ZIARUL BURSA

06 aprilie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Colaj de MAKE

VIDEOCONFERINŢA "SĂNĂTATE ŞI FARMA" Vaccinarea pare să devină rutina viitorului

Alina VasiescuCompanii / 6 aprilie 2022

Conf. Dr. Adela Cojan, preşedintele interimar al CNAS: "Vaccinurile ARN mesager şi medicina genetică, în general, vor deveni «luminiţa de la capătul tunelului» nu doar pentru bolile infecto-contagioase, ci pentru multe afecţiuni grave" Dr. Valeria Herdea, vicepreşedintele Colegiului Medicilor: "Responsabilitatea noastră este să ne vaccinăm" Andrei Baciu, Secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii: "Vaccinarea împotriva Covid trece la medicii de familie" 

Campania de vaccinare anti-Covid-19 în ţara noastră s-a încheiat, însă tehnologia folosită pentru acest tip de vaccinuri pare că va fi una tot mai utilizată în viitor, atât pentru bolile infecto-contagioase, cât şi pentru maladii grave.

Morţii Ucrainei strigă după adevăr

Cornel CodiţăEditorial / 6 aprilie 2022

Cornel Codiţă

Soldatul omoară, c-aşa-i la război, se scuză jenat ambasadorul Rusiei la ONU, confruntat cu imaginile şi ştirile care înfăţişează lumii gropile comune ale unor sumare execuţii în masă! Gloanţele au plecat din armele soldaţilor ruşi. Probele şi martorii există.

Dobânzile reale continuă să fie puternic negative

BNR A MAJORAT DOBÂNDA DE POLITICĂ MONETARĂ LA 3% Dobânzile reale continuă să fie puternic negative

M.G.Bănci-Asigurări / 6 aprilie 2022

BNR: "Potrivit evaluărilor actuale, rata anuală a inflaţiei este aşteptată să crească ceva mai pronunţat în următoarele luni decât s-a anticipat în luna februarie, sub impactul şocurilor pe partea ofertei" Revenirea activităţii economice din primul trimestru al acestui an este "probabil temporară", estimează BNR 

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis, ieri, majorarea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,5%, la nivelul de 3% pe an, majorarea dobânzii pentru facilitatea de depozit la 2% de la 1,5% şi majorarea ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) la 4% de la 3,5%, decizii menite să contracareze avansul continuu al inflaţiei.

Ministerul Finanţelor plănuieşte să împrumute de pe piaţa internă 3 miliarde lei

ÎN LUNA APRILIE Ministerul Finanţelor plănuieşte să împrumute de pe piaţa internă 3 miliarde lei

M.G.Macroeconomie / 6 aprilie 2022

BNR a avut o prezenţă constantă, la cumpărare, în piaţa secundară de titluri de stat, în luna martie Finanţele încep programul pe aprilie cu cel mai scump împrumut din ultimii zece ani 

Ministerul Finanţelor a împrumutat, în luna martie, 4,7 miliarde de lei de pe piaţa internă, iar pentru luna aprilie planul Finanţelor prevede împrumuturi de 3 miliarde de lei, la care se adaugă 405 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive.

UE interzice importurile de cărbune din Rusia

ÎNTR-O NOUĂ SERIE DE SANCŢIUNI UE interzice importurile de cărbune din Rusia

A.V.Internaţional / 6 aprilie 2022

Pachetul mai prevede interdicţia totală a tranzacţiilor privind patru bănci ruseşti majore, interzicerea accesului navelor ruseşti şi navelor operate de ruşi în porturile UE, interdicţii suplimentare de export E.ON avertizează că interzicerea gazului rusesc va duce la creşteri dramatice de preţuri 

Comisia Europeană a adoptat, ieri, al cincilea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, în contextul invaziei din Ucraina, care prevede, printre altele, interzicerea importurilor de cărbune din Federaţia Rusă, sancţionarea suplimentară a unor bănci din această ţară, precum şi interdicţii suplimentare de export spre Rusia.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 6 aprilie 2022

MACRO NEWSLETTER 6 aprilie 2022

Macroeconomie / 6 aprilie 2022

Producţia industrială din Franţa a scăzut neaşteptat în februarie 2022, cu o rată lunară de 0,9%, după o creştere de 1,8% în luna precedentă, iar creşterea anuală a fost de 2,4%, după o scădere de 1,1% în luna anterioară.

Zi de repaus pentru indicii Bursei

BVB Zi de repaus pentru indicii Bursei

M.G.Piaţa de Capital / 6 aprilie 2022

Actualizare - SIF Muntenia a raportat astăzi achiziţionarea, în data de 5 aprilie, a unui număr de 56.016.039 acţiuni (8,2859%) Electromagnetica.

---

Tranzacţii cu acţiuni de doar 36,17 milioane de lei

Electromagnetica, pe primul loc...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo