ZIARUL BURSA

10 mai 2023
Ediţia din 15.08.2024
Scandalul legumelor otrăvite

Scandalul legumelor otrăvite

Ana FeleaCompanii / 10 mai 2023

Primele informaţii legate de otrăvirea legumelor cu substanţe neomologate au fost date publicităţii de IPJ Buzău, care, printr-un comunicat de presă, a anunţat, săptămâna trecută, că a făcut şase percheziţii în Ilfov şi Glodeanu Sărat, iar trei bărbaţi, dintre care doi cultivatori din Buzău şi un bărbat din Ilfov sunt cercetaţi pentru că ar fi folosit substanţe interzise cu scopul de a forţa coacerea legumelor.

9 Mai muncitoresc Europo te halesc

Cornel CodiţăEditorial / 10 mai 2023

Cornel Codiţă

Cei care nu au prins, din prima, sensul şi conotaţiile roind în jurul titlului de mai sus să ştie de bine că se află, deja, într-o minoritate. Una pe care nimeni nu are de gînd să o protejeze, cu atît mai puţin să o promoveze, cum este cazul altor minorităţi privilegiate.

Sursa foto: facebook / IonelNicolaeCiuca

ECCC, prima agenţie a Uniunii Europene cu sediul la Bucureşti

George MarinescuPolitică / 10 mai 2023

Găzduirea, la Bucureşti, Centrului European de Competenţe în materie de Securitate Cibernetică, prima agenţie UE cu sediul în România, este un succes de ţară, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, ieri, cu prilejul inaugurării sediului acestei instituţii europene, într-un imobil din cadrul Universităţii Politehnica.

Dana Dima

"Peste 85% din creditele noastre imobiliare şi toate împrumuturile de consum au dobândă fixă"

Bănci-Asigurări / 10 mai 2023

(Dana Dima, vicepreşedinte al Băncii Comerciale Române, într-un interviu realizat de Adrian Negrescu, consultant financiar şi influencer) 

"Recomandăm clienţilor să economisească cel puţin şase rate lunare, dacă nu chiar doi ani"

"Când CSALB intervine în relaţia client-bancă, nivelul de soluţionare devine mult mai calitativ"

"Încurajez românii să interogheze baza Biroului de Credit; accesibilitatea la un credit nou scade pe măsură ce ratele neplătite sunt expuse către întregul sistem bancar"

Fed: Băncile americane înăspresc standardele de creditare

Fed: Băncile americane înăspresc standardele de creditare

V.R.Internaţional / 10 mai 2023

Warren Kornfeld, Moody's Investors Service: "Impactul înăspririi creditării pentru întreprinderile mici este semnificativ" Pierre-Olivier Gourinchas, FMI: "Băncile din UE nu sunt imune la probleme" 

Contractarea de împrumuturi de către companiile şi gospodăriile americane era deja dificilă de la începutul acestui an, însă după prăbuşirea a trei bănci regionale din SUA şi în urma unei cascade de majorări ale dobânzilor de către Rezerva Federală (Fed), obţinerea banilor de la instituţiile de creditare a devenit şi mai greoaie, potrivit unui sondaj al băncii centrale a Statelor Unite, citat de CNN.

Concerte la grădiniţă, şcoală, biserică, dar şi în grădina unei familii

Concerte la grădiniţă, şcoală, biserică, dar şi în grădina unei familii

O.D.Miscellanea / 10 mai 2023

Prima ediţie a festivalului Open Air Classics va debuta astăzi, cu un concert educativ dedicat elevilor de la Şcoala Primară din Richiş, care va fi urmat joi de alte două la Grădiniţa cu program normal şi Şcoala Gimnazială din Biertan, iar vineri este programat şi primul concert de muzică clasică din festival, în curtea Bisericii Evanghelice din Alma Vii.

Armata ucraineană revendică un contraatac reuşit lângă Bahmut

Armata ucraineană revendică un contraatac reuşit lângă Bahmut

S.B.Internaţional / 10 mai 2023

Un comandant militar ucrainean a declarat miercuri că trupele sale au ucis un număr - neprecizat - de luptători ruşi într-un contraatac reuşit în apropierea oraşului Bahmut din estul ţării, care este sub asediul forţelor ruse de luni de zile şi pe care Evgheni Prigojin, şeful mercenarilor Wagner aflaţi în prima linie a ofensivei, susţine că îl controlează în proporţie de 95 la sută

Sursa foto: facebook / uaiasi

Agronomiada, concurs de ştiinţă şi sport pentru studenţi

O.D.Miscellanea / 10 mai 2023

Mintea sănătoasă şi corpul sănătos fac casă bună împreună, susţin vechii filosofi. Universitatea de Ştiinţele Vieţii "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi (USV) va fi, în perioada 11-14 mai, gazda celei mai importante competiţii profesionale şi sportive adresată studenţilor din universităţile de profil din ţară şi străinătate, Agronomiada 2023, eveniment aflat la ediţia a XXXIII-a.

Ordonanţa austerităţii: posesorii de doctorat angajaţi la stat vor rămâne fără indemnizaţia suplimentară

Ordonanţa austerităţii: posesorii de doctorat angajaţi la stat vor rămâne fără indemnizaţia suplimentară

GEORGE MARINESCUPolitică / 10 mai 2023

Actualizare : Marius Budăi, ministrul Muncii a declarat pentru ziarul BURSA că textul introdus în proiectul de act normativ era necesar şi că reglementarea respectivă nu va duce la pierderea indemnizaţiei de 50%.

----

Reducerea cheltuielilor bugetare le va afecta veniturile lunare salariale şi funcţionarilor publici care deţin titlul de doctor în ştiinţe, deşi premierul Nicolae Ciucă, liderul PSD - Marcel Ciolacu, ministrul finanţelor Adrian Câciu, ministrul Muncii - Marius Budăi şi chiar preşedintele Klaus Iohannis au anunţat în repetate rânduri că nu vor exista reduceri salariale.

Sursa foto: facebook / One United Properties

Analiştii văd potenţial de creştere pentru acţiunile One United Properties

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 10 mai 2023

BT Capital Partners are o ţintă de preţ de 0,998 lei pentru un titlu al dezvoltatorului imobiliar, în următoarele douăsprezece luni Goldring vede un interval de preţ situat între 0,97 lei şi 1,2 lei Acţiunile One s-au tranzacţionat în ultimele şedinţe bursiere între 0,835 lei şi 0,85 lei  

Analiştii văd potenţial de creştere pentru acţiunile dezvoltatorului imobiliar One United Properties (ONE), după cum reiese din ultimele rapoarte de analiză.

Vasile Asandei

1,75 miliarde euro - alocarea financiară pentru Programul Regional Nord-Est

A consemnat Emilia OlescuFonduri Europene / 10 mai 2023

(Interviu cu Vasile Asandei, Directorul General aI Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est) 

Reporter: Cum a ieşit Regiunea din pandemie şi care sunt efectele pe care le are războiul de la graniţă asupra activităţii Agenţiei?

Vasile Asandei: Suntem o organizaţie care funcţionează doar pe baze colaborative cu partenerii regionali, naţionali şi internaţionali, astfel încât contextul economic, social şi geopolitic ne poate influenţa activitatea. În ultimii ani, însă, am înţeles că perioadele fără crize, schimbări, provocări sunt aproape utopice. De aceea, cred că acum, mai mult ca oricând, este nevoie să ne concentrăm pe a fi rezilienţi, inovativi, capabili să valorificăm oportunităţi, chiar şi în condiţii grele de piaţă.

Florin Jianu: "Acest concept, România Start-up Revolution, e o colecţie de proiecte şi idei menite să creeze prima strategie privind start-up-urile la nivel european. România poate să fie un exemplu de bune practici, să seteze şi să dea tonul la nivel european în ce înseamnă inovarea, start-up-ul şi iniţiativele în rândul tinerilor. Nu există nicăieri, în nicio ţară a Uniunii Europene o astfel de strategie pentru start-up-uri".

Start-up Revolution, o strategie ce va fi preluată în programul de guvernare al viitorului premier

GEORGE MARINESCUCompanii / 10 mai 2023

Coaliţia de guvernare doreşte să finanţeze, anual, cu 10% din PIB investiţii în diferite domenii şi să înceapă în luna iunie - când se va instala la Palatul Victoria noua componenţă a Executivului - o revoluţie a Start-up-urilor, a afirmat Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, ieri, în cadrul evenimentului Romania Start-Up Revolution, ediţia a IV-a, desfăşurat la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti de către Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Sindicaliştii din educaţie anunţă un marş cu 15.000 de oameni

Sindicaliştii din educaţie anunţă un marş cu 15.000 de oameni

O.D.Politică / 10 mai 2023

Sindicaliştii din educaţie ies în stradă pentru a-şi face mai bine auzite revendicările. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie "SPIRU HARET" şi Federaţia Naţională Sindicală "ALMA MATER organizează, astăzi, un marş de protest, care va porni din Piaţa Victoriei şi se va încheia în faţa Palatului Parlamentului.

Marko Kolanovic. Sursa foto: JP Morgan.com

JP Morgan: "Investitorii nu înţeleg că reducerea dobânzilor este un semnal negativ pentru acţiuni"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 10 mai 2023

Marko Kolanovic, strateg şef: "Scăderea ratelor va apărea fie din cauza unei recesiuni, fie din cauza unei crize semnificative în pieţele financiare" "Istoric, impactul înăspririi monetare a avut un decalaj, iar anumite elemente ce au susţinut creşterea, precum excesul economisirii, încep să slăbească", crede strategul  

Investitorii nu înţeleg că reducerea dobânzilor de către Rezerva Federală este un semnal negativ pentru acţiuni, crede Marko Kolanovic, strateg şef pentru pieţe globale la JPMorgan, scrie Business Insider.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo