CORESPONDENŢA DIN PARIS Francezii protestatari au denunţat o "dictatură a sănătăţii"

Mircea Ciucu
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 28 iulie 2021

Francezii protestatari au denunţat o "dictatură a sănătăţii"

Spre sfârşitul lunii iulie, mai bine de două sute de milioane de europeni, adică 55% dintre persoanele care trăiesc în Uniune, au trecut printr-un plan complet de vaccinare.

Mai mult de două treimi dintre adulţi au primit deja prima doză, iar Comisia Europeană a stabilit un obiectiv de 70%, în această vară.

Franţa se află la mijlocului acestui clasament, cu aproximativ 40 de milioane de persoane dublu vaccinate (plus încă zece milioane cu o singură doză pentru moment), adică mai mult de 60% din populaţie, dar care suferă (ca şi Italia, de altfel) de mişcări "antivaccin" ce par mai puternice ca în alte ţări.

Explicaţia este legată de hotărârea Guvernului (anunţul fiind făcut chiar de Preşedintele Emmanuel Macron) de a impune obligativitatea vaccinării personalului medical (ca şi condiţie sine qua non a exersării profesiilor respective) şi a faimosului "pass sanitar" ca o condiţie de acces în locurile publice unde ar fi prezente mai mult de 50 de persoane, inclusiv restaurante, muzee, teatre etc., cu excepţia - deocamdată - a centrelor comerciale.

Mişcările includ de fapt persoane cu motivaţii diferite, unele "anti vaccin", pentru ca nu au încredere în compoziţia lor şi în laboratoarele care le produc, altele "anti pass", pentru că ar fi un motiv de excludere şi o dovadă a lipsei de libertate sau, pur şi simplu, "anti sistem", pentru lipsa de măsuri potrivite şi "neadevărurile" vehiculate de clasa politică aflată la guvernare etc.

Interesul comun al acestor manifestări rămâne, totuşi, acela de a protesta în general împotriva guvernului şi preşedintelui, ţintele preferate ale mişcărilor de protest numite "veste galbene", din noiembrie 2018 încoace, şi din ce în ce mai mult ale partidelor de extremă dreaptă sau stângă.

La mijlocul lunii, în toată Franţa, peste 110.000 de persoane au manifestat, iar în weekendul trecut, numărul lor a ajuns la peste 160.000, câteva centre de vaccinare au fost atacate şi mai mulţi jurnalişti agresaţi...

În general, s-a denunţat o "dictatură a sănătăţii", uneori chiar printr-o comparaţie a guvernului cu sistemul nazist şi chiar o paralelă nefericită cu cei "însemnaţi" cu steaua lui David (cum a fost cazul evreilor în timpul celui de-al doilea război mondial).

Această radicalizare îngrijorează până la vârful statului, iar, potrivit unui sondaj recent (Ecoscope OpinionWay - "Les Echos"), 16% dintre francezi nu au "nicio intenţie de a fi vaccinaţi", în special femeile sub 35 de ani şi o majoritate de francezi din categoriile clasei muncitoare, care se regasesc de fapt în compoziţia celor ce fac parte din mişcarea "gilets jaunes".

De altfel, statisticile vaccinării zonei pariziene arată clar că în cartierele "bogate" procentajul celor vaccinati este mult mai mare faţă de zonele unde locuiesc persoane cu o situaţie mai modestă.

Cu toate acestea, printre cei vădit "antivacin" se numără şi câţiva actori, cântăreţi sau alte persoane ce pot influenţa fie prin simpla lor notorietate, fie prin intermediul reţelelor sociale.

Societatea franceză suferă o fractură importantă şi autorităţile încearcă cu disperare să explice şi să convingă pe cât mai mulţi că vaccinarea este singura soluţie posibilă pentru a conteni valurile succesive ale virusului Covid 19.

În mod evident, fenomenul nu este limitat la Franţa, dar aici spiritul "revoluţionar" face parte din AND-ul ( nu ARN-ul mesager) al acestui popor, sau cel puţin încă valabil pentru o minoritate agitată ce se face auzită mai mult decat o majoritate tăcută şi atentă la argumentele adevăraţilor specialişti, care nu lipsesc în ţara lui Louis Pasteur...

ÎN 5 AUGUST

Curtea Constituţională din Franţa, aşteptată să se pronunţe asupra obligativităţii vaccinării

* Protestele din ţară vor continua

Curtea Constituţională din Franţa este aşteptată să se pronunţe săptămâna viitoare, la data de 5 august, asupra noii legislaţii adoptate luni de Parlamentul de la Paris, care va face ca vaccinul anti-Covid să devină obligatoriu pentru angajaţii din anumite sectoare de activitate din ţară, iar persoanele care nu au un certificat Covid-19 ("Green Pass", permis de sănătate) să nu poată intra în anumite locuri.

Premierul francez Jean Castex i-a cerut Curţii să se pronunţe în favoarea noilor norme, însă parlamentarii de stânga, care se opun regulilor în cauză, au depus, la rândul lor, o plângere.

Amintim că, în acest context, la finele săptămânii trecute, peste 160.000 de persoane au protestat în mai multe oraşe din Franţa faţă de obligativitatea vaccinării şi a certificatelor necesare pentru participarea la evenimente, iar o altă serie de demonstraţii este aşteptată la sfârşitul acestei săptămâni. Certificatele sunt dovada vaccinări cu ambele doze împotriva Covid sau a unui test negativ la boală.

Noi proteste sunt anunţate pentru sâmbătă - ultima zi în care cei fără certificate Covid-19 vor mai putea intra în centre comerciale, săli de sport, restaurante, baruri, muzee, cinematografe şi chiar spitale, dacă nu sunt cazuri urgente.

Pe de altă parte, după declaraţiile oficialilor de la Paris, campania de vaccinare din Franţa continuă accelerat. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macorn, a informat că aproape 60% din populaţia adultă a ţării a primit cel puţin prima doză de vaccin, ceea ce face ca guvernul să-şi atingă deja ţinta avută în vedere pentru finele lunii august.

Macron a informat că în Franţa au fost administrate primele doze de vaccin unui număr de 40 de milioane de persoane, din care 4 milioane în ultimele două săptămâni.

Conform Ministerului Sănătăţii de la Paris, 33,26 de milioane de persoane din totalul populaţiei de 67 de milioane au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin anti-Covid. De la izbucnirea pandemiei, în 2020, Franţa a raportat 5.999.244 de cazuri confirmate cu Covid-19, respectiv 111.667 decese din cauza bolii. (V.R.)

Opinia Cititorului ( 40 )

  1. Bravo lor! ~ Liberte, egalite, fraternite!~ Cateva marionete politice mondiale nu le pot lua spiritul de libertate! Shoshoaca isi va apara copiii cu arma in mana in fata vaccinarii obligatorii! Nu se stie daca romanii sunt la fel de duri! Oricym, Planeta se indreapta spre Apocalipsa!

    1. Francezii sunt persoane?

      Este fara precedent cum mai toate democratiile vestice se indreapta spre dictatura!

      In numele asa zisei sanatari si imunizari care e de fapt o minciuna - se fac pasi clar spre totalitarism.

      FRANTA NU SE MAI POATE NUMI DEMOCRATICA - SI LA FEL TOATE TARILE CARE CONTINUA PE ACEST DRUM! PANA LA FINALUL ANULUL E PROBABIL SA AVEM MISCARI MASIVE SI RAZBOI CIVIL SAU TOATE TARILE DEMOCRATICE SE VOR TRANSFORMA IN DICTATURI! ACEST MOMENT VA FI FINALUL UNIUNII EUROPENE PENTRU CA NU PUTEM AVEA O UNIUNI DE DICTATURI! 

      Conform unui studiu al specialistilor britanici, cei care s-au intepat sunt cei care au foarte putini neuroni.

      Ceilalți nu au reacție, nimic, nimic! Sunt paiațe! Sunt păpuși inanimate!

    Mi-a placut partea cu bogatii ... chiar daca vaccinul e gratuit, saracii tot nu si-l fac. Si vor fi si mai saraci si la fel de prosti ... si din fericire nu asa de multi ca va exista, ca întotdeauna, o selecție naturala.

    1. Sa dea statu bani, să nu mai fie săraci. Să ia de la alte Bill Gates, Bezos, Musk și alți terminați, care tot nu fac nimic util cu averile lor...

      Sa se confiște și să se împartă și vom avea zeci de milioane de vaccinați. 

      De unde stii ca nu fac ceva util ? Te-ai documentat? Nu. Taci!

      Au mai confiscat si altii inainte si am vazut ce bine a fost ... problema e educatia, nu banii. Vaccinul gratuit dar tot nu si-l fac, ce sa le dea mai mult de gratis ??? Bill Gates, Bezos si Musk nu s-au nascut niciunul bogat, si-au facut singuri banii ... nu le-a dat guvernul. Dar banuiesc ca tu esti genul de sarac care sta cu mana intinsa si moare de oftica altii au ... fara sa inteleaga ca nu a picat din cer nimanui, trebuie munca, creier. Nu cu proteste in strada si Sosoci creaza o tara prosperitate.

      Vai de mama ta de impotent intelectual.

      Fa-ti 5 vaccinuri experimentale in creierul ala numai bun de facut experimentele pe el.

      Exceleaza prin prostie ! 

      LUMEA E PE MARGINEA PRAPASTIEI SI EUROPA IN PRAG DE DICTATURA SAU RAZBOI CIVIL IAR BOGATII MUSK SI BEZOS VISEAZA LA IMPERII PE MARTE!

      Cum a ajuns Bill Gates miliardar? Cum a ajuns Microsoft superbogata? Prin monopol. Timp de zeci de ani, M$ a fost singurul furnizor de sisteme de operare pentru PC-uri. Te-ai gandit in mintea ta de puber stupid, ca asta se cheama "monopol natural"? Te-ai gandit ce a facut statul in general de-a lungul istoriei si ce ar fi trebuit sa faca in acest caz? Sa reglementeze preturile pe care M$ le cerea sarmanilor care isi cumparau calculatoare. Sa stopeze concentrarea de software in M$, sa nu permita cumpararea de tot mai multe firme concurente pe alte sectoare. Asta trebuia sa faca statul american dar coruptia big-tech a invins.... mai idiotule.

      Microsoft, Apple si-au creat ei propria piata, tocmai in asta a constat revolutia IT-ului, au inventat ceva cu totul nou (nu exista Windows, I-Phone, etc.). Dar pinguinii ca tine nu au cum sa înțeleagă, e doar invidia pe alții, ca au succes si au reușit sa creeze, sa construiască ceva ... tu nu esti in stare sa legi doua propozitii, zi pogdaproste ca ai dreptul sa respiri. Iar articolul este despre vaccinare, nu despre IT ... un alt tâmpit ca tine i-a bagat in discutie pe Bill Gates, Musk si Bezos.

      cu ciolosoci ca tine se creaza prosperitate . se pare ca ai un copil cu ciolosoc !

      iti place termenul de ciolosoc ? m-am gandit sa ma fac mai usor inteles de creierul unui puber stupid ca tine ! sau esti un puber batran , retard ?

      Mai prostule, ca esti un puber nesimtit cu telefonul in mana este fara indoiala.

      Citeste, animalule, cum a actionat statul atunci cand o alta companie a creat revolutia telefoniei..... Bell. Citeste cum a spart monopolul, mai nesimtit userist imbecil. Crezi ca revolutia IT a fost prima din lume. .... nesimtit cretin. 

      Babalâc-ul trăiește in epoca lui Bell :)) Pai de ce ii înjuri atunci pe Bezos si Musk hoașcă ? Ca de bine rău Bill Gates, Buffet, Bezos, Soros sunt toi mari filantropi, își vor dona averea unor cauze ... tu de la Bell cu ce te-ai ales? Un fir de telefon pe care ti-l poti băga undeva ca oricum scapi curent :)) Noroc ca ăștia ca tine nu se vaccinează.

      Idiotii ca tine nu au cladit nimic in lume. Transfagarasanul nu a fost facut de fatalai ca tine. Uita-te putin in jur. Totul a fost cladit de generatia anterioara. Prostii ca tine nu au facut nimic buna. Doar poze si filme tampe pe tiktok. Asta este generatia degenerata a ta. Sex anal, droguri si retard mintal. Mult succes, oligo...

      Bell data ca exemplu a fost sparta pentru a elimina monopolul, asa trebuia sparta si Microsoft. 

      Soros este cel mai mare 'filantrop' bei jegule. Gogoasa ca 'vor dona unor cauze' este maxima. Sa nu renunti la botnita si sa stai in genunchi.

      Mare drept ai.Adeca aia bogati ar fi cum s-ar spune prosti si saracii destepti.Asta dupa parerea antivaccinistilor.Impotriva tuturor evidentelor....

      Ai mutat-o de la Bell la Transfagarasan acum ... si epoca de aur, cand paraziții ca tine prosperau. Macar pe vremea aia nu puteau da vina pe Microsoft, care apropo, a trecut printr-un proces anti-monopol, însă n-ai de unde sa știi tu. Mentalitate comunista de tipul "ce bine era pe vremea cand totul era mai rau" ... si ura pe generatiile actuale care platesc pensiile tuturor oligofrenilor ca tine.

      Sigur ca a trecut, dar ca si comparatie, a fost ca sa permita alte navigatoare internet. Ca si cum lui Bell, i-ar fi permis sa lase si pe altii sa iti traga fir pe stalpii lor sau sa intre in casa prin aceeasi gaura. Dar nu, pe vremea aia, statul isi lua in serios treaba de regulator si nu lasa monopolul sa se dezvolte.

      Microsoft trebuia spart la acel moment, sistemul lor de operare trebuia considerat utilitate publica iar profitul reglementat la niveluri corecte, normale. 

      Nu au facut asta din cauza coruptiei Microsoft. 

      Las-o pe asta cu comunismul, desi tu userist pare ca il preferi maxim. Barajul Hoover tot de generatia parintilor tai a fost facut. Tu si de-generatia ta nu ati facut nimic durabil. Doar apps care se obsolete-aza in doi ani..... nu asa vorbiti voi? 

      Generatiile actuale platesc pensiile speciale nesimtite ale celor care isi fac nevoile pe aceste 'generatii actuale' Citu, barna si ceilalti sclavi au fost dresati prost si de aici cretinatatile si ura pe care o vomitati.

    ...

    1. Pai chiar este un derbedeu ... care in plus ii omoara si pe altii. Daca ar sta in peștera lui, ar fi liber sa facă ce vrea, nu ar interesa pe nimeni ... dar vrea sa lucreze, sa calatoreasca, iese in strada si protesteaza, adica vrea sa traiasca intr-o societate, sa fie bagat in seama. Orice societate vine cu reguli de comportament, de sanatate (tin minte cand identificasera in Bucuresti doi gay care erau purtatori si transmitatori de Sida erau sa fie linsati pe motiv de lipsa de responsabilitate). Astazi mii de rapandule bolnave, ies in strada, fara masca, fara nicio protectie, infecteaza in dreapta si in stanga si omoara tot felul de oameni, doar asa ca au ce au cu Catu sau Macron sau ca au ei impresia ca vaccinul e "purtator de virus", "periculos" si "suspect" ... daca e asa periculos stati acasa in izolare.

      Diferenta dintre un "derbedeu" liber si d-voastra supus unui sistem incorect este reliefata tocmai in textul afisat.

      am inteles ce-ti place , asa ca nu mai pierde timpul , du-te si fa copii cu ciolosoc , nastere usoara !

    Aceasta vaccinare, urmată de segregaționism și apartheid vaccinist are un profund caracter politico-religios întrucât, pentru stat și corporații, nu mai contează că vaccinatul poate fi potențial purtător de virus iar nevaccinatul e considerat automat "periculos și suspect" pentru sistem deși poate fi, foarte bine, sănătos tun.

    Similitudinea cu lagărele de concentrare naziste și cu politica de apartheid din Africa de Sud a anilor 80 nu poate fi trecută cu vederea. 

    Problema medicală capătă valențe politico-religioase in noua dictatură.

    "Nevaccinatul" este automat considerat derbedeu și eretic și exclus din societate 

    eu vad ca guvernul s-a radicalizat, nu oamenii

    1. Cam ce guverne s-au radicalizat si in comparatie cu care din trecut? e Cațu mai radical ca Ceausescu sau Stolojan de ex.? Macron ca al iacobinilor ? Merkel ca al lui Hitler?

      cu ei insisi. nu mai gandesc limpede din cauza covid.

      Superba constatare. Make, merita un titlu de articol.

    sunt ingrozit de comentariile pline de ura de pe aici....oare ce fel de popor suntem?

    1. Eram un popor relativ ok, mai uita unul sa poarte masca si primea o palma peste ceafa.... si cu asta basta.

      Pana cand guvernul s-a radicalizat (cum zice bine cineva mai sus) si incerca sa te violeze. Sa iti bage o terapie genica in sange fara voia ta. Si ii asmute pe ceilalti impotriva celor care nu se lasa violati.

      deocamdata e bine la noi (oricum nu ma duceam prin cluburi sau sali de joc :)), sper ca mai rau de atat sa nu fie. in afara de chestia cu masca in aer liber guvernul a fost destul de intelept, fata de nebunii din alte tari.avem nevoie sa fim uniti, iar cand majoritatea spune clar ca nu vrea sa se vaccineze in momentul asta, nu e bine sa se faca nici un fel de presiuni. mai multi oameni o sa fie convinsi daca se inrautateste situatia epidemiologica, nu trebuie amenintari sau masuri mai stricte pt nevaccinati decat cele care erau pt toata lumea asta primavara sau anul trecut, peste anumite incidente (care vor trebui corelate si cu decesele si cazurile grave, nu e normal sa se ia masuri doar in functie de nr de infectati - poate 99% vor fi asimptomatici, cine stie)

      Ma intreb daca la noi Guvernul nu a prins frica Avocatului Poporului.

    Alfred Simonis, parlamentar, vaccinat complet demult, este infectat cu Covid. Si el si familia. Este relativ bine, dar totusi este infectat, contagios. Asta ofera vaccinurile, o protectie limitata in timp si contagiozitate.

    Unui interogatoriu spionul din Middle East!? Nu toate agențiile internaționale îl sprijină, de peste ocean sau nu! Nici toată masoneria! Mulți vor sa scape de niște slujbe de doi bani sau de banii dați la mall! Sau alte locuri unde nu mai au acces! Cu 75% lipsa de clienți mai toți dau faliment! Așa ca vor pleca din serviciile lor pentru a nu se vaccina sau face teste! Oricum, Europa e in pragul războiului civil! Barna trebuie chemat la DNA! Pentru delapidare de fonduri! Agitatorii nu fac decât da dea foc Europei sau lumii!

    1. Cum era Ceauseasca! Argument științific: “Pentru ca așa se procedează in Europa, așa facem și noi!” Noaptea minții! Crescut de serviciile secrete pentru a dezvolta un serviciu excelent, “conserva” a fost trezita la viața pentru a stârni lumea! E clar ca nu toate serviciile îl protejează, de aici sau de aiurea! Il vor la loc cu răcoare! Un terorist pe post de medic-șef atunci când specialitatea lui e de adormi! Macron nu e alt specialist in polimeri?

      Macron, Barna, spionul terrorist din Middle East, S. Cimpeanu, Mihăilă! Toți cei care vor vaccin obligatoriu!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb