Deutsche Bank a raportat ieri un profit net de 1,158 miliarde de euro pentru primul trimestru, ieşind dintr-o lună agitată, în care a fost afectată de temerile pieţei privind o criză bancară globală, transmite CNBC.
Profitul net atribuit acţionarilor este cu mult peste previziunile consensuale de 864,54 milioane de euro şi este în creştere de la 1,06 miliarde de euro pentru primul trimestru din 2022.
Acesta a marcat al 11-lea trimestru consecutiv de profit pentru banca germană, după finalizarea unui plan de restructurare amplu care a început în 2019, cu scopul de a reduce costurile şi de a îmbunătăţi profitabilitatea.
"Rezultatele noastre din primul trimestru demonstrează relevanţa strategiei noastre Global Hausbank pentru clienţii noştri şi subliniază că suntem pe drumul cel bun pentru atingerea sau depăşirea obiectivelor noastre pentru 2025. Ne propunem să accelerăm execuţia strategiei noastre printr-o serie de măsuri anunţate astăzi: creşterea ambiţiilor noastre de eficienţă operaţională, creşterea eficienţei capitalului pentru a genera randamente şi a sprijini distribuirea acţionarilor şi valorificarea oportunităţilor pentru a depăşi obiectivele noastre de creştere a veniturilor", a declarat CEO Christian Sewing.
Totuşi, raportul de joi a arătat că depozitele au scăzut pe parcursul trimestrului la 592 de miliarde de euro, de la 621,5 miliarde de euro la sfârşitul anului 2022.
Banca a spus că scăderea a fost "condusă de creşterea concurenţei preţurilor, normalizarea faţă de nivelurile ridicate din ultimele două trimestre şi volatilitatea pieţei la sfârşitul trimestrului.
Veniturile nete corporative ale Deutsche au fost de 2 miliarde pentru trimestrul respectiv, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cea mai mare cifră trimestrială de la lansarea programului său de transformare.
Venitul net din dobânzi a fost principalul motor, în creştere cu 71%.
Cu toate acestea, banca a semnalat şi reduceri de locuri de muncă pentru personalul care nu se ocupă cu clienţii şi a raportat o scădere mai accentuată decât se aştepta, cu 19% de la an la an, a veniturilor băncii de investiţii, de la an la an.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.04.2023, 08:53)
Unde sunt ,,specialistii'' care prevesteau marea criza bancara?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.04.2023, 08:56)
Sa vedeti ce profituri nesimtite or sa aiba in primul trimestru TLV si BRD
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.04.2023, 15:17)
Pot sa faca profit 100 de mld.
Daca pica o bancuta din SUA (raportat la nivelul sistemului bancar din SUA), ale noastre sunt tot pe scadere.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.04.2023, 17:39)
Preturile actuale ale TLV si BRD sunt puncte de intrare cu care nu te întâlnești in fiecare zi