ZIARUL BURSA

19 octombrie 2021
Ediţia din 15.08.2024
AISIF cere ca ASF să nu permită conducerii SIF1 să se premieze

AISIF cere ca ASF să nu permită conducerii SIF1 să se premieze

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 19 octombrie 2021

Propunerea Asociaţiei este cea mai avantajoasă pentru conducerea SIF Banat-Crişana SIF-ul şi-a răscumpărat mai puţin de o treime din acţiuni din totalul propus prin ultimul program, încheiat recent  

Alarmată că persoanele din conducerea SIF Banat-Crişana, în frunte cu preşedintele Bogdan Drăgoi, sunt pe cale să îşi acorde o nouă premiere, Asociaţia Investitorilor la SIF-uri (AISIF) a cerut Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să nu permită conducerii SIF1 ca, din cele 8,79 milioane de acţiuni răscumpărate în operaţiunea de piaţă încheiată recent, să îşi aloce gratuit 0,88 milioane de acţiuni, conform unui comunicat de ieri al AISIF.

Guvernul se gândeşte să plafoneze preţurile mai mult la producători decât la furnizori

OPINII Guvernul se gândeşte să plafoneze preţurile mai mult la producători decât la furnizori

Cristian DogaruPolitică / 19 octombrie 2021

Au apărut amendamentele PNL la ordonanţa privind schema de compensare a preţurilor energiei electrice şi gaze pentru consumatorii casnici. Cu menţiunea că amendamentele PSD pot înclina balanţa mai mult în favoarea consumatorilor în final, să vedem de ce în actuala formulă sunt penalizaţi producătorii şi li se lasă mâna mult mai liberă furnizorilor.

Volvo vrea să obţină 2,9 miliarde de dolari din listarea la Stockholm

Volvo vrea să obţină 2,9 miliarde de dolari din listarea la Stockholm

A.V.Companii / 19 octombrie 2021

Producătorul auto suedez Volvo Cars AB are în plan să obţină 25 de miliarde de coroane suedeze (2,9 miliarde de dolari) printr-o ofertă publică iniţială (IPO) lansată pe piaţa Nasdaq Stockholm, anunţă Bloomberg, menţionând că aceasta ar urma să fie una dintre cele mai mari listări din Europa, în 2021.

Ursuleţii fericiţi

Cătălin AvramescuEditorial / 19 octombrie 2021

Cătălin Avramescu

Zilele trecute, Australia a început să vaccineze ursuleţii Koala. Deocamdată este vorba de un program-pilot, prin care vor fi tratate doar 400 de exemplare bolnave de chlamydia, o boală cu transmitere sexuală. În funcţie de eficienţa serului, guvernul intenţionează să extindă vaccinarea pentru a salva această specie-simbol a Australiei.

Stadionul Naţional, Beijing

JO BEIJING Sport şi drepturile omului

O.D.Sport / 19 octombrie 2021

Jocurile Olimpice au început să fie urmărite de tot felul de controverse. Nicio ediţie nu mai poate începe dacă nu este precedată de o problemă, temele fiind dintre cele mai diverse.

Sînziana Oprea, Director Land Agency la Colliers

COLLIERS: 2021 - unul dintre cei mai buni ani pentru piaţa terenurilor, de la recesiunea din 2008

Emilia OlescuCompanii / 19 octombrie 2021

Dezvoltatorii de retail au avut cel mai mare apetit pentru achiziţia de terenuri, în prima jumătate a anului, fiind mult mai activi în afara Capitalei 

Piaţa terenurilor a rămas activă în primul semestru din 2021, în ceea ce priveşte intenţiile de cumpărare, continuând tendinţele de anul trecut şi indicând o perspectivă bună pentru restul anului, chiar dacă unele tranzacţii ar putea să nu fie încheiate în acest an, pe fondul obligaţiilor asumate în pre-contractele semnate, majoritatea legate de aspecte urbanistice, arată raportul Colliers privind evoluţia pieţei imobiliare în primul semestru al anului în curs.

Concurs pentru tineri - comedii scurte filmate cu telefonul

Concurs pentru tineri - comedii scurte filmate cu telefonul

O.D.Miscellanea / 19 octombrie 2021

Viitorii mari regizori au ocazia să se afirme încă din adolescenţă. "Campania Filme scurte şi haioase - Bucharest Best Comedy Film Festival Junior ", realizată în parteneriat cu Academia Studiourilor Buftea, îşi propune să trezească în rândul adolescenţilor interesul faţă de filmul de comedie.

Târg cu antichităţi ţărăneşti

Târg cu antichităţi ţărăneşti

O.D.Miscellanea / 19 octombrie 2021

Celebrele lăzi de zestre au revenit la modă. Atât ele, cât şi conţinutul lor. Pentru amatorii de astfel de produse, târgul cu antichităţi ţărăneşti Amintiri din lada cu zestre va fi deschis între 22 şi 24 octombrie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Risipă - coşul de gunoi înghite 20% din alimente

Risipă - coşul de gunoi înghite 20% din alimente

O.D.Miscellanea / 19 octombrie 2021

Într-o lume aflată în plină criză a resurselor vitale, oamenii îşi permit, în continuare, să risipească. Aproximativ 2,55 milioane de tone de hrană se aruncă în fiecare an în ţara noastră, cea mai mare pondere fiind de mâncare gătită, fructe şi legume, a declarat Aurel Simion, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Plafonarea preţurilor din energie, compensare extinsă şi limitarea profiturilor la furnizori

DECIZII ALE COMISIILOR REUNITE DIN SENAT: Plafonarea preţurilor din energie, compensare extinsă şi limitarea profiturilor la furnizori

M.G.Macroeconomie / 19 octombrie 2021

Comisiile din Senat au votat şi supraimpozitarea profiturilor producătorilor de energie IMM-urile şi profesiile liberale, scutite de plata unor elemente din factură şi ajutate cu TVA redusă la 5% Doar consumatorii vulnerabili vor putea să-şi amâne plata facturilor la energie 

Comisiile reunite de energie şi muncă din Senat au adoptat ieri, în unanimitate, o serie de amendamente la ordonanţa de urgenţă a guvernului privind compensarea preţului la energie electrică şi gaze naturale, senatorii trecând în lege plafonarea preţurilor la consumatorul casnic, o schemă de sprijin pentru IMM-uri şi profesiile liberale, supraimpozitarea profiturilor producătorilor de energie precum şi limitarea profiturilor furnizorilor la 5%.

"O componentă minimală din indicele de inflaţie de 6,3% este sub influenţa dobânzii de politică monetară"

DAN SUCIU, BNR: "O componentă minimală din indicele de inflaţie de 6,3% este sub influenţa dobânzii de politică monetară"

M.G.Bănci-Asigurări / 19 octombrie 2021

Suciu: "BNR a mizat pe acest caracter tranzitoriu al inflaţiei" 

Banca Naţională a României (BNR) nu a ratat nicio măsură în trecut, iar instituţia va realiza o analiză pentru a vedea ce măsuri se mai pot lua pentru a tempera avansul preţurilor de consum, a declarat, ieri, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, într-o intervenţie la Digi24.

Finanţare de un miliard de euro pentru fermieri

Finanţare de un miliard de euro pentru fermieri

I.Ghe.Fonduri Europene / 19 octombrie 2021

Adrian Oros, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a anunţat, ieri, că a fost demarată plata în avans, pentru campania din 2021, pentru 39.623 fermieri, care vor primi în total aproape 161 milioane euro, urmând ca până la finalul lunii noiembrie să fie plătit în total un miliard euro.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 19 octombrie 2021

MACRO NEWSLETTER 19 octombrie 2021

Macroeconomie / 19 octombrie 2021

Preţurile de consum din Polonia şi-au accelerat creşterea anuală şi în septembrie 2021, până la 5,9%, de la 5,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%, după un avans de 0,3% în luna anterioară.

Euro s-a depreciat la 4,9481 lei

PIAŢA VALUTARĂ  Euro s-a depreciat la 4,9481 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 19 octombrie 2021

Euro a scăzut, ieri, cu 0,03 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9481 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1608 dolari, în apreciere cu 0,09%...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo