ANUL 2021: TBI Bank a înregistrat un profit net în valoare de 27.5 milioane euro

G.D
Companii / 5 aprilie 2022

Petr Baron, CEO-ul TBI

Petr Baron, CEO-ul TBI

Rezultatele financiare consolidate neauditate ale TBI Bank arată cel mai mare profit net din istorie, de 27.5 milioane de euro în 2021, cu 39% mai mult decat rezultatul înregistrat în 2020, conform unui comunicat remis redacţiei. Pe tot parcursul anului, tot mai mulţi parteneri din toate industriile au optat pentru soluţia Cumpară acum, plăteşte mai târziu, iar la finalul anului 2021 reteaua TBI Bank depasea 14.000 de comercianti parteneri.

Potrivit sursei citate, în ultimii ani, lumea s-a confruntat cu provocări neaşteptate - când impactul pandemiei a început să se atenueze, au urmat evenimentele tragice din Ucraina. Această perioadă a fost dificilă pentru orice companie, dar unele s-au dovedit a fi mai reziliente decât altele. TBI Bank a lansat o mulţime de produse şi iniţiative noi, s-a concentrat pe clienţii săi şi a continuat să dezvolte o echipă puternică pe principalele pieţe unde operează, iar rezultatele nu au întârziat.

Compania s-a adaptat rapid la schimbările pieţei şi la preferinţele consumatorilor, ceea ce a ajutat atât activitatea în segmentul retail, cât şi în cel al IMM-urilor, să crească peste tendinţele pieţei şi să contribuie pozitiv la rezultatele în ansamblu.

Fiind unul dintre liderii din Europa de Sud-Est în ceea ce priveşte finanţările retail şi de tip BNPL, TBI Bank a gestionat anul trecut aproape 1,25 milioane de cereri de finantare în Bulgaria şi România şi a acordat aproape 500.000 de împrumuturi. Creşterea poate fi observată atât în sectorul de retail, cât şi în cel al IMM-urilor din Bulgaria şi România deoarece activele totale ale băncii au crescut cu aproape 30%, ajungând la 710 milioane euro, iar portofoliul de împrumuturi a ajuns la 544 milioane euro la sfârşitul anului. România, cea mai mare piaţă unde activează TBI Bank, a fost lider din perspectiva creşterii (38% în România; 32% în toate pieţele) şi a contribuţiei la performanţa companiei în ansamblu.

În contextul acestor rezultate pozitive, veniturile TBI Bank au crescut cu 24%, până la 124 de milioane de euro, în principal datorită creşterii cu 14% a veniturilor nete din dobânzi. Profitul operaţional a ajuns la 96 de milioane de euro în 2021, în creştere cu aproape 30% de la an la an, iar profitul înainte de impozitare s-a ridicat la 34,6 milioane de euro, cu 50% peste nivelul din 2020. Creşterea cu 19% a cheltuielilor generale şi administrative ale băncii, până la 61 de milioane de euro, a fost determinată în principal de evoluţia accelerată a portofoliului de împrumuturi şi de investiţiile în noi linii de business şi pieţe, subliniază sursa citată.

De asemenea, portofoliul de depozite al TBI Bank a ajuns la 411 milioane de euro la sfârşitul anului, demonstrând o creştere solidă, cu mult peste performanţa pieţei. TBI a rămas un partener de încredere pentru persoanele care caută un randament bun pentru economiile lor. O creştere impresionantă a fost înregistrată în ţara noastră, unde banca şi-a mărit portofoliul de depozite de retail cu 53%, în timp ce piaţa în general a fost în scădere.

La sfârşitul anului 2021, banca avea o poziţie solidă atât pe partea de capital, cât şi în ceea ce priveşte lichiditatea. Pe bază consolidată, rata de adecvare a capitalului (CAR) a fost de 23% şi rata de acoperire a lichidităţii (LCR) a fost de 376%, de peste 3,5 ori mai mare raportat la limita reglementată. Operaţiunile TBI Bank au fost susţinute de disciplina în gestionarea costurilor (49% din raportul costuri/venituri), ceea ce a permis ca rentabilitatea portofoliului de lucru (ROWP) să ajungă la 27%, rentabilitatea activelor (ROA) la 4,3% şi rentabilitatea capitalului propriu la 18.4%. Acest lucru plasează din nou TBI Bank în topul celor mai profitabile bănci din Europa de Sud-Est.

"Rezultatele noastre record din 2021 reflectă munca excepţională a întregii echipe TBI, care îmbunătăţeşte în mod constant produsele şi serviciile noastre pe toate pieţele de activitate, pentru a satisface nevoile în continuă schimbare ale clienţilor noştri", spune Petr Baron, CEO-ul TBI. "2021 marchează o etapă importantă în istoria organizaţiei noastre: intrarea pe noi pieţe - Lituania şi Grecia. Privim cu încredere spre 2022, un an în care ne vom menţine poziţia de lider BNPL în Europa de Sud-Est şi vom continua să depăşim standardele din sectorul bancar. Şi, bineînţeles, ne vom continua eforturile de susţinere a colegilor şi prietenilor din Ucraina, care trec prin momente atât de dificile", se arată în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6178
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3013
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9835
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.0927

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
fleetconference.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb