Acţionarii Sibex vor discuta tragerea în răspundere a lui Cristian Sima şi a lui Dan Simionescu

A.A
Piaţa de Capital / 7 septembrie 2012

 Acţionarii Sibex vor discuta tragerea în răspundere a lui Cristian Sima şi a lui Dan Simionescu

UPDATE:

Acţionarii Sibex vor discuta, pe 22 septembrie, la Sibiu, pornirea acţiunii în răspundere împotriva preşedintelui Cristian Sima, precum şi a administratorului Dan Simionescu, după ce ordinea de zi a fost completată, la solicitarea a două grupuri de acţionari.

Acţiunea în răspundere împotriva lui Dan Simionescu a fost solicitată de "WBS România", "E.D. Engineering Impex", Vlad Cavarnali şi Marian Renato Neagoe, care deţin împreună 5,11% din titluri.

Tragerea în răspundere a lui Cristian Sima, cerută de doi acţionari Sibex

Doi acţionari Sibex, cu deţineri cumulate de 9%, au solicitat completarea ordinii de zi a Adunării Generale din 22 septembrie, cu "aprobarea pornirii acţiunii în răspundere împotriva administratorului Sima Cristian".

Cei doi acţionari sunt "Delta Solar Investments", care deţine 4,04% din Sibex, şi Grigoriu Mirela Narcisa, care deţine 4,99%. Acţionarii precizează că vor prezenta motivele cererii lor în cadrul şedinţei AGA.

Delta Valori Mobiliare, Super Gold Invest şi Interfinbrok, care deţin, împreună, 5,6375% din acţiunile bursei de la Sibiu, au cerut schimbarea conducerii companiei, nemulţumiţi fiind de rezultatele slabe pe care aceasta le-a înregistrat, astfel că AGA Sibex a fost convocată pentru 22 septembrie.

Sibex a încheiat prima jumătate a anului cu pierderi de 149.054 lei, după un un profit de numai 1.795 lei, în primul trimestru. Anul trecut, compania a înregistrat pierderi de aproape 600.000 lei.

Acest lucru pare să fi generat o nemulţumire puternică în rândul acţionarilor, care l-ar viza în special pe preşedintele CA, Cristian Sima, ajuns în fruntea Sibex după o adunare generală cu scandal, în aprilie 2011, în care a fost debarcat fostul preşedinte - Teodor Ancuţa - contestată în instanţă, la vremea respectivă.

Cristian Sima ne-a declarat în cadrul unui interviu că mizează, în continuare, pe susţinerea majorităţii acţionarilor, însă Dan Simionescu, membru în Consiliul de Administraţie ne-a spus că se îndoieşte că Sima ar avea un asemenea sprijin.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. nu se incurcacu jumatati de masura

    1. sima l-a dat in judecata pe ancuta, altii doi pe sima...ce urmeaza??? va spun eu...si tot asa pana la adanci batraneti, pardon, pana se termina sacul

    deci alex chiar nu se lasa usor si acum pe langa el a aparut inca un actionar mare

    Foarte distractive luptele astea de culise pentru un sfert de felie cu margarina cazuta pe jos. In loc sa are si sa puna grau...

    Bravo lor. Eu cred ca acelasi lucru ar fi trebuit facut si la Bursa. In special prin contractele si plecarile facute in vremea lui Farmache. Actionari, este timpul!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb