ZIARUL BURSA

04 iulie 2022
Ediţia din 18.09.2024
Diversificarea portofoliului nu dă întotdeauna rezultate. Ilustraţie de MAKE

Pierderi de miliarde de lei în sectorul bancar

Ben MadadiBănci-Asigurări / 4 iulie 2022

Ben Madadi

Creşterea dobânzilor din ultimele luni a adus devalorizări masive pentru deţinerile de titluri de stat ale băncilor 

Mai multe bănci din România s-au înfruptat în anii trecuţi dintr-un un fel de arbitraj al dobânzilor - o practică riscantă pentru care a sosit nota de plată.

Va reuşi Cehia să facă faţă ecuaţiei ruse?

Cristian PîrvulescuEditorial / 4 iulie 2022

Cristian Pîrvulescu

Pe fondul războiului din Ucraina, într-o discreţie aparentă, a avut loc transferul preşedinţiei rotative a Consiliului UE de la Franţa la Republica Cehă. În condiţiile celor patru luni de război din Ucraina, preşedinţia franceză a avut rezultate bune. Dar au fost ele pe măsura ambiţiilor preşedintelui Emanuel Macron?

Acţiunile băncilor din Europa arată apropierea unei depresiuni economice fără precedent

Acţiunile băncilor din Europa arată apropierea unei depresiuni economice fără precedent

Călin RecheaMacroeconomie / 4 iulie 2022

Călin Rechea

O analiză recentă de la Credit Suisse, preluată de cotidianul The Telegraph, arată că preţurile acţiunilor băncilor din Europa indică apropierea unei depresiuni economice. Nivelul acestora implică "o cădere de 40% a preţurilor de pe piaţa imobiliară, o cădere a PIB-ului de 9 -10% şi o creşterea a şomajului până la circa 12% în următorii trei ani", după cum scrie cotidianul britanic.

"Multe neînţelegeri dintre consumatori şi bănci nu au ce căuta în instanţă pentru că problemele nu sunt juridice, ci financiare"

VIDEO - MIRCEA STROE, CONCILIATOR ŞI AVOCAT: "Multe neînţelegeri dintre consumatori şi bănci nu au ce căuta în instanţă pentru că problemele nu sunt juridice, ci financiare"

Bănci-Asigurări / 4 iulie 2022

(Interviu cu avocaţii Mircea Stroe şi Alina Radu, conciliatori CSALB şi Maria Guli, reprezentant al Centrului de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar) 

Alina Radu: "Sunt şi consumatori care au prezentat doar jumătate de adevăr, încercând să obţină avantaj în negociere. Când se întâmplă acest lucru, devine foarte greu să conciliezi părţile" Maria Guli: "Atunci când se pregătesc să formuleze o cerere pe site-ul link: www.csalb.ro, consumatorii să aibă pregătite fotografii sau scan-uri cu documentele, în telefon sau laptop, ca să le poată încărca mai uşor în aplicaţie"

BRD Pensii: Dormiţi liniştiţi, n-au furat de la voi, au furat de la noi!

OPINII BRD Pensii: Dormiţi liniştiţi, n-au furat de la voi, au furat de la noi!

CRISTIAN DOGARUBănci-Asigurări / 4 iulie 2022

O veste privind frauda de la un fond de pensii a stârnit emoţie săptămâna trecută. "La începutul lunii mai 2022, administratorii unui fond privat de pensii, asociat unei unităţi bancare, au sesizat lipsa unor documente justificative pentru operaţiuni de debitare a unor conturi de depozit, în cuantum de aproximativ 22 de milioane de lei", suna sec comunicatul de la Poliţie.

Ministerul Finanţelor a reuşit să atragă doar 1,9 miliarde lei de pe piaţa primară, în luna iunie

GUVERNUL SE FINANŢEAZĂ DIN CE ÎN CE MAI GREU Ministerul Finanţelor a reuşit să atragă doar 1,9 miliarde lei de pe piaţa primară, în luna iunie

M.G.Macroeconomie / 4 iulie 2022

Finanţele au mai atras 1,44 miliarde lei prin emisiunile de titluri Fidelis, care duc totalul împrumuturilor din iunie la 3,4 miliarde lei  

Per total, împrumuturile contractate până în prezent de guvern, în prima jumătate din 2022, se ridică la aproape 70 de miliarde de lei

Guvernul României îşi finanţează din ce în ce mai greu deficitul bugetar, cel puţin pe piaţa primară administrată de către BNR, Finanţele reuşind să atragă prin licitaţii doar 1,9 miliarde de lei în iunie, adică 43% din planificarea de la debutul lunii.

Mugur Isărescu - scăpat de colaborarea cu Securitatea de o eroare de procedură parlamentară

Mugur Isărescu - scăpat de colaborarea cu Securitatea de o eroare de procedură parlamentară

I.Ghe.Politică / 4 iulie 2022

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, a scăpat de statutul de colaborator al Securităţii din cauza unei erori în procedura parlamentară de adoptate a unui act normativ, a precizat, ieri, în cadrul unei emisiuni difuzate de Prima TV, Germina Nagâţ, membru al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), care a ţinut să precizeze că nimeni nu s-a pronunţat însă pe fondul dosarului scos la lumină de respectivă instituţie publică.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
NBA, contract record pentru un jucător european

NBA, contract record pentru un jucător european

O.D.Sport / 4 iulie 2022

Campionatul nord-american de baschet rămâne la acelaşi nivel ridicat al contractelor dintre echipe şi jucători. Criza nu a afectat acest campionat, care în continuare face audienţe foarte mari, din contră, încă se stabilesc recorduri financiare....

MACRO NEWSLETTER - 4 iulie 2022

MACRO NEWSLETTER - 4 iulie 2022

Macroeconomie / 4 iulie 2022

Preţurile de consum din zona euro şi-au accelerat creşterea anuală peste aşteptări în iunie 2022, conform datelor preliminare, până la un nou record, de 8,6%, de la 8,1% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,8%.

Conferinţă la Lugano, pentru reconstrucţia Ucrainei

Conferinţă la Lugano, pentru reconstrucţia Ucrainei

I.Ghe.Internaţional / 4 iulie 2022

40 de potenţiali donatori sunt aşteptaţi astăzi la Lugano, în Elveţia pentru a participa la o conferinţă în cadrul căreia guvernul ucrainean va prezenta priorităţile pentru reconstrucţia ţării după încheierea războiului declanşat de Federaţia Rusă.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo