ZIARUL BURSA

15 decembrie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Sursa foto: https://commons.wikimedia.org / Autor: RL0919

Danske Bank îşi recunoaşte vinovăţia în procesul de fraudă din SUA

A.V.Internaţional / 15 decembrie 2022

Banca daneză va plăti două miliarde de dolari către autorităţile din SUA şi Danemarca, încheind litigiul 

Danske Bank A/S a recunoscut că se face vinovată de fraudă şi va plăti două miliarde de dolari ca să pună capăt anchetei din SUA privind spălarea de bani la sucursala sa din Estonia, încheind astfel cel mai sever scandal din istoria recentă a băncii, informează Bloomberg.

"Dividendele mari sunt pe cale să aibă o revenire spectaculoasă la BVB"

PRIME TRANSACTION: "Dividendele mari sunt pe cale să aibă o revenire spectaculoasă la BVB"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 15 decembrie 2022

"Nu este vorba despre o situaţie conjuncturală legată de unii emitenţi, ci despre o evoluţie a întregii pieţe", se arată într-o analiză a casei de brokeraj  

"Vânzarea Hidroelectrica ar aduce oportunitatea unui dividend pentru Fondul Proprietatea care să pună în umbră orice alt emitent"

După câţiva ani în care randamentele dividendelor companiilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au avut o tendinţă generală de scădere, criza energetică şi evoluţia mai modestă din acest an a preţurilor acţiunilor au adus din nou oportunităţi de câştig, se arată în ultimul raport de analiză al Prime Transaction, semnat de Marius Pandele.

Subscrierile pentru titlurile de stat Fidelis au depăşit o jumătate de miliard de lei

LA JUMĂTATEA PERIOADEI DE DERULARE A OFERTEI Subscrierile pentru titlurile de stat Fidelis au depăşit o jumătate de miliard de lei

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 15 decembrie 2022

Prin oferta trecută, Finanţele au strâns de la populaţie circa un miliard de lei Apetit mai mare pentru titlurile în euro  

Subscrierile pentru titlurile de stat Fidelis au depăşit nivelul de 0,5 miliarde de lei, la jumătatea perioadei de derulare a ofertei, conform datelor strânse de noi din platformele brokerilor. În oferta precedentă, Ministerul Finanţelor Publice strânsese puţin peste un miliard de lei de la populaţie.

Nava Mare Nigrum, care aparţine GeoEcoMar, a fost nevoită să nu mai efectueze cursele Constanţa-Odessa-Batumi, făcând doar curse de-a lungul coastei bulgare şi coastei turce a Mării Negre.

Războiul din Ucraina - o piedică pentru activitatea ştiinţifică în Marea Neagră

GEORGE MARINESCUMiscellanea / 15 decembrie 2022

Conflictul armat din Ucraina, care a transformat Marea Neagră într-o zonă de război, a îngreunat activitatea ştiinţifică desfăşurată de INCD GeoEcoMar, care şi-a văzut diminuată eficienţa activităţii cu peste 50% din cauza acestui eveniment regional, a declarat, ieri, Adrian Stănică, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare GeoEcoMar. Din cauza războiului din Ucraina, numeroase acţiuni derulate de cercetători cu parteneri străini, în proiecte finanţate de către Comisia Europeană sau de parteneri privaţi au fost anulate sau amânate.

Klaus Iohannis, cu jalba în proţap în faţa liderilor europeni

MIGRAŢIA ILEGALĂ, PE AGENDA CONSILIULUI EUROPEAN Klaus Iohannis, cu jalba în proţap în faţa liderilor europeni

George MarinescuPolitică / 15 decembrie 2022

Preşedintele Klaus Iohannis ar urma să ridice problema aderării ţării noastre la Schengen în şedinţa Consiliului European de astăzi. Practic, şeful ţării se va prezenta în faţa liderilor Uniunii Europene cu jalba în proţap împotriva veto-ului exprimat de Austria prin ministrul de interne Gerhard Karner în Consiliul JAI în urmă cu o săptămână cu privire la aderarea României şi Bulgariei la spaţiul de liberă circulaţie a mărfurilor şi persoanelor.

Messi, ultimul tango la Doha

Messi, ultimul tango la Doha

Dan NicolaieSport / 15 decembrie 2022

Dan Nicolaie

Lionel Messi are parte de o ieşire grandioasă din scena internaţională a primelor reprezentative. Cel mai probabil, indiferent de rezultatul finalei, nu va mai continua la echipa naţională, iar o eventuală retragere trebuie înţeleasă şi apreciată. Exemplul marelui său rival, Cristiano Ronaldo, care a trăit o mare umilinţă în Qatar, unde s-a trezit lustruind banca rezervelor, reprezintă un bun exemplu.

"Nisipul din zona Mamaia Centru va fi corespunzător abia peste doi ani"

"Nisipul din zona Mamaia Centru va fi corespunzător abia peste doi ani"

G.M.Miscellanea / 15 decembrie 2022

Echipa Croaţiei încearcă să treacă peste dezamăgirea înfrângerii din semifinale, iar medalia de bronz poate fi un bun "pansament" pentru orgoliul fostei vicecampioane mondiale. Căpitanul selecţionatei Croaţiei, Luka Modric, regretă că echipa sa nu a mai reuşit să repete performanţa de la ediţia trecută a Cupei Mondiale de fotbal, oprindu-se de această dată în semifinale, după eşecul în faţa Argentinei (scor 0-3), dar anunţă că echipa va lupta pentru medalia de bronz.

Sursă foto: eurovision.tvr.ro

Eurovision, selecţia naţională: 84 pe un loc

O.D.Miscellanea / 15 decembrie 2022

Interesul pentru Eurovision rămâne la cote înalte, atât din partea publicului cât şi din cel al specialiştilor, în ciuda nenumăratelor controverse care însoţesc acest concurs an de an. Nu mai puţin de 84 de piese vor intra, sâmbătă, în Selecţia Naţională a Eurovision România, în urma căreia vor rezulta finaliştii care se vor înfrunta în Marea Finală, programată pe 11 februarie, la Bucureşti, anunţă TVR.

Sursa foto: facebook / Road to 2022

Croaţia vrea medalia de bronz

O.D.Sport / 15 decembrie 2022

Echipa Croaţiei încearcă să treacă peste dezamăgirea înfrângerii din semifinale, iar medalia de bronz poate fi un bun "pansament" pentru orgoliul fostei vicecampioane mondiale. Căpitanul selecţionatei Croaţiei, Luka Modric, regretă că echipa sa nu a mai reuşit să repete performanţa de la ediţia trecută a Cupei Mondiale de fotbal, oprindu-se de această dată în semifinale, după eşecul în faţa Argentinei (scor 0-3), dar anunţă că echipa va lupta pentru medalia de bronz.

Muzica pe înţelesul tuturor, la Ateneul Român

Muzica pe înţelesul tuturor, la Ateneul Român

O.D.Cultură / 15 decembrie 2022

Muzica trebuie înţeleasă spun specialiştii, nu este obligatoriu, dar este de dorit. Un nou concert din seria "Muzica pe înţelesul tuturor" va avea loc sâmbătă, de la ora 11,00, la Ateneul Român.

"Plata de pe telefonul mobil o va echivala pe cea de pe desktop, în curând"

ŞTEFAN SUCEVEANU, COFOUNDER EUROPAYMENT SERVICES: "Plata de pe telefonul mobil o va echivala pe cea de pe desktop, în curând"

E.O.Companii / 15 decembrie 2022

Reporter: Cum se împarte, în prezent, raportul între plăţile de pe telefon şi cele de pe desktop?

Ştefan Suceveanu: În prezent, plăţile de pe dispozitivele de tip desktop încă sunt în frunte atunci când vorbim despre plăţile online. Declajul însă nu mai este atât de mare între cele două opţiuni. General vorbind, şi nu în mod particular pentru compania noastră, EuPlatesc, aproximativ 40% din plăţi sunt acum făcute de pe telefon, iar în jur de 60% de pe desktop.

Rezident intenţionează să se extindă pe piaţa externă

Rezident intenţionează să se extindă pe piaţa externă

EMILIA OLESCUCompanii / 15 decembrie 2022

Anul 2023 este cel în care Rezident, care activează pe piaţa serviciilor hoteliere, intenţionează să ajungă la 78 de apartamente oferite în regim hotelier şi să-şi consolideze poziţia pe litoral, cu o ofertă diversificată de cazare, a anunţat, ieri, Alexandra Bogatu, fondatorul companiei.

Centru Suport pentru proiecte de cercetare, în cadrul GeoEcoMar

Centru Suport pentru proiecte de cercetare, în cadrul GeoEcoMar

G.M.Miscellanea / 15 decembrie 2022

Cercetătorii români pot obţine acum mai uşor finanţare europeană pentru proiectele lor, prin intermediul centrului dedicat, pus la dispoziţie de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare de Geologie Marină - GeoEcoMar. "Centrul Suport pentru Proiecte de Cercetare-Dezvoltare Europene şi Internaţionale - CESP" oferă asistenţă cercetătorilor care sunt sprijiniţi să identifice surse de finanţare în cadrul a două programe cu finanţare europeană - Horizon 2020 şi Horizon Europe.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 15 Decembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 15 Decembrie 2022

Macroeconomie / 15 decembrie 2022

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au temperat creşterea anuală în noiembrie 2022, până la 10,7%, de la 11,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după un avans de 2% în luna anterioară.

Scăderi pe linie pentru indici

BVB Scăderi pe linie pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 15 decembrie 2022

Fondul Proprietatea a ieşit din acţionariatul OMV Petrom  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-au depreciat în sesiunea de tranzacţionare de ieri, într-o zi cu scăderi uşoare în pieţele europene. Indicele compozit BETPlus a scăzut cu...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo