisia Europeană a stabilit un obiectiv de 70%, în această vară.

Franţa se află la mijlocului acestui clasament, cu aproximativ 40 de milioane de persoane dublu vaccinate (plus încă zece milioane cu o singură doză pentru moment), adică mai mult de 60% din populaţie, dar care suferă (ca şi Italia, de altfel) de mişcări "antivaccin" ce par mai puternice ca în alte ţări.

Evoluţia indicelui Nasdaq Golden Dragon China în ultimul an.

DIN CAUZA UNOR MĂSURI LUATE LA BEIJING Acţiunile chinezeşti listate în SUA, în cel mai puternic declin de după criza din 2008

A.V.Internaţional / 28 iulie 2021

Indicele Nasdaq Golden Dragon China a coborât cu 15% în numai două zile Valoarea acţiunilor chinezeşti listate în SUA s-a redus cu aproximativ 770 miliarde dolari în ultimele cinci luni, conform BBC 

Acţiunile companiilor chinezeşti listate la bursele din SUA au înregistrat, vineri şi luni, cea mai mare scădere de două zile de după criza financiară din 2008, ca urmare a unor măsuri de represiune impuse de oficialii de la Beijing industriilor de tehnologie şi educaţie.

Analiştii: "Bugetele anilor următori vor fi foarte complicate"

DEFICIT BUGETAR DE CRIZĂ LA JUMĂTATEA ANULUI - 2,96% Analiştii: "Bugetele anilor următori vor fi foarte complicate"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 28 iulie 2021

Dragoş Cabat, analist CFA: "În continuare o să avem nişte bugete foarte strânse pe partea de cheltuieli" Dan Bădin, partener Deloitte: "Principala problemă a României rămâne deficitul comercial" Mircea Coşea: "Nu s-a lucrat deloc pe reducerea diferenţelor de salarii din sectorul public şi nici pe revizuirea sporurilor" Andrei Rădulescu, BT: "Deficitul va scădea la 5,4% din PIB, anul acesta"  

2,8 miliarde lei - valoarea nerambursată a concediilor medicale în primul semestru

DATORII ALE GUVERNULUI CÎŢU: 2,8 miliarde lei - valoarea nerambursată a concediilor medicale în primul semestru

George MarinescuMacroeconomie / 28 iulie 2021

Execuţia bugetară pentru primul semestru prezentată ieri de Ministerul Finanţelor Publice include o problemă serioasă pe care premierul Florin Cîţu, care asigură şi interimatul conducerii Finanţelor, a promis, încă din noiembrie 2019, când era membru al guvernului Orban, că o va rezolva: rambursarea către angajatori a sumelor plătite pentru concediile medicale ale angajaţilor.

Roşia Montană, inclusă în Patrimoniul UNESCO

ADIO EXPLOATĂRII AURULUI LA ALBURNUS MAIOR Roşia Montană, inclusă în Patrimoniul UNESCO

I.Ghe.Miscellanea / 28 iulie 2021

Situl minier Roşia Montană a devenit parte a Patrimoniului Cultural al umanităţii şi a Patrimoniului mondial aflat în pericol, în urma deciziei de înscrierei luată, ieri, de Comitetul Patrimoniului Cultural UNESCO.

Decizia a fost luată în urma recomandării ICOMOS - Consiliul Internaţional al Monumentelor şi Siturilor - care a susţinut înscrierea sitului şi în Patrimoniul mondial în pericol, deoarece în prezent nu există nicio certitudine că nu pot fi reluate activităţile miniere în zonă. De asemenea, ICOMOS a recomandat ca experţii să facă o vizită în zonă, să fie făcute recomandări şi controale, astfel încât "să fie întreruptă cât mai rapid autorizaţia pentru exploatare minieră".

"Înscrierea în Patrimoniul mondial în pericol reprezintă o oportunitate de a alerta comunitatea internaţională în privinţa siturilor în pericol", a subliniat raportorul din partea ICOMOS.

La judecata de apoi

Cornel CodiţăEditorial / 28 iulie 2021

Cornel Codiţă

Cititorii noştri nu sunt doar "ţinta" gîndurilor pe care le aşternem aici, pe portalul ziarului, ci, nu de puţine ori, sursă primară de inspiraţie. Atitudinile şi comentariile lor conţin adesea puncte esenţiale de plecare pentru ceea ce merită comentat şi dezbătut. Iaca bunăoară, recenta decizie de eliberare condiţionată din închisoare a fostului mahăr pesedist, Liviu Dragnea.

Declin pe bursele europene şi americane

BURSELE LUMII Declin pe bursele europene şi americane

A.V.Internaţional / 28 iulie 2021

Bursele din Europa au scăzut ieri, investitorii aşteptând rezultatul reuniunii de politică monetară a băncii centrale a SUA (Federal Reserve - Fed), care a început ieri.

London Stock Exchange

- În acest context, titlurile băncii britanice Barclays Plc s-au depreciat cu 0,5%, la 168,58 pence la ora locală 10.09, cele ale HSBC Holdings Plc - cu 0,3%, la 401,65 pence.

- Acţiunile companiei miniere Antofagasta Plc au scăzut cu 1%, la 1.481 pence la ora 15.10, cele ale Glencore Plc - cu 1,3%, la 321,85 pence, după publicarea datelor care arată că profiturile grupurilor industriale din China au avut o creştere moderată în iunie.

Obligaţiunile Best Jobs intră la tranzacţionare la BVB

ÎNCEPÂND DE ASTĂZI Obligaţiunile Best Jobs intră la tranzacţionare la BVB

A.I.Piaţa de Capital / 28 iulie 2021

Titlurile au maturitatea de cinci ani şi dobânda anuală de 5,8%  

Obligaţiunile platformei de recrutare Best Jobs, în valoare de 3,37 milioane de euro, intră astăzi la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul JOBS26E, conform unui raport al operatorului pieţei noastre de capital.

Cele 6.742 de titluri obligatare, au o valoare nominală de 500 de euro, maturitatea de cinci ani şi dobânda de anuală de 5,8%. Titlurile au fost vândute iniţial printr-un plasament privat, derulat în perioada 6-17 mai a acestui an, iar scadenţa este în data de 20 mai 2026.

Economia României va creşte cu 6%, în acest an

FMI ŞI-A ÎMBUNĂTĂŢIT PREVIZIUNILE Economia României va creşte cu 6%, în acest an

F.A.Macroeconomie / 28 iulie 2021

Zona euro ar urma să înregistreze un avans de 4,6% anul acesta şi de 4,3% anul viitor, prognozează Fondul Monetar Internaţional, după ce, în aprilie, FMI previzionase o expansiune de 4,4% în 2021 şi de 3,8% în 2022.

În cazul statelor din Europa emergentă şi în curs de dezvoltare, unde este inclusă şi România, FMI se aşteaptă la o creştere de 4,9% anul acesta şi de 3,6% anul viitor, faţă de prognoza din aprilie, care indica un avans de 4,5% în 2021 şi de 3,9% în 2022.

City Garden investeşte 16 milioane euro într-un cartier rezidenţial de lux, cu lifturi în interiorul locuinţelor

City Garden investeşte 16 milioane euro într-un cartier rezidenţial de lux, cu lifturi în interiorul locuinţelor

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 28 iulie 2021

(Interviu cu Andrei Cantaragiu, CEO City Garden Development) 

Reporter: Ce efecte a avut criza sanitară pe piaţa imobiliară?

Andrei Cantaragiu: Chiar dacă efectele nu s-au văzut în vânzări, piaţa rezidenţială fiind în creştere, cea mai importantă schimbare este la nivelul preferinţelor cumpărătorilor. Aceştia pun acum mai mult accent pe confort şi îşi doresc mai mult spaţiu în viitoarea locuinţă, unul din motive fiind posibilitatea amenajării unui birou. În prezent, una din trei persoane caută să cumpere o casă şi nu un apartament, din dorinţa de a beneficia şi de spaţiu verde, şi pe lângă locaţia excelentă, se uită şi la mărimea viitoarei locuinţe, precum şi la facilităţile cu care vine însoţită. Sunt căutate locuinţele în comunităţi închise, exclusiviste, care să aibă incluse sau în proximitate şi facilităţi de petrecere a timpului liber.

Veeam şi-a consolidat acţiunile de HR şi comunicare, în pandemie

Veeam şi-a consolidat acţiunile de HR şi comunicare, în pandemie

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 28 iulie 2021

(Interviu cu Andrei Romanescu, Managing Director Veeam România)  

Reporter: Ce impact a avut pandemia asupra procesului de recrutare?

Andrei Romanescu: Se spune că în perioade de criză, capacitatea de adaptare este atu-ul care permite liderilor să iasă la rampă, să îşi reconfigureze drumul şi să crească. Pandemia a creat un context ce a favorizat accelerarea transformării digitale şi a schimbat modalităţile de lucru pentru multe companii. Ca lider pe segmentul nostru, adaptarea a venit repede şi firesc.

Eurohold a cumpărat şapte unităţi care aparţineau CEZ Bulgaria

PENTRU SUMA DE 335 MILIOANE EURO Eurohold a cumpărat şapte unităţi care aparţineau CEZ Bulgaria

F.A.Piaţa de Capital / 28 iulie 2021

Compania de utilităţi CEZ, controlată în proporţie de 70% de statul ceh, a anunţat, ieri, că a finalizat vânzarea a şapte unităţi din Bulgaria grupului financiar Eurohold, pentru suma de 335 de milioane de euro, în cadrul strategiei care prevede retragerea de pe unele pieţe străine, transmite Reuters, conform Agerpres.

CEZ a ieşit deja de pe piaţa din România şi a scos la vânzare unele active din Polonia. O parte din câştigurile obţinute din vânzare activelor din străinătate au fost utilizate pentru plata dividendelor către investitori, ceea ce a majorat preţul acţiunilor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,9194 lei

Sabin S. BrandiburuBănci-Asigurări / 28 iulie 2021

Euro a scăzut, ieri, cu 0,14 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9194 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 17:30, un euro era tranzacţionat la 1,1808 dolari, în depreciere cu 0,08%...

MACRO NEWSLETTER 28 iulie 2021

MACRO NEWSLETTER 28 iulie 2021

Macroeconomie / 28 iulie 2021

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a temperat creşterea anuală şi în iunie 2021, până la 6,2%, de la 6,7%, pe fondul unei creşteri anuale de 13% a creditului guvernamental, după un avans de 15,4% în luna anterioară, şi a unui avans de...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo