Ambasadori din 27 de ţări au vizitat Timişoara

E.E.
Internaţional / 21 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Vizita efectuată astăzi la Timişoara de 27 de ambasadori din Corpul Diplomatic acreditat în România va deschide calea unor noi colaborări în diverse domenii de activitate, dar şi promovarea imaginii viitoarei Capitale Culturale Europene (CCE) 2021, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Călin Dobra, în cadrul unei întâlniri a diplomaţilor cu autorităţile şi mediul de afaceri local. Vizita Corpului Diplomatic se desfăşoară în contextul marcării centenarului ce urmează a fi celebrat în acest an.

"Am profitat de ocazie să prezentăm oportunităţile judeţului Timiş, investiţiile, dezvoltarea, astfel încât oaspeţii să înţeleagă că judeţul Timiş este extrem de atractiv pentru mai multe domenii de activitate. Am transmis şi un mesaj de deschidere şi de cooperare, aşteptându-i, atât autorităţile locale, cât şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, pentru a deschide noi acorduri de cooperare, protocoale de colaborare în diferite domenii, prin prisma interesului pe care-l vor arăta în viitorul apropiat", a afirmat Călin Dobra.

Liderul administraţiei judeţene a punctat şi faptul că preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019 reprezintă un moment important pentru întreaga ţară, implicit şi pentru judeţul Timiş, care a reuşit să genereze zece evenimente internaţionale, cu participarea a peste 800 de experţi din UE în diferite domenii, mediu, educaţie, sănătate, administraţie IT, transporturi. De asemenea, întâlnirea cu corpul diplomatic reprezintă, în opinia liderului CJ Timiş, un moment excelent şi pentru promovarea CCE.

"Sper ca la finele preşedinţiei să fim beneficiari direcţi ai acestor întâlniri, prin implementarea unor proiecte. (...) Din perspectiva CCE 2021, astăzi putem arăta o dată în plus că multietnicitatea şi multiculturalitatea Timişoarei şi ale judeţului sunt o realitate evidentă, iar acest aspect sper că se va transmite mai departe. Aşteptăm vizita cât mai multor turişti străini în judeţul nostru, ceea ce înseamnă o promovare a judeţului", a detaliat Călin Dobra.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb