Rezident intenţionează să se extindă pe piaţa externă

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 15 decembrie 2022

Rezident intenţionează să se extindă pe piaţa externă

Anul 2023 este cel în care Rezident, care activează pe piaţa serviciilor hoteliere, intenţionează să ajungă la 78 de apartamente oferite în regim hotelier şi să-şi consolideze poziţia pe litoral, cu o ofertă diversificată de cazare, a anunţat, ieri, Alexandra Bogatu, fondatorul companiei.

Rezident oferă o gamă diversificată de servicii hoteliere integrate în zona de confort a unui cămin temporar, punând la dispoziţia clienţilor apartamente ce integrează concepte diferite, fiecare dintre acestea având propriul design şi propria poveste. Astfel, experienţele sunt fie româneşti, fie asiatice ori de altă cultură, moderne sau tradiţionale.

Compania deţine în portofoliu 22 de apartamente în imobilul de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Capitală, 12 în Eforie Nord, zece în Corbu, 29 în Constanţa, una la Predeal şi trei pe Strada Eminescu, din Bucureşti. Locuinţele de pe Litoral sunt deschise doar în sezonul estival şi cazarea pentru o noapte în aceste imobile costă între 160 de lei şi 1500 de lei, în funcţie de sezon şi de modalitatea de rezervare.

Rezident se concentrează pe reabilitarea clădirilor istorice, fără risc seismic. Compania a investit 1,2 milioane de euro în amenajarea apartamentelor de pe Bălcescu, unde are închiriate 23 de apartamente, din care 22 în proprietate. În luna decembrie, gradul de ocupare al apartamentelor situate în această zonă este de circa 80%, iar pentru Revelion sunt închiriate toate locuinţele. Preţul de închiriere al unui paratament din Bălcescu poate porni de la 180 de lei pe noapte

Principalii oaspeţi care vin la Rezident Bucureşti sunt turiştii străini, dar nu lipsesc nici românii, care vin pentru vacanţă ori în scop de afaceri. Străinii caută în mod special apartamentele Etno şi Folk, decorate cu piese autentice de mobilier şi cu obiecte din lumea satului românesc. Alte preferinţe sunt pentru cele decorate în teme precum pop art, industrial, provencal, însă o cerere ridicată a fost în 2022 pentru apartamentul (P)Rezident Bridal Suite, în care tinerele mirese pot să se pregătească pentru evenimentul major din viaţa lor, a subliniat Alexandra Bogatu.

Potrivit acesteia, oaspeţii aleg Rezident din Bucureşti pentru că apartamentele se află în zone centrale, unde au la îndemână cluburi, restaurante, teatre, muzee, clădiri reprezentative pentru oraş, magazine. Astfel, Bucureşti a devenit un oraş pentru City Break.

Alexandra Bogatu a mai spus, printre altele, că Rezident urmăreşte să se extindă şi în alte oraşe, dar şi în afara ţării, peste circa cinci ani.

Proiecte Rezident la malul Mării

Rezident Marina Tomis este un proiect cu 29 de apartamente şi prima clădire operată în totalitate de Rezident. Clădirea se află într-o zonă istorică şi a fost refacută din temelii, în urma unei investiţii de trei milioane de euro, fonduri proprii şi bancare. Va fi deschisă pentru cazarea turiştilor ori a oamenilor de afaceri începând din vara lui 2023. Poziţionarea o face foarte utilă atât pentru vacanţe, cât şi pentru călătoriile de business, întrucât este în apropiere de toate punctele cheie ale oraşului, fie că sunt plaje, obiective turistice, restaurante sau instituţii publice. Apartamentele pot fi închiriate tot timpul anului, spre deosebire de cele din Eforie Nord sau Corbu, care au un caracter sezonier.

Totodată, echipa Rezident este implicată în lansarea unui alt brand la malul mării - Euforia (între cele două Eforii) -, care va fi un boutique hotel axat pe oferirea de experienţe de relaxare holistică. Va avea un centru SPA, cabinete de masaj şi proceduri balneare, piscină interioară, sală de sport şi kinetoterapie, saună umedă şi uscată, jacuzzi şi restaurant, plajă privată. Acesta va fi deschis în vara anului 2023 şi este o investiţie de două milioane de euro.

2022 - un an peste aşteptări pentru Rezident

2022 a fost un an peste aşteptări, care a adus creşteri de circa 20% peste vânzările din 2019, a precizat Alexandra Bogatu. Potrivit domniei sale, în apartamentele de la Rezident Eforie Nord au fost cazaţi oaspeţi din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Elveţia, Canada, Singapore, Thailanda. Din aprilie până în septembrie 2022, gradul de ocupare a fost de 83%, în creştere cu 23% faţă de anul anterior. Au fost rezervate 1.500 de nopţi, faţă de 1.070 în 2021, iulie şi august fiind luni pline, cu un grad de ocupare de 98%. O cincime din încasările sezonului au venit din vouchere de vacanţă, acestea fiind acceptate şi în 2023.

Apartamentele Rezident Eforie Nord sunt căutate în special de familii cu copii, pentru spaţiu şi dotări. În ele se pot caza de la două la şase persoane, au bucătării complet utilate, şezlonguri gratuite în timpul sezonului pe plaja din faţa complexului şi locuri de parcare. Cel mai căutat apartament Rezident Eforie Nord în vara 2022 a fost cel pet friendly.

Cifra de afaceri realizată de companie în Bucureşti a fost, anul acesta, de 360.000 de euro, iar vânzările de la Eforie s-au ridicat, în sezon, la 130.000 de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb