ZIARUL BURSA

22 mai 2024
Ediţia din 22.01.2025
Finanţarea necesară companiilor - asigurată de sistemul bancar, sistem suprataxat de stat cu 2% din cifra de afaceri

CONFERINŢA "PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ" Finanţarea necesară companiilor - asigurată de sistemul bancar, sistem suprataxat de stat cu 2% din cifra de afaceri

George MarinescuBănci-Asigurări / 22 mai 2024

Sistemul bancar va con­tinua finanţarea companiilor din ţara noas­tră şi creditarea persoanelor fizice, chiar da­că reprezentanţii aces­tora sunt nemulţu­miţi de modul în care autorităţile înţeleg să facă reformă fiscală, printre măsurile criticate numă­rându-se introducerea din acest an a taxei de 2% pe cifra de afaceri a băncilor, a fost ideea principală care a reieşit, ieri, din cadrul dezbaterilor ce au avut loc la cea de-a treia ediţie a Conferinţei "Piaţa financiar-bancară", organizată de Ziarul BURSA.

Un minut de confuzie globală

Cornel CodiţăEditorial / 22 mai 2024

Cornel Codiţă

Un minut de reculegere în Consiliul de Securitate al ONU. Dacă mai era nevoie, şi nu mai era nevoie(!), avem încă un exemplu cutremurător al monstruoasei maree de confuzie politică şi morală în care zace scufundată lumea de azi. Instituţia nucleu a Organizaţiei Naţiunilor Unite are o structură de reprezentare cu două componente, una permanentă şi alta variabilă.

China vinde în ritm accelerat obligaţiunile guvernamentale americane

Călin RecheaInternaţional / 22 mai 2024

Călin Rechea

Obligaţiunile guvernamentale şi obligaţiunile agenţiilor guvernamentale din SUA au fost vândute masiv în primul trimestru al anului din portofoliile deţinute de China. Valoarea cumulată a vânzărilor nete a fost de 53,26 miliarde de dolari, un nou record, pe fondul unor vânzări nete de 44,7 miliarde din portofoliul de obligaţiuni guvernamentale (vezi graficul 1).

Dumitru Nancu, FNGCIMM: "Rata de default la IMM Invest este de numai 0,56%"

CONFERINŢA "PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ" Dumitru Nancu, FNGCIMM: "Rata de default la IMM Invest este de numai 0,56%"

G.M.Bănci-Asigurări / 22 mai 2024

Programul IMM Invest şi subcomponentele sale sunt un real succes, atât timp cât din cele 93.000 de companii finanţate, rata de default este de sub 1%, a afirmat Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM.

Dumitru Nancu a precizat: "Din 1 iunie 2020 până astăzi 93.000 de companii au beneficiat de finanţarea prin intermediul schemei IMM Invest.

Alexandru Nazare, senator: "Ar trebui să avem o dezbatere privind ţinerea sub control a deficitului bugetar"

CONFERINŢA "PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ" Alexandru Nazare, senator: "Ar trebui să avem o dezbatere privind ţinerea sub control a deficitului bugetar"

G.M.Bănci-Asigurări / 22 mai 2024

În condiţiile în care deficitul bugetar a ajuns la 3,3% din Produsul Intern Brut după primele patru luni ale anului curent, este necesară organizarea unei dezbateri între factorii de decizie şi partenerii sociali privind ţinerea sub control a acestui deficit pentru a se încadra la finalul lui 2024 în ţinta de 5%, prevăzută de legea bugetului de stat, afirmă liberalul Alexandru Nazare, membru al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din cadrul Senatului României, fost ministru al Finanţelor Publice în guvernul Cîţu.

Ramona Ivan, CEC Bank: "Fondurile europene pot să însemne foarte mult pentru educarea companiilor"

CONFERINŢA "PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ" Ramona Ivan, CEC Bank: "Fondurile europene pot să însemne foarte mult pentru educarea companiilor"

A.V.Bănci-Asigurări / 22 mai 2024

Fondurile europene pot să însemne foarte mult pentru ţară, pentru buget, este de părere Ramona Ivan, director al direcţiei Relaţii cu Instituţii Naţionale şi Internaţionale din cadrul CEC Bank, care precizează: "O dată, înseamnă foarte mult pentru ţară şi pentru buget să folosim ce este la dispoziţia noastră, dar înseamnă mult mai mult pe partea de educare a companiilor.

Alin Marius Andrieş, Ministerul de Finanţe: "Este foarte important să dezvoltăm accesul la finanţare pentru companii"

CONFERINŢA "PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ" Alin Marius Andrieş, Ministerul de Finanţe: "Este foarte important să dezvoltăm accesul la finanţare pentru companii"

G.M.Bănci-Asigurări / 22 mai 2024

Reglementarea, facilitarea accesului la finanţare şi supravegherea sistemului financiar bancar reprezintă domeniile în care Ministerul Finanţelor conlucrează atât cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în domeniu, cât şi cu băncile care îşi desfăşoară activitatea în ţara noastră, a afirmat Alin Marius Andrieş, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

Daniel Dăianu, Consiliul Fiscal: "Marea problemă a României - societatea cheltuieşte cu 6-7% din PIB mai mult decât produce"

CONFERINŢA "PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ" Daniel Dăianu, Consiliul Fiscal: "Marea problemă a României - societatea cheltuieşte cu 6-7% din PIB mai mult decât produce"

V.R.Bănci-Asigurări / 22 mai 2024

Bugetul public are implicaţii majore asupra echilibrului financiar, este de părere Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal, care atrage atenţia: "Un dezechilibru bugetar mare creează un disconfort pentru Banca Naţională a României. Cu cât vom întârzia mai mult să reducem deficitul bugetar - o corecţie care nu se face peste noapte -, cu atât va fi mai greu pentru Banca Naţională în a se duce cu rata de politică monetară cât mai jos.

Florin Dănescu, ARB: "Politica promovează proiecte care nu sunt sustenabile"

CONFERINŢA "PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ" Florin Dănescu, ARB: "Politica promovează proiecte care nu sunt sustenabile"

Sabin S. BrandiburuBănci-Asigurări / 22 mai 2024

Mediul politic promovează proiecte mari, precum soluţiile green, tranziţia energetică şi autonomia strategică a Europei, care, însă, potrivit Federaţiei Bancare Europene, nu sunt sustenabile din punct de vedere financiar, deoarece industria bancară europeană nu deţine capitalul şi resursele necesare pentru a investi în aceste proiect, fapt ce arată o discrepanţă între mediul politic şi cel bancar, afirmă Florin Dănescu, preşedintele executive al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 22 Mai 2024

Macro Newsletter 22 Mai 2024

Macroeconomie / 22 mai 2024

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au accelerat scăderea anuală în aprilie 2024, până la 3,3%, de la 2,9% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,2%.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo