ZIUA NAŢIONALĂ La mulţi ani, române!

Larisa Manolescu
Politică / 2 decembrie 2012

La mulţi ani, române!

Peste 1.500 de militari din toate categoriile de forţe au defilat, ieri, la parada de Ziua Naţională a României.

Manifestarea desfăşurată la Arcul de Triumf din Capitală a debutat cu intonarea Imnului naţional, interpretat de Corul academic "Divina Armonie".

Comandantul paradei a fost generalul-maior Nicolaie Dohotariu, comandantul Diviziei 1 Infanterie "Dacica".

Forţele Navale au fost reprezentate de două ambarcaţiuni Zodiac, cu echipaje formate din militari ai Centrului 39 Scafandri.

Serviciul Român de Informaţii a prezentat dispozitivul de intervenţie antiteroristă format din trei autospeciale de intervenţie antiteroristă/ contrateroristă pirotehnică şi o autospecială de intervenţie pirotehnică.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, la parada militară, la ora 11:00, fiind primit cu proteste.

Drapelul national, "la înălţime" pe vârful Parângu Mare

Drapelul naţional a fost arborat, la 2.519 metri înălţime, pe vârful Parângu Mare, la capătul unei operaţiuni desfăşurate de o echipă formată din trei jandarmi montani hunedoreni de la Postul de Jandarmerie Montană Parâng şi un salvamontist din Petroşani.

"Jandarmii montani şi salvamontiştii ne-au obişnuit să înfrunte muntele şi vremea rea pentru a salva vieţile celor aflaţi în dificultate. Cu ocazia Zilei Naţionale a României, ei au fost, din nou, pe munte, pentru un scop la fel de nobil. De data aceasta, au urcat pe vârful Parângu Mare pentru ca, de 1 Decembrie, drapelul tricolor să fluture la cea mai mare înălţime", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, locotenent Nicolae Răducu.

Drapelul a fost instalat şi pe clădirea Palatului Victoria, acesta având o suprafaţă de 1.400 metri pătraţi şi fiind confecţionat în patru zile, la fabrica de confecţii din Târgu Jiu.

Ponta: "Evident mi-am pus şi acasă la bloc, pe balcon, drapelul"

Premierul Victor Ponta a declarat că speră ca această decizie de arborare a drapelului, pe clădirea Guvermului, să fie continuată în fiecare an, de 1 decembrie, oricine va fi premierul ţării.

"În primul rând, am văzut o idee lansată întâi în media, apropo de arborarea la fiecare apartament sau la fiecare casă a drapelului şi, evident, mi-am pus şi acasă la bloc, pe balcon, drapelul, dar m-am gândit că nu se poate ca tocmai guvernul României să nu aibă un asemenea drapel", a explicat primul-ministru.

Hillary Clinton transmite românilor cele mai bune urări de Ziua Naţională

Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii (SUA), Hillary Clinton, a transmis românilor, în numele preşedintelui Obama şi al poporului american, cele mai bune urări cu ocazia Zilei Naţionale, reamintind contribuţia ţării noastre pentru pace şi prosperitate în lume şi pentru idealurile libertăţii şi democraţiei.

"În numele preşedintelui Obama şi al poporului Statelor Unite, sunt încântată să transmit cele mai bune urări tuturor românilor cu ocazia Zilei Unirii", a precizat Hillary Clinton în mesajul postat pe site-ul Departamentului de Stat.

Ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi naţională şi sărbătoare publică, prin legea numărul 10 din 31 iulie 1990, fiind promulgată de preşedintele Ion Iliescu şi publicată în Monitorul Oficial numărul 95, din 1 august 1990.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb