ZIARUL BURSA

01 februarie
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

De la statul eşuat la statul vulnerabil: Camera Deputaţilor, neputincioasă în faţa atacurilor cibernetice

George MarinescuPolitică / 1 februarie

Instituţiile statului sunt în alertă după ce au constatat vulnerabilitatea Parlamentului în faţa atacurilor cibernetice, atacuri care, la începutul acestei săptămâni au reuşit să spargă bazele de date de la Camera Deputaţilor şi să copieze 316 fişiere, printre care s-au numărat şi date personale ale parlamentarilor, inclusiv contracte sau fişe medicale.

Cât mai poate Ucraina dezbinată la vârf să ţină piept Rusiei?

Călin RecheaInternaţional / 1 februarie

Călin Rechea

La început au fost zvonuri pe canalele de Telegram din Ucraina. Apoi au venit şi confirmările din prea occidentală: preşedintele Zelensky a încercat să-l demită pe comandantul armatei Valeri Zalujnîi, pe fondul unui conflict care s-a amplificat odată cu pasarea responsabilităţii pentru noua lege a mobilizării.

TradeVille: Hidroelectrica, sub presiunea analiştilor

TradeVille: Hidroelectrica, sub presiunea analiştilor

F.A.Piaţa de Capital / 1 februarie

Hidroelectrica SA, cea mai mare companie din România, şi-a anunţat rezultatele preliminare şi propriile estimări pentru viitorul apropiat, în contextul în care presiunea din partea analiştilor de pe piaţa de capital este în creştere, potrivit unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al Tradeville

Călin Rangu

Călin Rangu, CIO Council: "Cloud-ul guvernamental, soluţia pentru securizarea infrastructurilor publice tehnice ale instituţiilor publice importante"

G.M.Politică / 1 februarie

În general, orice instituţie este atacabilă, cu vulnerabilităţi atât interne cât şi externe, dar în cazul atacului cibernetic de la Camera Deputaţilor trebuie făcută o analiză pentru a se vedea exact care a fost cauza, susţine Călin Rangu, vicepreşedinte al CIO Council (Asociaţia Directorilor de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din România).

Criterii noi de omologare a stadioanelor de fotbal

Criterii noi de omologare a stadioanelor de fotbal

O.D.Sport / 1 februarie

Infrastructura sportivă s-a îmbunătăţit considerabil în ultimele două decenii, dar încă există probleme majore în anumite zone ale ţării, unde încă nu au fost construite stadioane la standardele acestor vremuri. FRF anunţă că, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv, a fost propusă introducerea unor noi criterii de omololgare a stadioanelor de fotbal din România, acestea urmând să fie împărţite în trei categorii.

Companiile investesc masiv în Inteligenţa Artificială

Companiile investesc masiv în Inteligenţa Artificială

O.D.Companii / 1 februarie

Inteligenţa Artificială nu mai poate fi ignorată nici de marile companii şi nici de autorităţi. Cheltuielile companiilor cu Inteligenţa Artificială Generativă (Gen AI) vor creşte cu 30%, în 2024, la nivel global, în timp ce piaţa cipurilor optimizate pentru această tehnologie va ajunge la peste 50 de miliarde de dolari, de la aproape zero în urmă cu doi ani, relevă un raport Deloitte.

Companies are investing heavily in Artificial Intelligence

Companies are investing heavily in Artificial Intelligence

O.D.English Section / 1 februarie

Artificial Intelligence can no longer be ignored neither by big companies nor by authorities. Spending by companies on Generative Artificial Intelligence (Gen AI) will grow by 30% in 2024, globally, while the market for chips optimized for this technology will reach more than 50 billion dollars, from almost zero two years ago years, reveals a Deloitte report.

Noi alocări bugetare pentru programul Noua Casă

Noi alocări bugetare pentru programul Noua Casă

I.Ghe.Politică / 1 februarie

Guvernul a adoptat, ieri, continuarea programului "Noua Casă" în 2024, cu un plafon total de garanţii de 1 miliard de lei, program ce a contribuit la stabilizarea şi la maturizarea pieţei imobiliare, precum şi a pieţei creditelor ipotecare, se arată într-un comunicat de presă emis de Palatul Victoria.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo